Μεϊμαράκης: Περιμένω τις ανακοινώσεις Φλαμπουράρη για το θέμα της εταιρείας

Μεϊμαράκης: Περιμένω τις ανακοινώσεις Φλαμπουράρη για το θέμα της εταιρείας

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να δοθούν εξηγήσεις για το θέμα

Μεϊμαράκης: Περιμένω τις ανακοινώσεις Φλαμπουράρη για το θέμα της εταιρείας
Ανακοινώσεις από τον Αλέκο Φλαμπουράρη περιμένει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έπειτα από την αποκάλυψη ότι η κατασκευαστική εταιρεία του πρώην υπουργού Επικρατείας κατάφερε να πάρει δημόσιο έργο αξίας 3,9 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενόσω ο ίδιος ήταν μέλος της κυβέρνησης Τσίπρα (δείτε αναλυτικά εδώ
)!

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega και ερωτηθείς σχετικά με το μείζον αυτό πολιτικό ζήτημα, ο κ. Μεϊμαράκης δεν θέλησε να εκφράσει την άποψή του, μέχρι ο κ. Φλαμπουράρης να δώσει εξηγήσεις για το θέμα το οποίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Κλείσιμο
Να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στον λαό για το ποια είναι η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κυρίαρχα συμφέροντα κάλεσε νωρίτερα την Τρίτη τον Αλέξη Τσίπρα και ο Σταύρος Θεοδωράκης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα του protothema.gr σχετικά με δημόσια έργα που πήρε η εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη. 

«Ο κύριος αυτός πήρε χρήματα ως υπουργός λίγες μέρες πριν διαλυθεί η Βουλή. Πήρε 3,9 εκατ. ευρώ. Είναι μέτοχος, ιδιοκτήτης μιας κατασκευαστικής εταιρίας», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να δώσει μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση στον ελληνικό λαό. 

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου, ο οποίος του είπε ότι στο ντιμπέιτ στην ΕΡΤ ο κ. Τσίπρας τον αποκάλεσε «υπηρέτη της διαπλοκής», ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Εάν όντως είπε ότι το Ποτάμι ή εγώ έχω σχέση με την διαπλοκή έχει πάρα πολύ θράσος να το λέει αυτό, ο πρωθυπουργός μίας κυβέρνησης που είναι βουτηγμένη μέσα στην διαφθορά και την διαπλοκή».

Και συνέχισε αναφερόμενος στο θέμα Φλαμπουράρη: «Ο Φλαμπουράρης ο πνευματικός ηγέτης του κ. Τσίπρα πήρε λεφτά ως υπουργός λίγες μέρες πριν διαλυθεί η Βουλή. Είναι μέτοχος, ιδιοκτήτης μίας κατασκευαστικής εταιρείας και επειδή, ξέρετε, είμαστε πολύ μικρός τόπος και γνωριζόμαστε, δεν είναι μόνον ο κ. Φλαμπουράρης, είναι και άλλα συγγενικά πρόσωπα του κ. Τσίπρα. Είναι άλλοι άνθρωποι από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα που πήρανε δημόσια έργα λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Και ο κ. Τσίπρας, το είπα, και νόμισα ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια -αλλά αν θέλει να δώσει συνέχεια μπορώ να το πω- έχει μεγαλώσει σε ένα σπίτι εργολάβων. Ο πατέρας του ήταν εργολάβος δημοσίων έργων. Ο θείος ήταν εργολάβος δημοσίων έργων ξεκινώντας την καριέρα του από την χούντα».

Στην αποκάλυψη για την εταιρεία του κ. Φλαμπουράρη αναφέρθηκε το απόγευμα και ο Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος σε δήλωσή του υπογράμμισε πως «αν ο πρώην υπουργός παρέμενε μέτοχος της συγκεκριμένης εταιρείας που ανέλαβε έργο από ΟΤΑ, τότε βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί υπουργών σύμβαση είναι άκυρη και ο πρώην υπουργός ευθύνεται βάσει του νόμου περί ευθύνης των υπουργών».

Παράλληλα, τόνισε πως έμπειροι συνταγματολόγοι θέτουν και ζήτημα ευθυνών του Αρείου Πάγου, που δεν έκανε προσυμβαστικό έλεγχο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης