Τσίπρας: Μπορούμε να λέμε ναι στο ευρώ με ανεργία 80% και τα παιδιά να πεινάνε;

Τσίπρας: Μπορούμε να λέμε ναι στο ευρώ με ανεργία 80% και τα παιδιά να πεινάνε;

- Η Ελλάδα ήταν πειραματόζωο για να δουν πόσο αντέχει ένας λαός
- Η κυρία Μέρκελ είναι μια πραγματίστρια πολιτικός και δεν πρόκειται να ρισκάρει το όνομά της με τη διάλυση της ευρωζώνης
- Εκλογές το αργότερο το 2015, οπότε και εκπνέει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας

«Θέλουμε να μπει τέλος στην ελληνική τραγωδία» επισημαίνει σε συνέντευξή του προς την Suddeutsche Zeitung του Μονάχου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Ελλάδα ήταν ένα πειραματόζωο. Με το δόγμα του σοκ ήθελαν να δουν πόσα αντέχει ένας λαός». 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως το κόμμα του έχει διαφορετική φιλοσοφία από εκείνη του κ. Σαμαρά και της κ. Μέρκελ. «Από την αρχή πιστεύαμε ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν ρίχνουν νερό στη φωτιά, αλλά λάδι. Και είχαμε δίκιο», λέει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, υπενθυμίζοντας ότι το 2010, όταν εγκρίθηκε το πρώτο μνημόνιο, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ ήταν 120%, ενώ σήμερα έχει αυξηθεί στο 175%. 

Στην ερώτηση της εφημερίδας πού θα βρει πόρους για την πολιτική του, εάν διακόψει το πρόγραμμα λιτότητας, απαντά ότι η Ελλάδα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου προβλήματος:  «Επειδή η κρίση είναι ευρωπαϊκή, θα πρέπει και η λύση να είναι ευρωπαϊκή». 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, οι πυλώνες αντιμετώπισης της κρίσης είναι τρεις: «Πρώτον: τερματισμός των προγραμμάτων λιτότητας. Δεύτερο: μία ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, παρόμοια με εκείνη του 1953 στο Λονδίνο, η οποία αφορούσε το κρατικό χρέος της Γερμανίας μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 60% του εν λόγω χρέους διεγράφη και τρίτο και σημαντικότερο: ένα ευρωπαϊκό New Deal, μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, κυρίως στον ευρωπαϊκό Νότο». 

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ένα τέτοιου είδους ευρωπαϊκό πακέτο «θα κοστίσει πολύ λιγότερα σε σχέση με νέα πακέτα διάσωσης, τα οποία καταλήγουν στον ίδιο φαύλο κύκλο». 

Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει τη σιγουριά του ότι με νίκη του κόμματός του στις εκλογές θα γίνουν «διαπραγματεύσεις για την απομείωση του χρέους». «Θα καταλήξουμε μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις σε μία βιώσιμη και εν πολλοίς δίκαιη λύση. Διαφορετικά η Ελλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να αποπληρώσει τα χρέη της. Τόση μεγάλη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει», επισημαίνει ο έλληνας πολιτικός, που πιστεύει ότι στο Βερολίνο υπάρχει ένα «σχέδιο Β» για την περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση. 

Η εφημερίδα ρωτά ακόμα τον κ. Τσίπρα πώς θα κερδίσει την συμπάθεια της καγκελαρίου την οποία έχει επικρίνει τόσο συχνά και τόσο σφοδρά. «Στην πολιτική, δεν είναι η συμπάθεια και η αλληλεγγύη οι καθοριστικοί παράγοντες, αλλά ο πολιτικός συσχετισμός δυνάμεων», απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και διευκρινίζει: «Η κυρία Μέρκελ είναι μια πραγματίστρια πολιτικός και δεν πρόκειται να ρισκάρει να συνδεθεί το όνομά της στην Ιστορία με τη διάλυση της ευρωζώνης, μόνο και μόνο για να επιδείξει την σκληρότητά της έναντι μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». 

Αυτό που προβληματίζει πάντως τον κ. Τσίπρα και τον ανησυχεί δεν είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι: «Το κατεστημένο που κυβερνά τη χώρα εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια. Η ολιγαρχία του πλούτου και της διαφθοράς. Αυτή θα μπορούσε να αποφασίσει σε περίπτωση μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει πίσω της καμένη γη. Αναζητούμε δυνατότητες για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη», λέει ο κ. Τσίπρας. 

Εάν το «οπωσδήποτε η Ελλάδα στο ευρώ» σημαίνει να πεινούν τα παιδιά και η ανεργία να φτάνει το 80% «τότε μπορούμε να λέμε ακόμα ότι θα μείνουμε στην ευρωζώνη;» απαντά ο κ. Τσίπρας και διευκρινίζει: «Η ευρωζώνη είναι ένα πολύ σημαντικό τμήμα της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας. Αλλά το εάν θα επιβιώσει, αυτό θα το αποφασίσουν οι ισχυροί της Ευρώπης. Το αποφασίζει η Γερμανία. Για τον λόγο αυτόν η κυρία Μέρκελ θα κάνει θυσίες και θα επιτρέψει πράγματα, τα οποία τώρα ακόμη απορρίπτει».

Εκλογές το αργότερο το 2015, εκτιμά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε και εκπνέει η θητεία του προέδρου της δημοκρατίας, καθώς το κόμμα του δεν πρόκειται να υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο. Αναμένει, πάντως, επικράτηση στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, με μεγάλη πλειοψηφία και αυτό «θα είναι η σπίθα για την μεγάλη πολιτική αλλαγή». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει επίσης ότι η σημερινή κυβέρνηση «στέκεται στα πόδια της επειδή ένα διεφθαρμένο μιντιακό τοπίο, διαπλεκόμενο με επιχειρηματικά συμφέροντα, κάνει το μαύρο άσπρο και την νύχτα μέρα». 

Ο κ. Τσίπρας ελπίζει ότι το κόμμα του θα διασφαλίσει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, λέει όχι σε συνεργασία με τον Αντώνη Σαμαρά και δηλώνει ότι θα συνεργαστεί μετεκλογικά με εταίρους «που δεν κατέστρεψαν τη χώρα». Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: «Είναι όπως στην ελληνική τραγωδία. Θα πρέπει να έλθει η Νέμεσις, η δίκαιη οργή».

ΣΧΟΛΙΑ (116)

Κος

Αντε ρε γκιοζη αλλα λες εξω,αλλα εδω μεσα...θες να σε παρουμε και στα σοβαρα; εδω δεν σε παιρνουν οι ιδιοι οι βουλευτες σου

Μπράβο σου

Πολύ ωραία και εύστοχη ανάλυση. Και τότε είχαμε έλλειμματα και δανειζόμαστε απλά η ιστορία έτυχε να σκάσει επί ευρώ...

ΟΥΣΤ

ΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ. 40 ΧΡΟΝΙΑ ΨΗΦΙΖΑΤΕ-ΖΑΜΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ. ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΕΓΩ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ?

WM

Ετσι ακριβως ειναι οπως τα λεει ο Τσιπρας.

δεν έχετε δίκαιο, έχει πλάνο

Βασίζεται στο ότι η Μέρκελ δεν θα διαλύσει την Ευρώπη, άρα μένοντας στην Ευρώπη θα μας βρουν λύση άλλοι. Προϋπόθεση βέβαια να είναι η Μέρκελ στα πράγματα και να ελέγχει την Ευρώπη, όπως πιστεύει. Επίσης να επιμένει να μας σώζει σε βάρος του λαού της και των άλλων λαών Εμείς δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε! Ούτε σχέδιο, ούτε πρόγραμμα, ούτε πολιτική. Ακούγεται πολύ έξυπνο και οικονομικό. Αν είναι έτσι όμως γιατί αντιπαθεί τόσο τη Μέρκελ και γιατί να έρθει στα πράγματα ο Σύριζα να αλλάξει τι; Αφού έτσι όπως οραματίζεται είναι τώρα η κατάσταση.

ΗΚΚ

ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΧΕΣΤΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ: ΗΡΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ, ΧΩΡΙΣ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΡΙΣΙΕΣ, ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΤΕ ΤΟ 2000 ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ!!!ΑΠΛΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ!!! ΜΗΠΩΣ ΕΠΙ ΔΡΑΧΜΗΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΑΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΕΣΤΩ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΕΠΙ ΔΡΑΧΜΗΣ ΔΕΝ ΒΑΖΑΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ; ΜΗΠΩΣ ΕΠΙ ΔΡΑΧΜΗΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΣΕ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΨΩΝΙΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΘΕΛΑΜΕ; ΜΗΠΩΣ ΕΠΙ ΔΡΑΧΜΗΣ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΗΤΑΝ 10% ΚΑΙ ΟΧΙ 28% ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ; ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ ΕΠΙ ΔΡΑΧΜΗΣ, ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ; ΜΗΠΩΣ;;;;;;;

Τότε το κράτος δεν είχε χρεοκοπήσει

Τότε το κράτος δεν είχε χρεοκοπήσει, και είχαμε πρωτογενή παραγωγή. Και τότε μάλιστα τρώγαμε και με δανεικά. Σε χρεοκοπημένη οικονομία που δεν την δανείζει κανένας ο πληθωρισμός είναι τεράστιος γιατί για να πληρώνεται το δημόσιο πρέπει να κόβεται συνεχώς νέο νόμισμα. Κοίτα τι γίνεται στην Αργεντινή που όλοι θέλουν δολάρια αλλά η κυβέρνηση τους το απαγορεύει. Αν και έχουν πρωτογενή παραγωγή δυσκολεύονται ακόμα και για τα βασικά είδη. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τις εισαγωγές και τους επιτρέπουν ως 2 συναλλαγές με το εξωτερικό το χρόνο ως 25 δολάρια σύνολο. Ενώ ο πληθωρισμός καλπάζει 30+ % ετησίως. Ούτε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεν μπορούν να αγοράσουν. Οπότε δεν πρέπει να συγκρίνουμε την Χρεοκοπημένη Ελληνική οικονομία της δραχμής με υγιείς οικονομίες εθνικού νομίσματος όπως η Ελβετική ή η Αγγλική, αλλά με αντίστοιχες χώρες όπως η Αργεντινή. Αν είχαμε ισχυρή οικονομία δεν θα μας πείραζε ότι νόμισμα και να είχαμε, απλώς για λόγους εύκολων συναλλαγών μεταξύ χωρών πάλι συμφέρει να έχουμε ευρώ γιατί δεν υπάρχει συναλλαγματικό κόστος.

maria

τότε δεν είχε έρθει η απόδειξη στο τραπέζι μας... τρώγαμε ακόμη το επιδόρπιο! αυτό δεν είναι η άποψή μου είναι η πραγματικότητα.. ΤΕΛΟΣ.

ΓΙΩΡΓΗΣ

ΓΑΤΑΚΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΛΕΕΙ , ΜΗΝ ΣΚΟΥΖΕΤΕ. ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΡΑΦΕ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ 35% ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ 50% , ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΙΑ 30% ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΑΕΠ 35% ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ .Α ΞΕΧΑΣΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

Η αξία νομίσματος οφείλεται στην σπανιότητα του

Είτε ευρώ, είτε δραχμή το πρόβλημα του κράτους είναι το μεγάλο δημόσιο το οποίο είναι η αιτία όλων των φόρων. Το ευρώ όμως είναι πολύ ποιο ασφαλές για τον πολίτη. Με το ευρώ έχουμε φόρους (για να ταΐζουμε το Δημόσιο) και εσωτερική υποτίμηση μισθών για να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία και να αυξηθούν οι εξαγωγές. Με την δραχμή έχουμε υποτίμηση, διολίσθηση και πληθωρισμό (τι στιγμή που κόβουμε νέο νόμισμα με το οποίο ταΐζουμε το Δημόσιο) και για να γίνει ανταγωνιστική η οικονομία κάνοντας φθηνές εξαγωγές. Κάθε φορά που κόβουμε όμως νέο νόμισμα, αξία του υπάρχοντος χρήματος χάνεται κατά ίση αξία. Δηλαδή αν κάποιος έχει δραχμές ισάξιες με 10.000 Ευρώ σε κατάθεση με σκοπό να αγοράσει αυτοκίνητο τέτοιας αξίας μετά την κοπή νέων νομισμάτων π.χ. κατά 30% της αξίας των υπαρχόντων, τότε σε ένα χρόνο η κατάθεσή του σε δραχμές θα είναι ισάξιες με 7.000 Ευρώ. Δηλαδή δεν θα μπορεί να αγοράσει το αυτοκίνητο των 10.000 Ευρώ που σκόπευε αρχικά. Τον επόμενο χρόνο λόγο της υποτίμησης, διολίσθησης οι δραχμικές καταθέσεις σε ισάξιο από 7.000 Ευρώ θα πέσουν λόγο της υποτίμησης – διολίσθησης – πληθωρισμό π.χ. 4.500 Ευρώ. Με άλλα λόγια δεν θα μπορείς να αγοράσεις τίποτα και δεν θα έχεις λόγο να κάνεις καμιά επένδυση γιατί δεν θα αξίζει αφού όσα λεφτά και να μαζέψεις θα τα φάει ο πληθωρισμός. Ο πληθωρισμός που όχι μόνο θα εξαφανίσει τον τωρινό μισθό αλλά θα εξαφανίσει και τις καταθέσεις του παρελθόντος αλλά και όποια κατάθεση του μέλλοντος. Και φυσικά όπως και στην Αργεντινή θα απαγορευτεί η μετατροπή σε Ευρώ χρημάτων από τους πολίτες, γιατί κανένας δεν θα θέλει τι μηδενικές σε αξία Δραχμές. Σε οποιοδήποτε νόμισμα, όσο υπάρχει η κόκκινη γραμμή για μη απόλυση κηφήνων Δ.Υ. ο Ιδιωτικός τομέας και τα ακίνητα θα πρέπει να τους πληρώνουν (όπως κάνουν εδώ και 4 χρόνια). Επειδή όμως ο ιδιωτικός τομέας συνεχώς μικραίνει μια που 1.500.000 είναι είδη άνεργοι και οι μισές επιχειρήσεις έχουν κλείσει, θα πρέπει να αυξάνονται συνεχώς οι φόροι (ή η υποτίμηση Εθνικού νομίσματος) στους εναπομείναντες εργαζομένους του Ι.Τ. ώστε να μπορούν να καλύψουν το κόστος των Δ.Υ. οι οποίοι ως αριθμός παραμένει σταθερός. Εδώ δεν είμαστε λογικό κράτος όπως η Αμερική που όταν αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα το πρώτο που κλείνει είναι το δημόσιο. Εδώ κυβερνά η κομματική κηφηνοκρατία μια που Ν.Δ., Πασόκ, Δημάρ, Σύριζα, ΚΚΕ είναι όλοι υπέρ της κόκκινης γραμμής για μη απόλυση κρατικών κηφήνων και υπέρ της φορολόγησης όλων των άλλων για να τους πληρώνουν. Ζήτω η Κηφηνοκρατία. Ζήτω το Κηφηνοκρατικό τόξο.

ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ !

Αυτο ακριβως ειναι το προβλημα της Ελλαδας,το μεγαλο, διεφθαρμενο ,αντιπαραγωγικο δημοσιο .Οσο δεν συμμαζευεται ,οι φοροι θα παραμενουν υψηλοι και το κυριοτερο,μη-ανταποδοτικοι,διοτι πολυ απλα πεφτουν στη "μαυρη τρυπα"του ελληνικου δημοσιου .

Λούλης

Η προθεσμιακή κατάθεση σου δίνει το ανάλογο επιτόκιο βάση του πληθωρισμού και φυσικά κάποιο κέρδος. Θυμήσου τι επιτόκια καταθέσεων είχαμε επί δραχμής. π.χ. ο πληθωρισμός στην Τουρκία είναι 7,5% και το επιτόκιο είναι 12%. Άρα δεν χάνει αξία η κατάθεσή σου. Με τον πληθωρισμό δεν έχουν πρόβλημα οι καταθέτες αλλά οι δανειολήπτες !!! Οι καταθέτες χάνουν μόνο αν γίνει μια απότομη διολίσθηση του νομίσματος και σε ένα βράδυ μπορεί και να χάσει το 40% της αξίας του. Αυτό μπορεί να συμβεί στο οποιοδήποτε νόμισμα (Το γιεν φέτος είναι υποτιμημένο 45%) !!! Πέρυσι 1 ευρώ = 95 γιεν , φέτος 1 ευρώ = 140 γιεν... Το 2009 είχε χάσει το δολάριο 40% έναντι των υπολοίπων. Του χρόνου θα χάσει κάποιο άλλο και θα ανέβει κάποιο άλλο.Αυτό όμως δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Το τεμπελχανίο στο δημόσιο είναι το πρόβλημα , διαφορετικά η δραχμή θα μας βόλευε καλύτερα σαν χώρα.

Νεοκομμουνιστική ΠΟΛΑΝ

"Σε οποιοδήποτε νόμισμα, όσο υπάρχει η κόκκινη γραμμή για μη απόλυση κηφήνων Δ.Υ. ο Ιδιωτικός τομέας και τα ακίνητα θα πρέπει να τους πληρώνουν. Επειδή όμως ο ιδιωτικός τομέας συνεχώς μικραίνει μια που 1.500.000 είναι είδη άνεργοι και οι μισές επιχειρήσεις έχουν κλείσει, θα πρέπει να αυξάνονται συνεχώς οι φόροι (ή η υποτίμηση Εθνικού νομίσματος) στους εναπομείναντες εργαζομένους του Ι.Τ. ώστε να μπορούν να καλύψουν το κόστος των Δ.Υ. οι οποίοι ως αριθμός παραμένει σταθερός." Αυτά προσπάθησε να τα γράφεις συνέχεια και ακόμη πιο απλά και επεξηγηματικά αν γίνεται για να τα καταλάβει η πλειοψηφία μιας και σαν λαός δεν φημιζόμαστε για την νοημοσύνη μας! Όσο περισσότερο συρρικνώνεται ο Ιδιωτικός Τομέας, όσο απουσιάζει η πρωτογενής και δευτερογενης παραγωγή, όσο δεν υπάρχει ιδιωτική πρωτοβουλία και δεν γίνονται επενδύσεις, τόσο περισσότεροι φόροι θα μπένουν συνεχώς σε όλους ανεξαιρέτως αφού η νεοκομμουνιστική ΠΟΛΑΝ σε συνεργασία με την ευρύτερη κεντροαριστερά έχουν αποφασίσει να μην ακουμπήσουν ούτε μια τρίχα από το 1εκ. των ΔΥκηφήνων. Στο τέλος, θα διαλυθεί ολοσχερώς οτιδήποτε ιδιωτικό, η χώρα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο Σοβιέτ, και οι ΔΥκηφήνες μαζί με τους λοβοτομημένους συνταξιούχους, θα πληρώνουν φόρους της τάξης του 60%-75%, ή οι μισθοί και οι συντάξεις των θα μειωθούν κατα 60%-75% και θα φτάσουν στα επίπεδα Βουλγαρίας και Σκοπίων!! Παράλληλα, η πλειοψηφία των ακινήτων θα περάσει στα χέρια ξένων funds, αφού οι περισσότεροι δεν θα μπορούν να αποπληρώνουν φόρους, δάνεια και χαράτσια, τα funds με την σειρά τους θα τα μεταβιβάσουν στα κράτη-δανειστές μας και θα έρθουν τελικά γερμανοί, άγγλοι, ολλανδοί, ελβετοί, σκανδιναβοί κλπ πολίτες να "επενδύσουν" με την πάμφθηνη αγορά των σπιτιών μας και να εγκαθιδρύσουν μικρές επιχειρήσεις αφού το κόστος εργασίας θα είναι πάρα πολύ μικρό και θα είμαστε πλέον ανταγωνιστικοί, κυρίως ως προς τα εθνικά μας προϊόντα τα οποία είναι ο τουρισμός, τα σουβλάκια, οι ταβέρνες, οι φραπέδες, τα μπουζούκια και τα μπαράκια! Θα καταντήσουμε δηλαδή ένα ευρωπαϊκό Μπαλί, θα γίνουμε ορντινάτσες των πλούσιων ευρωπαίων για 1 ευρώ την ημέρα και έτσι οι δανειστές μας, μετά από 40 χρόνια "παπανδρεϊσμού" και αναρχοθολοκουλτουριάρικου ψευτοπροοδευτικού σοσιαλισμού, θα πάρουν το αίμα τους πίσω. (αυτά ως προς την κουλτούρα και συνείδηση που εμπότισε στο DNA μας ο Αντρέας και που δυστυχώς κανείς δεξιός ΔΕΝ μπόρεσε, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να την αλλάξει, πόσο μάλλον ο παπατζής νεοκομμουνιστής Σαμαράς που ταυτίστηκε με το ΠΑΣΟΚ)

Πρόσεχε τι λες Τσίπρα...

Επιτέλους ας εξηγήσει κάποιος σε αυτόν τον Τσίπρα , ότι όταν μιλάει στο εξωτερικό να προσέχει τις λέξεις του και τα λόγια του , ειδικά όταν αναφέρεται στην χώρα. Τις ίδιες βλακείες έλεγε και ο ΓΑΠ, (διεφθαρμένη χώρα, κλέφτες και απατεώνες οι πολιτικοι μου αντίπαλοι κλπ) μη έχοντας συναίσθηση ότι στο διεθνές ακροατήριο αυτά μένουν. Φανταστείτε να βγαίνει ένα Γάλλος ή ακόμα και Σέρβος, Βούλγαρος ή Κύπριος πολιτικός και να αποκαλεί την χώρα του διεφθαρμένη και μετά να ζητάει από τους ξένους οικονομική βοήθεια και επενδύσεις. Κε Τσίπρα κράτα τις φαντασιώσεις σου για τα αμφιθέατρα του ΣΥΡΙΖΑ και βάλε τον σκασμό όταν μιλάς για την χώρα. Εκποσωπείς ένα ελάχιστο τμήμα της κοινωνίας και δεν σε ανακήρυξε κανείς τιμητή και υβριστή όλων των Ελλήνων.

ΠΙΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ ΣΤΟ...ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟ

ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ .ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ .ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΙΣΕΒΑΛΛΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ .ΟΣΟΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΛΤ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΙΣΩ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΟ...ΣΚΑΣΟΥΝ .ΠΕΙΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥΣ Η ΟΧΙ ? ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΡΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ? ΓΙΑΤΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΣ ΤΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΙΒΑ ΡΟΥΧΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgiadis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (...) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας», στη διάρκεια παρουσίας του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης,

5
pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18