Παπαδημούλης προς Κομισιόν: Βοηθήστε μας να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή

Παπαδημούλης προς Κομισιόν: Βοηθήστε μας να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή

«Διαθέτει η Κομισιόν την πολιτική βούληση να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση να καταπολεμήσει τα καρτέλ στις αγορές και εάν ναι με ποιους τρόπους;»

Παπαδημούλης προς Κομισιόν: Βοηθήστε μας να πατάξουμε τη φοροδιαφυγή
Τη βοήθεια της Κομισιόν προς στην ελληνική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή και να συγκρουστεί με τους Ελληνες ολιγάρχες, ζητά με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αναφερόμενος στις θέσεις της ελληνικής πλευράς, που παρουσιάζονται στους εταίρους μας αυτές τις μέρες, ο κ. Παπαδημούλης σημειώνει την «μετριοπαθή πρόταση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους» αλλά και το Ριζοσπαστικό Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων, που έχει ως στόχο του να πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή, να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή αλλά και να τα βάλει με τα καρτέλ «των πολυεθνικών και εγχώριων ολιγαρχών». Η πλήρης ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής: 

Κλείσιμο
«Η νέα ελληνική κυβέρνηση, στις επαφές της με τους πολιτικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζει τις θέσεις της αναφορικά με το πρόβλημα της αποτυχίας των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόστηκαν μέσω του ελληνικού προγράμματος, καθώς επίσης, και του μη βιώσιμου χρέους. Πιο συγκεκριμένα, οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνουν:

α) μια μετριοπαθή πρόταση για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους, που δεν επιβαρύνει τους Ευρωπαίους φορολογούμενους

β) τη δέσμευση για μια βιώσιμη και μακροχρόνια δημοσιονομική εξισορρόπηση, χωρίς νέα δημόσια ελλείμματα, αλλά και χωρίς αντι-αναπτυξιακά και υπερβολικά, πρωτογενή πλεονάσματα και

γ) ένα Ριζοσπαστικό Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων, που στοχεύει στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία ενός δίκαιου, σταθερού και αποδοτικού φορολογικού συστήματος, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και την καταπολέμηση των καρτέλ των πολυεθνικών και των εγχώριων ολιγαρχών στις ελληνικές αγορές και τις προμήθειες του ελληνικού δημοσίου.

Ερωτάται η Επιτροπή:
1.Διαθέτει η Κομισιόν την πολιτική βούληση να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή του Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση των καρτέλ στις αγορές και εάν ναι με ποιους τρόπους;

2.Ποιοι είναι οι μηχανισμοί εκείνοι που θα μπορούσαν να επιταχύνουν και να εμβαθύνουν, τη νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια;». 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης