RP: Η Μέρκελ δείχνει προκαταβολικά εμπιστοσύνη στον Τσίπρα

RP: Η Μέρκελ δείχνει προκαταβολικά εμπιστοσύνη στον Τσίπρα

«Άλμα πίστης από την Καγκελάριο προς την ελληνική πλευρά, παρά τα όσα καταλόγισαν στη Γερμανία τον τελευταίο καιρό» αναφέρει η ιστοσελίδα

RP: Η Μέρκελ δείχνει προκαταβολικά εμπιστοσύνη στον Τσίπρα
«Μαζί ενάντια στο Grexit». Μ' αυτό το αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ξεκινά το άρθρο της γερμανικής RP-Online μετά τη χθεσινή οκταμερή στις Βρυξέλλες.

Το συμπέρασμα που βγάζει η εφημερίδα από τη συνάντηση των οκτώ είναι ότι η Άνγκελα Μέρκελ δείχνει προκαταβολικά εμπιστοσύνη στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος υποσχέθηκε να υποβάλει λίστα μεταρρυθμίσεων μέσα στις επόμενες ημέρες. Η Γερμανίδα Καγκελάριος μάλιστα δήλωσε: «Είμαστε βέβαιοι» για τις δεσμεύσεις Τσίπρα.

Κλείσιμο


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μετά από συζήτηση που διήρκεσε τρεις ώρες ώστε να βρεθεί διέξοδο από την δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα, Μέρκελ, Ολάντ και Τσίπρας βρήκαν τη λύση. Ακόμη βέβαια, όπως αναφέρει, είναι ανοιχτό το πόσο μακριά είναι μια οριστική λύση, αλλά τουλάχιστον έγινε μια αρχή μετά τις σοβαρές διαφωνίες των προηγούμενων εβδομάδων.

Παρά το γεγονός ότι τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Βαρουφάκης τον τελευταίο καιρό καταφέρθηκαν κατά της Γερμανίας ακόμη και με απειλές, η Μέρκελ έκανε ένα άλμα πίστης προς την ελληνική πλευρά. Η καγκελάριος τόνισε ότι αν και υπήρξε απογοήτευση μετά την συμφωνία των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 20 Φεβρουαρίου, καθώς δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια από την ελληνική κυβέρνηση, τώρα τα πράγματα βελτιώνονται με τη δέσμευση ότι οι συμφωνίες θα τηρηθούν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης