Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εγώ κατάλαβα ότι ο Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη - Αντιφατική η παρέμβασή του

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εγώ κατάλαβα ότι ο Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη - Αντιφατική η παρέμβασή του

«Εμείς φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί βλέπαμε ένα κόμμα υπό εξαέρωση» εξήγησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Τσίπρα

tsakalotos-efklidis
Λυπηρά χαρακτήρισε όσα συνέβησαν στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα και στην «αντιφατική» όπως την χαρακτήρισε παρέμβασή του πριν να ξεκινήσει το τετραήμερο σύγκρουσης, όπως εκτυλίχθηκε, για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ήταν αντιφατικό το κείμενο Τσίπρα: από τη μια στιγμή λέει ότι όλα πάνε κακά, λέει ότι είναι μπάχαλο το κόμμα και μετά λέει ότι εμείς φύγαμε γιατί χάσαμε. Εμείς φύγαμε γιατί βλέπαμε ένα κόμμα υπό εξαέρωση και έναν πρόεδρο να λέει στην Κεντρική Επιτροπή ότι θα πάω στα μέλη, αυτό δεν είναι πολιτική θέση» είπε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής που αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν από μερικούς μήνες.

«Ούτε η παρέμβαση του Αλέξη βοήθησε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση γιατί πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ 18% το 2023. Εγώ κατάλαβα ότι ο Τσίπρας ήθελε να ρίξει τον Κασσελάκη. Δεν νομίζω ότι το έκανε για να γυρίσει ο ίδιος, έχει άλλες βλέψεις» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-czfo81wzt3mp)


«Δεν μπορείς να κάνεις ένα τέτοιοι συνέδριο και να μην συζητήσεις γιατί χάσαμε το 2023. Ήταν θέμα αξιοπιστίας; Όλες οι δημοσκοπήσεις από το 2017 έδειχναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει θέμα αξιοπιστίας» συνέχισε.

Στην έρωτηση, δε, αν υπάρχουν οι προυποθέσεις να επιστρέψει οΤσίπρας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεών του απάντησε ότι «αυτό είναι δική του δουλειά, Εμείς στη Νέα Αριστερά έχουμε μια σοβαρότητα».

Όσον αφορά, τέλος, τη συζήτηση περί συμμαχιών στον χώρο της κεντροαριστεράς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε ότι «είμαστε υπέρ των συμμαχιών όταν είσαι κάτι. Υπάρχει στην κοινωνία μια συμμαχία που πρέπει να βρει πολιτικό αντίκτυπο».

Ειδήσεις σήμερα:

Πράσινο φως από ΕΕ για αλλαγές στην ΚΑΠ πριν τις ευρωεκλογές - Τέλος τα μπλόκα στην Ελλάδα

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης περιέγραψε τη στιγμή του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου όπως την έζησε: Του έκλεισα τα μάτια

Μιχάλης Μπλέτσας στον Δανίκα: Τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα θα φτάσουν τα 100 και η επόμενη γενιά στα 130
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης