Ν. Ζήγρας: Τα χρήματα από τις μίζες είναι πολύ περισσότερα από τα 57 εκατ. ευρώ

Ν. Ζήγρας: Τα χρήματα από τις μίζες είναι πολύ περισσότερα από τα 57 εκατ. ευρώ

Δείτε τις δύο συνεντεύξεις του - «Εθισμένο στο χρήμα» χαρακτήρισε τον Ακη Τσοχατζόπουλο - Αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του και παράλληλα δήλωσε πλήρως μεταμελημένος για τις πράξεις του



Όταν το micro-blogging γίνεται spam
Ν. Ζήγρας: Τα χρήματα από τις μίζες είναι πολύ περισσότερα από τα 57 εκατ. ευρώ
«Εθισμένο στο χρήμα» χαρακτήρισε τον Ακη Τσοχατζόπουλο ο ξάδελφός του, Νίκος Ζήγρας, σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, τέσσερις μέρες μετά το τέλος της πολύκροτης δίκης για το σκάνδαλο με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Δεν μου αρέσει να κατηγορώ τους ανθρώπους, αλλά ο Τσοχατζόπουλος είναι εθισμένος στο χρήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Ζήγρας, που υπήρξε ο βασικός κατήγορος του πρώην υπουργού, στη διάρκεια της δίκης, τον υπέδειξε για μια ακόμη φορά ως τον αποκλειστικό παραλήπτη του μαύρου χρήματος.

Απαντώντας στις ερωτήσεις, ο Ζήγρας που καταδικάστηκε επίσης σε έξι χρόνια φυλάκιση με αναστολή, υποστήριξε ότι υπάρχουν ακόμα μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τα εξοπλιστικά που δεν έχουν αποκαλυφθεί, πέραν των 57 εκατομμυρίων ευρώ που καταγράφονται στο κατηγορητήριο.

«Οι δίκες θα οδηγήσουν στα ποσά που υποψιάζεται ο κόσμος, και εκεί θα αποκαλυφθούν τα πραγματικά νούμερα», είπε.
Κλείσιμο

Επιπλέον, ο ίδιος αρνήθηκε το ρόλο του ταμία του Άκη Τσοχατζόπουλου, αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές κατά της ζωής του και παράλληλα δήλωσε πλήρως μεταμελημένος για τις πράξεις του, με τις οποίες συνέδραμε τον Ακη Τσοχατζόπουλο στο ξέπλυμα των μιζών.

«Δεν κυκλοφορώ ελεύθερος, δεν μπορώ, φοβάμαι», υποστήριξε και πρόσθεσε «Οι ενοχές μου ήταν τόσο μεγάλες που δεν μπορούσα να συνεχίσω να ζω με αυτό το βάρος της συνείδησης».

Ερωτηθείς γιατί δεν βγήκε νωρίτερα να καταγγείλει όσα έκανε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, ο Ζήγρας υπενθύμισε ότι κατά τη διάρκεια της δίκης οι συνήγοροι και ο ίδιος ο πρώην υπουργός, ο παρολίγον πρωθυπουργός της χώρας, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, προσπάθησαν να τον βγάλουν τρελό.

«Φανταστείτε να τα έλεγα τότε, όταν ήταν υπουργός και Νο2 του ΠΑΣΟΚ, θα με πήγαιναν σίγουρα στο τρελοκομείο». «Θα προτιμούσα να μην τον δω», είπε εκφράζοντας λύπηση για εκείνον, καθώς δεν στήριξε ούτε το ίδιο του το παιδί.

«Όταν αποφεύγεις να στηρίξεις το ίδιο σου το παιδί, πως να συζητήσεις με έναν τέτοιον άνθρωπο, την ώρα μάλιστα που το παιδί του τον στήριξε με κάθε τρόπο» αναρωτήθηκε, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό δείχνει πως πρόκειται για μία κλασική περίπτωση εθισμού χρήματος.

Ο Νικόλαος Ζήγρας παραχώρησε συνέντευξη και στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, την οποία παρουσίασε στο κεντρικό του δελτίο. «Θέλησε να κρυφτεί πίσω από το ψέμα και να συμπαρασύρει όλους εμάς στην άβυσσο» ανέφερε ο Ν. Ζήγρας, ενώ τόνισε ότι το «να κρύβει κανείς την αλήθεια και να μην θέλει να ομιλήσει γι' αυτήν είναι σαν να θάβει χρυσάφι στο χώμα».

«Το θάρρος της γνώμης θα πρέπει να το διακρίνει η σοβαρότητα και το ήθος και αυτό προσπάθησα να κάνω», είπε.

«Πιστεύω όταν ξέσπασε η ιστορία θα μπορούσε να επωμιστεί το βάρος ως ο μοναδικός παραλήπτης των χρημάτων», ανέφερε ο ίδιος , σημειώνοντας ότι ο πρώην υπουργός νόμιζε ότι έτσι θα προστάτευε τον εαυτό του.

«Ο Άκης Τσοχατζόπουλος αισθάνεται ακόμη ότι είναι υπουργός, ο άνθρωπος ζει σε έναν παραλογισμό». «Δεν είχε ποτέ το σθένος της γνώμης του να πει τα πραγματικά γεγονότα» συμπλήρωσε.

Οι δύο συνεντεύξεις που έδωσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου:



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης