LIVE

Κορωνοϊός

Τσίπρας: «Όχι» νέες περικοπές, «ναι» σε αναδιάρθρωση του χρέους

Τσίπρας: «Όχι» νέες περικοπές, «ναι» σε αναδιάρθρωση του χρέους

«Δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις» - Τέσσερις προϋποθέσεις για συμφωνία με τους εταίρους έθεσε ο πρωθυπουργός - Η εντολή των εκλογών ήταν η αλλαγή πολιτικής του μνημονίου,  υπογράμμισε

Στη διαβεβαίωση, προς τον ελληνικό λαό, ότι «δεν υπάρχει δυνατότητα και πιθανότητα» η κυβέρνηση να υποχωρήσει στο θέμα των μισθών και των συντάξεων, κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αλλά ούτε ότι υπάρχει κίνδυνος για μη καταβολή τους προέβη ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο συνέδριο του Economist. 

Αν και η ομιλία του είχε θέμα τις 100 ημέρες διακυβέρνησης του, ο κ. Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να αναφέρει τις επιπτώσεις των χρόνων των μνημονίων, στην «καμμένη γη» που παρέλαβε -παρότι το χαρακτήρισε ως πεπατημένη όλων των νέων κυβερνήσεων- και στα αρνητικά της 5ετίας της προηγούμενης πολιτικής, στέλνοντας μήνυμα προς το εσωτερικό της κυβέρνησης. 

«Το διαπραγματευτικό μας σχέδιο δεν είναι ριζοσπαστικό, είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο», είπε χαρακτηριστικά προς τους διαφωνούντες και  πρόσθεσε «καλούμε και την άλλη πλευρά να προσχωρήσει στον ρεαλισμό».

Κατά την ομιλία του ο κ. Τσίπρας ζήτησε ακόμη από τους εταίρους να σεβαστούν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, τονίζοντας στο σημείο αυτό ότι ενώ η κυβέρνηση υπήρξε συνεπής πληρώνοντας τις υποχρεώσεις της εκείνοι δεν έχουν καταβάλει δόση από τον περασμένο Αύγουστο. 

Αποκάλυψε δε ότι η ελληνική πλευρά είναι κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές, εκτίμηση που βασίζεται στο ότι έχουν βρεθεί κοινά σημεία με τους Θεσμούς, ωστόσο εκκρεμούν τα ζητήματα του εργασιακού και το ασφαλιστικό, ενώ περιέγραψε και τις τέσσερις προϋποθέσεις για μία έντιμη συμφωνία. Μάλιστα, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι επιδιώκουμε την ανάπτυξη, αλλά και «την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές», φράση που έχει αναφέρει ελάχιστες φορές. 

«Το διαπραγματευτικό σχέδιο της κυβέρνησης μας είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο», είπε και κάλεσε την άλλη πλευρά να προσχωρήσει στον ρεαλισμό.

Ο κ. Τσίπρας, μόλις ανέβηκε στο βήμα του Economist, προέβη σε σχόλιο για την νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, λέγοντας με χιούμορ ότι «στην Ευρώπη πάμε καλά. Ο Ολυμπιακός κέρδισε και πάμε στην Ευρωλίγκα. θα πάμε καλά όμως και υπόλοιπα, τόνισε μόλις ξεκίνησε την ομιλία του στον Economist» και συμπλήρωσε ότι “είναι η πολιτική που θα ορίσει τι είναι εφικτό και τι ανέφικτο.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μία έντιμη συμφωνία προϋποθέτει τέσσερα βασικά σημεία:

-Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κυρίως φέτος και το 2016, ώστε να διασπάσουμε τον μηχανισμό αναπαραγωγής της λιτότητας και να ανακτήσουμε τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο.

-Καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, σε μέτρα δηλαδή που θα εντείνουν την κοινωνική ανισότητα.

-Αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ώστε να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της τελευταίας πενταετίας όπου η χώρα αναγκάζεται να παίρνει νέα δάνεια για να ξεπληρώνει τα παλιά.

-Ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων, συντονισμένη χρηματοδότηση επενδύσεων, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες.Πού τα έχουν βρει με τους δανειστές και πού όχι

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «φαίνεται ότι έχει βρεθεί κοινό έδαφος με τους δανειστές μας και είμαστε κοντά σε συμφωνία», αναφέροντας ως παραδείγματα τους δημοσιονομικούς στόχους, τον ΦΠΑ -που θα πρέπει να λειτουργούν αναδιανεμητικά προς όφελος των κατώτερων στρωμάτων- και  την ενίσχυση του εισπρακτικού μηχανισμού. Αλλά, υπογράμμισε ότι υπάρχουν και τα ανοιχτά θέματα, που είναι οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο στην ήδη απορρυθμισμένη αγορά εργασίας.

«Αυτές οι αλλαγές δεν θα γίνουν αποδεκτές», τόνισε με έμφαση.Ανοιχτός σε αλλαγές στο ασφαλιστικό

Αναφορά και στο θέμα του ασφαλιστικού, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «θέτουν και θέμα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού». 

«Πρέπει να διασφαλίσουμε τουλάχιστον ότι οι όποιες αλλαγές δε θα βασίζονται σε λανθασμένη εικόνα των ασφαλιστικών ταμείων», ανέφερε, τονίζοντας, όμως, ότι οι βασικές αιτίες για την αποδυνάμωση των Ταμείων είναι το PSI, αλλά και η τεράστια ανεργία. 

«Τις επόμενες ημέρες πρέπει να δουλέψουμε σκληρά», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί νομοσχέδιο, ίσως και τις επόμενες ημέρες, για την επανάκτηση του ευρωπαϊκού εργασιακού κεκτημένου,  δηλαδή για τις συλλογικές συμβάσεις κλπ.

«Δεν μπλοφάρουμε»

«Θέλω να διαβεβαιώσω το λαό ότι δεν υπάρχει δυνατότητα και πιθανότητα να υποχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα των μισθών και συντάξεων», τόνισε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «ήρθε η ώρα να πληρώσουν όσοι μέχρι τώρα δεν πλήρωναν, ενώ  έπρεπε να πληρώσουν».

«Επιδιώκουμε την ανάπτυξη και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές Επιδιώκουμε λύση στο πρόβλημα, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, είμαστε ειλικρινείς, Δεν μπλοφάρουμε, δεν λέμε ψέμματα.  Διαπραγματευόμαστε με επιμονή για μία νέα έντιμη  συμφωνία. Τώρα έχει έρθει η ώρα της αναδιανομής, της δίκαιης μοιρασιάς των βαρών.  Όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε τις εθνικές γραμμές της διαπραγμάτευσης. Να οικοδομήσουμε την επόμενη μέρα», είπε  ο κ. Τσίπρας, ενώ υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των ΜΜΕ αναπαράγει καθημερινά «τρομολαγνικά σενάρια» και υπογράμμισε πως δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για μισθούς και συντάξεις.

«Έργο 100 ημερών»

Σχετικά με τις 100 πρώτες μέρες, τόνισε ότι η κυβέρνηση έκανε το πρώτο βήμα για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης με ν/σ που ψήφισε η Βουλή. 

«Νομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε στο όνομα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας: των μισθωτών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πήρε άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης. 

«Ψηφίσαμε διάταξη και εκδόθηκε η Υπουργική απόφαση για την καταπολέμηση των τριγωνικών συναλλαγών.  Προχωρήσαμε στον καταλογισμό των οφειλομένων των τηλεοπτικών σταθμών που εκκρεμούσαν εδώ και χρόνια για λόγους μάλλον αδιευκρίνιστους», είπε και αναφέρθηκε στο άνοιγμα της ΕΡΤ και στην πρωτοβουλία για τη απαίτηση των γερμανικών αποζημιώσεων, στους ελέγχους της λίστας Λαγκάρντ, ενώ τόνισε ότι τις πρώτες 100 ημέρες εξετάζονται επίσης από ομάδες εργασίες και άλλες δημόσιες συμβάσεις, όπως το θέμα της Siemens. 

«Αυτά, είναι μερικά από τα πρώτα δείγματα γραφής της τιτάνιας προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει για την οριστική ρήξη με το φαύλο παρελθόν», ανέφερε.

«Οι κοινωνικές ανισότητες εκτινάχθηκαν, οι ανεργία τριπλασιάστηκε, οι μισθοί καταποντίστηκαν το κοινωνικό κράτος κατέρρευσε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Πρόσθεσε δε ότι πως οι μόνοι που δεν υπέστησαν ζημίες ήταν οι Έλληνες πλούσιοι και «αυτοί που έβγαλαν τα χρήματα του στο εξωτερικό και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να φοροδιαφεύγουν». 

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως η κυβέρνηση αύξησε τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού τον Απρίλιο κατά 15%, ενώ αμέσως μετά σημείωσε πως η χώρα έχει  να λάβει εκταμίευση δόσης από τον Αύγουστο 2014, υπογραμμίζοντας πως το ίδιο χρονικό διάστημα έχουμε αποπληρώσει στους θεσμούς δόσεις 17,5 δισ. ευρώ.

«Καμμένη γη» από την προηγούμενη πολιτική - Πυρά στην κυβέρνηση Σαμαρά

Ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση καθώς, όπως είπε,  «το μνημόνιο δεν ήταν απλώς ένα κακό πρόγραμμα αλλά η συνειδητή επιλογή να φορτωθούν τα βάρη της οικονομικής κρίσης στις πλάτες της μισθωτής εργασίας, των συνταξιούχων, της αυτοαπασχολούμενης μεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών».

«Ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούσε σε μια μακροχρόνια ύφεση η οποία όμως ήταν επιθυμητή από τους εμπνευστές αυτής της πολιτικής», είπε και συνέχισε την κριτική για την προηγούμενη πολιτική, υπογραμμίζοντας ότι «ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούσε σε μια μακροχρόνια ύφεση η οποία όμως ήταν επιθυμητή από τους εμπνευστές αυτής της πολιτικής». 

«Η πολιτική και οικονομική αυτή καταιγίδα ένα πράγμα άφησε ακλόνητο στη θέση του», σημείωσε, ενώ, έκανε ειδική αναφορά στο πελατειακό και διεφθαρμένο κράτος που στήριζε, όπως είπε, την πολιτική και οικονομική ελίτ αυτής της χώρας, προσθέτοντας ότι «καμία υποτιθέμενη μεταρρύθμιση δεν τα έβαλε με το τρίγωνο της διαπλοκής που στήθηκε μεταξύ πολιτικής ελίτ, μιντιαρχών και Τραπεζών».

Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε και το κλίμα των διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι “«ομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε, όμως, μέσα σε ένα πρωτοφανώς δυσμενές οικονομικό περιβάλλον».

«Πορευόμαστε, θα έλεγα, στο ναρκοθετημένο έδαφος που με επιμέλεια προετοίμασε η απελθούσα κυβέρνηση των υποστηρικτών του μνημονίου», είπε.

«Στόχος να δώσουμε την πολιτική το αληθινό της νόημα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «δεν παραλάβαμε μόνο καμμένη γη», αν και τόνισε ότι είναι πεπατημένη όλων των νέων κυβερνήσεων. Επεσήμανε ακόμη ότι «παραλάβαμε μία χώρα με διαπιστωμένη την αδυναμία καταβολής των μισθών και συντάξεων».

Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε, ποιοι είναι αυτοί που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση είναι αυτοί που λένε ότι έχουμε απομακρυνθεί από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, δίνοντας την απάντηση ότι «δεν ξεθωριάζουν οι κόκκινες γραμμές της Ελλάδας». Αναγνώρισε ότι «τον περισσότερο χρόνο μου τον τρώει  η διαπραγμάτευση» και είπε αστειευόμενος, «ελπίζω να μην γίνεται αυτό σε όλα τα υπουργεία». 

«Όπως σας είπα διαπραγματευόμαστε σκληρά και διαπραγματευόμαστε για το λαό μας, για τη χώρα μας και για την Ευρώπη. Γιατί η κατάληξή της θα σηματοδοτήσει ποια θα είναι η πορεία η Ευρώπης το επόμενο διάστημα. για το αν θα ανοίξουν οι δρόμοι ανάπτυξης και της δημοκρατίας. Βρεθήκαμε μπροστά στην απαίτηση για την ολοκλήρωση της 5ης αξιολόγησης που εκκρεμούσε η προηγούμενη κυβέρνηση», ανέφερε και σημείωσε: «Απαιτήσαμε από τους εταίρους μας σεβασμό στην λαϊκή κυριαρχία.  Να είναι είναι συμφωνία λύσης και όχι επανάληψης των λαθών. Η διαρκής απαίτηση για ισοδύναμα μέτρα δεν βοηθούν”».

«Πολλή δουλειά, ψηλά το κεφάλι». Με αυτή τη φράση ολοκλήρωσε την  ομιλία του ο πρωθυπουργός. 

Σημειώνεται ότι η ομιλία του πρωθυπουργού είχε θέμα «Ένα όραμα για μια Ευρώπη που αλλάζει | 100 ημέρες διακυβέρνησης: Επιτεύγματα και προοπτικές για την Ελλάδα». Στο διήμερο που έκλεισε το βράδυ της Παρασκευής οι ομιλίες που προκάλεσαν αίσθηση ήταν η χθεσινή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τις αναφορές του στα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η συμφωνία, την ΟΝΕ και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις  και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για COSCO και Νατοϊκή βάση.

Πληθώρα μελών της κυβέρνησης εμφανίστηκαν στο φουαγιέ του ξενοδοχείο, συζητώντας μεταξύ τους, περιμένοντας την έναρξη της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. Ανάμεσά τους ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης και η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου. Λίγα λεπτά πριν την έναρξη της ομιλίας το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε τους γενικούς άξονες για τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης, όπου αναμένεται να κυμανθεί και η ομιλία του πρωθυπουργού. Μετά το πέρας του συνεδρίου του Economist ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο ίδιο τραπέζι με τα στελέχη του περιοδικού, αλλά και με σειρά επιχειρηματιών. Μαζί του ήταν και ο Γιάνης Βαρουφάκης με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου η οποία, ωστόσο, καθόταν σε απόσταση, δίπλα με τον επικεφαλής του ΤΑΡ Ρίκαρντ Σκούφια. 

Στο ίδιο τραπέζι καθόταν και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μ. Τζαμάζ, η ηγεσία της ΔΕΗ, αλλά και οι χορηγοί του συνεδρίου. Παρόντες και πολλοί υπουργοί, όπως ο Νίκος Ξυδάκης, ο Στ. Κοντονής, ο Δ, Μάρδας, ο Γ. Πανούσης, ο Θ. Φωτίου και ο Π. Λαφαζάνης.


Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο του EconomistΑκολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (161)

ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΚΥΝΙΚΟΣ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΤΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΠΙΟ ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΕΗΤΖΗΔΩΝ,ΟΤΕΤΖΗΔΩΝ,ΤΡΑΠΕΖΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΛΠ ΔΕΚΟΤΖΗΔΩΝ.ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΚΟΚΙΝΕΣ ΗΤΑΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΓΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΠΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥ.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!!!!!!!!

john

Τα προηγούμενα χρόνια η Μέρκελ, οι Μερκελιστές , τα μνημόνια ήταν η αιτία για τις περικοπές μισθών ,συντάξεων,φόρων ,ανεργία κ.ο.κ. και όλοι περιμέναμε ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά και να αποκατασταθεί το βιοτικό μας επίπεδο και η αξιοπρέπεια να βγούμε στη πλατεία να πιούμε το καφέ μας ,να κεράσουμε τα εγγόνια μας ,να κατοχυρώσουμε το σπίτι μας , την περιουσία μας και βλέπουμε σήμερα δεν μπορούμε να μην συνεχίσουμε χωρίς τη Γερμανία, την ευρωζώνη , τα δανεικά που δεν έδωσαν και δεν δίνουν με τους δικούς τους όρους γιατί και αυτοί εκλέγονται απο τους λαούς στους οποίους και απολογούνται και μάλιστα χωρίς να χρειάζονται δανεικά .Το χρήμα λέει νάχαμε και τη μιζέρια μας να δεις πως θα τη γράφαμε.!!!!

ΤΝΤ

Η εσωτερική Γερμανοτσολιάδικη τρόϊκα ΠΑΣΟΚΟΝΔΜΠΟΜΠΟΛΑΚΗΣ ούτε να ακούει δεν θέλει για κούρεμα και Γερμανικές αποζημιώσεις.Μόνο που τους θυμίζω ότι και στην κατοχή κάποια στιγμή πήραν λοπου οι Γερμανοί και οι μαυραγορίτες βρέθηκαν κρεμασμένοι σε ελιές.Το νου σας κοπρίτες

ΛΡ

ΡΕ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ΔΕ ΣΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΕΣΕΙΣ ΖΕΙΤΕ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΑΝΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΣΑΣ.

ΝΙΚΟΣ

Α!!!!Για σε παρακαλώ. Οχι και εσωτερική τρόικα. Εσωτερικοί θεσμοί είμαστε πλέον. Οχι άλλα μέσα κι άλλα έξω πάλι. Εσωτερικοί θεσμοί, χώνεψέ το.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΕΣ

Εκτιμώ ιδιαίτερα ότι δεν στρογγύλεψε καθόλου τις αριστερές του αρχές και θέσεις ενώ μιλούσε σε σύναξη-ορισμό-σύμβολο του κεφαλαίου! Τώρα σειρά των πλουσίων να καρδιοχτυπήσουν που τα φορολογικά βάρη θα πέσουν πάνω τους! Αρκετά ο Σαμαράς βασάνισε τους εργαζομένους συνταξιούχους μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα. ΚΑΝΕΙΣ μην τολμήσει και υπονομεύσει τον Τσίπρα! Είτε εντός ΣΥΡΙΖΑ, είτε από την λυσσασμένη Αντ/ση είτε από τους δανειστές, είτε από τη διαπλοκή!

μεταναστης

Στα λογια οι ελληνες πολιτικοι ηταν παντα καλοι! Στα εργα χωλαινανε. Ο αντρεας παπανδρεου εδιωξε τις βασεις του θανατου ουκ ολιγες φορες, για να μην αναφερθω σε αλλους που εκαναν την ελλαδα μια συγχρονη χωρα.

Κολωτουμπιστάν

Ναι σε ολα θα ψηφισουν και θα κανουν κολωτουμπα για το Θεσμόνιο 3. Ο Συριζα ειναι και επίσημα ΠΑΣΟΚ ηδη εχουν προσλάβει και τις γιαγιάδες τους, δεν πρόκειται να ρισκάρουν τις καρέκλες τους. Εργατοπατέρες με βίλλες εκατομυρίων στην Εκάλη δεν ειναι άξιοι εμπιστοσύνης.

STELIOS

Κε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ!!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΕΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ,ΤΟΣΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ,ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΚΟΥΜΕ.ΕΛΕΟΣ!!!!!!!

Η ενοχη εν ολιγοις

Δεκαετια 60: Η Αθηνα γεματη οδοφραγματα, οικοδομοι, διαδηλωσεις, φωτιες. 1967: ο στρατος επεμβαινει και επιβαλλει στρατιωτικη διοικηση. Το 1974 η στρατιωτικη διοικηση καταρρει και επανερχεται το προηγουμενο καθεστως. Νομοιμοποιηται το ΚΚΕ και διασπαται σε ΚΚΕ Εξωτερικου και ΚΚΕ Εσωτερικου. Το ΚΚΕ Εσωτερικου μετουσιωνεται σε ΣΥΡΙΖΑ (ριζοσπαστικες αριστερες ομαδες). Η Ελλαδα γινεται μελος της ΕΕ. Ερχεται ο Ανδρεας Παπανδρεου. Αρχιζει η εποχη που αντιλαλουν τα βουνα "Ανδρεα, προχωρα, σε θελει ολ' η χωρα", και "Τσοβολα δωστα ολα". Λεφτα ερχονται απο εκδοσεις κρατικων ομολογων για το βολεμα μυριαδων ημετερων ψηφοφορων στο δημοσιο. Φευγει ο Ανδρεας, ερχεται ο Σημιτης, συνεχιζει τα ιδια με αποκορυφωματα τυπου Ακη, Μαντελη και αλλων εκλεκτων. Εναλλασονται στην εξουσια, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, το χρεος ανεβαινει συνεχεια. Μια καλη ημερα αυτοι που αγοραζαν ομολογα του Ελληνικου Δημοσιου, αντιλαμβανονται οτι η Ελλαδα χρωσταει ποσα που υπερβαινουν κατα πολυ τα εσοδα της χωρας. Και... οχι μονο παυουν να αγοραζουν αλλα πουλανε οσο οσο αυτα που ειχανε. Τα εσοδα του κρατους δεν φτανουν και τρεχουμε για βοηθεια. Οι εταιροι στην ΕΕ και Ευρω λενε "ναι μεν αλλα" υπο τους ορους να αλλαξει το κρατος τροπο λειτουργιας, να παψει η διαφθορα, να κανει οικονομια, να μειωσει το πληθος των ΔΥ που πληρωνει, και αλλα γνωστα ως "Μνημονιο". Η Ελλαδα λεει Οκ, και παιρνει λεφτα. Βεβαια οι οροι εχουν σαν συνεπεια την αντιδραση των πολιτων. Εκμεταλλευομενος αυτα ερχεται ξαφνικα ενας Μεσσιας και υποσχεται 'ολα πισω', αυξησεις των μειωμενων μισθων, αλλαγη των ορων δανεισμου, νταουλια, χορους, εκδικηση απ' τους κεραταδες που τολμησαν να μας θεσουν ορους και αλλα πολλα χρησιμα και στελνει τον υποτακτικο του να κανει παζαρια με σηκωμενο το γιακα για να φαινεται μια κοκκινη κορδελα ("γραμμη") και το μεσαιο του τεντωμενο δαχτυλο και την πουκαμισα του εξω. Φευγουν τα ποντικια απ' το βυθιζομενο καραβι του ΠΑΝ-ΣΟΚ (οι προαναφερθεντες 'ημετεροι') και πανε στον Μεσσια. Και αναμεσα στον τσουρμο του Μεσσια με πνευματικους πατερες σταλινικους και λατρεις καταδικασμενων δολοφονων, ξεχωριζουν λαμπερες μορφες οπως ο πνευματικος πατερας του, καποιος Φλαμπουραρης και αλλες σπινθηριζουσες μορφες οπως Λαφαζανης, Χριστοδουλοπουλου, Μακρη κλπ. (Για διασκεδαση προτινω YouTube) Και τωρα τι γινεται; Ε, να: Ο Μεσσιας λεει απαιτουμε να να κανουμε οτι δ ε ν συμφωνησαμε και να μας χαρισουν αυτα που τους χρωσταμε. Και για ολ' αυτα ξερετε ποιος φταιει; Θα σας πω εγω: Η εξαδελφη της πεθερας του θειου του Σοιμπλε.

άποψή ευρωπη

Ναι μεγάλε διαπραγματευαιστε σκληρά αλώστε τόσα χρόνια στα μπαράκια με ουίσκι σφηνάκια και τσιγάρα με τους συντρόφους κάνατε σκηνή προπόνηση,και είχατε τις λύσεις στο τσεπάκι σας

θάλασσα βαθεια

"Μεγάλος ηγέτης " ο μικρος κατά την άποψή του αυριανιστη κουρή,που προκαλεί φόβο και τρόμο στην Ευρώπη με το χάρισμα του εξελίσσεται στο μεγάλο ηγέτη στην Ευρώπη,ο "μικρός"όπως αποκαλείται χαϊδευτικά από τον ιδρυτή του αυριανισμου"

Etso

Θα παρω το βιογραφικο μου και τα mba μου (τα λεφτα φυγαν ηδη) και θα σας χαζευω στις τηλεορασεις να γινεστε βενεζουελα, επαναστατες της πορδης...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης