Μεϊμαράκης: Ήμουν παρών στα δύσκολα όταν άλλοι είχαν φύγει

Μεϊμαράκης: Ήμουν παρών στα δύσκολα όταν άλλοι είχαν φύγει

Κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητά του με αιχμές κατά των αντιπάλων του - «Πιστεύω στην επανεκκίνηση της ΝΔ και όχι στο γκρέμισέ τα όλα - Στόχος ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για το μέλλον»

Μεϊμαράκης: Ήμουν παρών στα δύσκολα όταν άλλοι είχαν φύγει
Στο χαρτί της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας επενδύει ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για την αρχηγία απευθυνόμενος στο θυμικό του μέσου νεοδημοκράτη που θα προσέλθει στην εσωκομματική κάλπη.

«Αισθάνομαι ταυτισμένος με τη Νέα Δημοκρατία. Την υπηρετώ από τότε που ιδρύθηκε. Και στα πάνω της και στα κάτω της Με αφοσίωση και αυταπάρνηση. Ήμουν πάντα παρών, στην πρώτη γραμμή», είπε στην συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης για να γνωστοποιήσεις ότι κατέθεσε στην Εφορευτική Επιτροπή την αίτηση να είναι υποψήφιος μαζί με τις συνοδευτικές 50 υπογραφές ένα εικοσιτετράωρο προτού να εκπνεύσει, στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής, η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Κλείσιμο
«Φιλοδοξώ να χτίσω και όχι να γκρεμίσω», είπε ο κ. Μεϊμαράκης δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητας του, καθώς, όπως είπε ο ίδιος δεν πιστεύει στη σύγκρουση, αλλά στη συμφιλίωση, στη συγκατοίκηση, στην ανοχή στη διαφορετικότητα. «Όποιος και αν εκλεγεί νεοδημοκράτης θα είναι και όλοι θα τον υπηρετήσουμε», είπε και απευθυνόμενος στους φίλους και στα μέλη του κόμματός της υπογράμμισε: «Δεν σας καλώ σε μάχη, σας καλώς σε ένα νεοδημοκρατικό ξεκίνημα». 

Αν και απέφυγε τις ευθείες βολές κατά των ανθυποψηφίων του, λέγοντας ότι μέχρι στιγμής είναι μόνος  υποψήφιος, αφού ουδείς άλλος έχει καταθέσει τις 50 υπογραφές, εμμέσως επιτέθηκε σε όσους επισημαίνουν την ηλιακή διαφορά των υποψηφίων. «Δεν πιστεύω στη διαμάχη των γενεών, αλλά στη διαμάχη των ιδεών», είπε προσθέτοντας: «Όλες οι γενιές μαζί οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις για να πάμε την Ελλάδα μπροστά», σημείωσε, ενώ αναφερόμενος στον εαυτό του είπε: «Ξέρω να συνθέτω και το απέδειξα όσο ήμουν πρόεδρος της Βουλής».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πήρε διακριτικές αποστάσεις από τους δύο προκατόχους τους και σε ερώτημα αν επικοινώνησε με τους Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά απάντησε αρνητικά. Υποστήριξε ότι η απόφαση να είναι υποψήφιος είναι δική του και, όπως συμπλήρωσε, «δεν είναι προϊόν προσυνεννόησης και παρασκηνίου».        

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης