Τον Σταθάκη «δείχνουν» ως τον υπουργό με το ένα εκατ. ευρώ στο «Πόθεν Έσχες»

Τον Σταθάκη «δείχνουν» ως τον υπουργό με το ένα εκατ. ευρώ στο «Πόθεν Έσχες»

«Θα λάμψει η αλήθεια», είπε ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή χωρίς να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την πληροφορία- Σε ερώτηση αν η εσπευσμένη μετάβασή του στο Μαξίμου συνδέεται με πιθανή παραίτησή του απάντησε αρνητικά - Βούτσης: Θα εκπλαγείτε πόσο καθαρά είναι όλα αυτά

Τον Σταθάκη «δείχνουν» ως τον υπουργό με το ένα εκατ. ευρώ στο «Πόθεν Έσχες»
Τις τελευταίες ώρες συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός που φαίνεται να μην έχει δηλώσει ποσό περίπου ενός εκατ.ευρώ στο «πόθεν έσχες» είναι ο Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας.

Οι πληροφορίες που θέλουν τον κ. Σταθάκη να έχει πρόβλημα με την δήλωση «πόθεν έσχες» στην οποία τα πολιτικά πρόσωπα δηλώνουν τις καταθέσεις, τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους και τις μετοχές που πιθανώς κατέχουν, αναφέρουν ότι λόγω της εμπλοκής αυτής ο υπουργός Οικονομίας το τελευταίο διήμερο είχε συνεχείς επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σταθάκης στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου πήγε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των πόθεν έσχες και επιχείρησε να τακτοποιήσει το πρόβλημα με το «κενό» του ποσού περίπου ενός εκατ.ευρώ στη δήλωσή του.

Παρά το γεγονός ότι είναι άγνωστο γιατί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης -ο οποίος εμφανίζεται με βεβαιότητα απ' όλες τις πηγές ως ο υπουργός με το «προβληματικό» πόθεν έσχες- είχε «λησμονήσει» να δηλώσει το ποσό του ενός εκατ.ευρώ στο πόθεν έσχες, τα χρήματα αυτά φαίνεται πως είναι εκκρεμότητα προηγούμενων ετών, μάλλον προτού ο κ. Σταθάκης υπουργοποιηθεί.

Ο ίδιος ο Γιώργος Σταθάκης μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε ότι είναι το πολιτικό πρόσωπο που ερευνάται. Σε ερώτηση αν πρόκειται να παραιτηθεί, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και ότι σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική επιτροπή «πόθεν έσχες» και το θέμα θα διευθετηθεί.
Κλείσιμο

«Κάντε υπομονή, θα φανεί σε μία εβδομάδα» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας σε ερώτηση αν είναι εκείνος που εμπλέκεται στο θέμα του ενός εκατ.ευρώ. Δεν μπορώ σύμφωνα με το νόμο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα προτού γίνει έλεγχος, συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να προκαταλάβει το έργο της επιτροπής πόθεν έσχες.

Βούτσης για πόθεν έσχες υπουργών: «Θα εκπλαγείτε πόσο καθαρά είναι όλα αυτά»
Απάντηση για την υπόθεση των «καυτών» φακέλων με τα πόθεν έσχες δύο υπουργών της κυβέρνησης έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κατά τη συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Στην ερώτηση για το τι θα πράξει η Βουλή για μια υπόθεση που απαιτεί άμεσες απαντήσεις, είπε: «Θα εκπλαγείτε πόσο καθαρά είναι όλα αυτά, όταν τελειώσουν και πώς δεν έχουν καμία σχέση με τις τηλεδίκες».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Βουλή: «Σιγή ιχθύος» από τη συμπολίτευση για τους υπουργούς με τα προβληματικά πόθεν έσχες
Αμήχανη σιωπή εμφανίζει η κυβέρνηση, αλλά και οι βουλευτές που την στηρίζουν, καθώς επί δύο ημέρες αποφεύγουν να απαντήσουν στη Βουλή για την υπόθεση με τα προβληματικά πόθεν έσχες των δύο υπουργών, παρά το γεγονός ότι αρκετά στελέχη της αντιπολίτευσης τους καλούν να δώσουν εξηγήσεις.

Ωστόσο, αντί απαντήσεων, επιχειρούν να «δραπετεύσουν», επικαλούμενοι την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», παρά το γεγονός ότι επι εννέα μήνες δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν ουσιαστικά αποτελέσματα και πλέον ελλοχεύει ο κίνδυνος της παραγραφής της.

Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επεξεργάζεται το πολυνομοσχέδιο, ο κ. Μάκης Βορίδης είπε ότι «τα ζητήματα της διαφθοράς δεν πρέπει να τα εξετάζει αλά καρτ η κυβέρνηση και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως και να συζητήσουμε τι έγινε την περίοδο 2010-2012 για τη λίστα Λαγκάρντ και να συγκρίνουμε τι κάναμε εμείς και τι εσείς. Μέχρι τότε, όμως, πείτε στον κ. Φλαμπουράρη ότι αυτή την στιγμή κατέχει μετοχές εργολήπτριας εταιρείας, διαπράττοντας κακουργηματική πράξη, αλλά δεν βλέπουμε αντιδράσεις. Επειδή είστε ευαίσθητοι, αύριο ο υπουργός να αποδείξει όσα υποστηρίζει, όχι όμως με ιδιωτικά συμφωνητικά που δεν ισχύουν για μεταβίβαση μετοχών ούτε με σφραγίδες και γνήσια που δεν προκύπτουν από πουθενά. Ο πρωθυπουργός πρέπει να πάρει θέση».

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης