Αποστολάκης: Θεωρώ ότι η Αχτσιόγλου είναι μια καλή υποψηφιότητα

Αποστολάκης: Θεωρώ ότι η Αχτσιόγλου είναι μια καλή υποψηφιότητα

«Με εκπροσωπεί ο χώρος του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς», υποστηρίζει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

apostolakis_evaggelos
Θετικά αποτίμησε την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο βουλευτής Επικρατείας, Ευάγγελος Αποστολάκης, μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά 90.1.

Ερωτηθείς αν θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της κας Αχτσιόγλου για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτή τη στιγμή επειδή οι υποψηφιότητες απλώνονται και αναπτύσσονται και περιμένουμε να δούμε τι θα παρουσιάσει ο καθένας εγώ θεωρώ ότι η κα Αχτσιόγλου είναι μια καλή υποψηφιότητα αλλά το ποιους θα υποστηρίξουμε θα φανεί από την πορεία. Δεν μπορούμε να λέμε ότι υποστηρίζουμε τον ένα ή τον άλλο δεν είναι και πολύ δίκαιο για τους υπόλοιπους αυτό».

«Με εκπροσωπεί ο χώρος του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς»

Σε σχέση με το προς τα πού πιστεύει ότι θα πρέπει να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αριστερά ή στην Κεντροαριστερά: «Δεν είναι θέμα κεντροδεξιά ή κεντροαριστερά ή οτιδήποτε το θέμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να απευθύνεται στον κόσμο, να έχει σχέση με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και να προτείνει σοβαρές λύσεις. Πράγματι και εμένα σαν προσωπικότητα με εκπροσωπεί ο χώρος του κέντρου και της κεντροαριστεράς επομένως θεωρώ ότι έχει μεγαλύτερη απήχηση ένα κόμμα το οποίο απευθύνεται στην πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας και θεωρώ ότι έχει μια ιστορικότητα όλος αυτός ο χώρος».

Για το αν θεωρεί ότι η ρήση της κας Αχτσιόγλου «θέλω ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι κόμμα των πολλών» είναι ένα άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά: «Ναι μα το είπε η κα Αχτσιόγλου στην πρώτη της ομιλία, είπε ότι ξεκινήσαμε από τη Ριζοσπαστική Αριστερά και καταλήγουμε στην Κεντροαριστερά. Θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και με την προσπάθεια που είχε κάνει ο Α. Τσίπρας για να ανταποκριθεί στον κόσμο ο οποίος τον είχε εμπιστευτεί και τον είχε ψηφίσει το ’15 και το ’19 πρέπει ν’ αποκτήσει μια ευρύτητα και έναν προσανατολισμό ο οποίος θα είναι γύρω από την Κεντροαριστερά».

Κλείσιμο
Ερωτηθείς αν εκτιμά ότι η αποχώρηση Τσίπρα είναι απώλεια για το ΣΥΡΙΖΑ: «Η απώλεια είναι τεράστια. Ήταν πάρα πολύ ξαφνικό, κανείς δεν το περίμενε και μάλιστα ήταν θεωρώ ένα σοκ και φάνηκε και πόσο σημαντικός ήταν ο Τσίπρας για τη λειτουργία του κόμματος και την ύπαρξη αυτού του κόμματος. Το αν έφυγε νωρίς ή αργά θεωρώ ότι για τη δικιά του πολιτική υπόσταση ενδεχομένως να έκανε καλά».

«Ξέρω ότι θα γράψει ένα βιβλίο» ο Αλέξης Τσίπρας

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας νέου κόμματος από τον κ.Τσίπρα: «Δεν ξέρω τι έχει στο μυαλό του ο κ. Τσίπρας. Ξέρω ότι θα γράψει ένα βιβλίο, θα ασχοληθεί με κάποιο ινστιτούτο που θα φτιάξει, θα κινηθεί την ΕΕ ενδεχομένως εκεί να έχει κάποια δραστηριότητα. Το τι έχει στο μυαλό του αυτό θα το δείξει το μέλλον, πάντως είναι μια προσωπικότητα που θα καταλάβουμε όλοι σιγά –σιγά ότι είναι ένα πολιτικό κεφάλαιο για την Ελλάδα. Ευχόμαστε να μην χαθεί».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι το πρώτο crash test για τον νέο αρχηγό: «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν νομίζω ότι θα πρέπει μετρηθούν με σοβαρά στοιχεία για το ΣΥΡΙΖΑ γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη φάση του να προσπαθήσει να επιλέξει αρχηγό, να ανταποκριθεί στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα, να λύσει ένα σωρό προβλήματα. Το θέμα των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι κάτι που θα προσπαθήσει να έχει την καλύτερη παρουσία αλλά δεν νομίζω ότι είναι το crash test».

«Να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία» στις Ευρωεκλογές

Επιπλέον, «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε μια πολύ καλή παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ» απάντησε αναφορικά με τις ευρωεκλογές. Κληθείς να σχολιάσει αυτούς που λένε «καλά θα πάθετε αφού ψηφίσατε ΝΔ ας καείτε»: «Δεν μπορούμε να καθόμαστε να λέμε τέτοιες σαχλαμάρες. Αυτά είναι αηδιαστικά δηλαδή δείχνουν μια πάρα πολύ κακή ποιότητα ανθρώπων. Όλων η αγωνία είναι πως θα ζήσει ο κόσμος, πως θα γίνει η μικρότερη δυνατή ζημιά. Όλη αυτή η αγωνία που έχουμε όλοι μας δεν αφήνει περιθώρια για τέτοια πράγματα, όταν όλα αυτά τελειώσουν και όταν γίνει ο απολογισμός να δούμε αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να λέμε τέτοια».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην ψήφο των ομογενών: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει όχι στο να ψηφίσουν οι ομογενείς, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να ψηφίσουν και μάλιστα να δοθεί η δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι απλά έχει διαφορετική άποψη ο ΣΥΡΙΖΑ την οποία την έχει καταθέσει. Μη θεωρούμε ότι δεν θέλει, όλοι θέλουν και μάλιστα λέει και κάτι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ ότι και αυτοί που είναι μέσα στην Ελλάδα και οι οποίοι για διάφορούς λόγους δεν μπορούν να ψηφίσουν λόγω εργασίας κλπ να μπορούν να το κάνουν. Η προσπάθεια θα είναι να γίνει μια συζήτηση, να αναλυθεί πάρα πολύ καλά αυτό το ζήτημα και ότι νόμος προκύψει να δίνει λύσεις όχι να είναι μισός και να έχει μια πραγματικά πολιτική ανταπόκριση στην όποια τέτοια κίνηση».

Αναφορικά με τη συμμετοχή του στρατεύματος στην μάχη των πυρκαγιών, επισήμανε ότι: «Ο στρατός είναι μέσα στο σύστημα, είναι ενεργοποιημένος από την πρώτη στιγμή που προκύπτει κάτι, έχει μια ετοιμότητα έτσι κι αλλιώς. Να ξέρετε ότι ο στρατός μπαίνει σε μια διαδικασία από την αρχή την αντιπυρικής περιόδου στην οποία συμμετέχει σε περιπολίες και προσπάθεια εντοπισμού πυρκαγιών».

Ερωτηθείς αν ήταν σωστή επιλογή η εμπλοκή του στρατεύματος στα ασθενοφόρα: «Ήταν μια κίνηση ανάγκης αλλά η εκπαίδευση των διασωστών που χρησιμοποιούμε στα ασθενοφόρα είναι μια πολύ σοβαρή εκπαίδευση η οποία έχει διάρκεια κοντά στο χρόνο, η εκπαίδευση που κάνει ο στρατός επειδή χρησιμοποιεί στρατευσίμους είναι μια εκπαίδευση που κάνει για να καλύψει τις ανάγκες του πάρα πολύ γρήγορα δεν είναι δηλαδή του επιπέδου των διασωστών».

Σε ερώτηση που δέχτηκε σε σχέση με την μη αξιοποίηση του στρατού και σε κοινωνικές υπηρεσίες, ξεκαθάρισε ότι: « Αξιοποιείται ο στρατός και σε κοινωνικές υπηρεσίες αλλά δεν μπορούμε ότι κολλάει και όπου υπάρχει θέμα να χρησιμοποιούμε το στρατό γιατί έτσι η πολιτεία αποφεύγει τις ευθύνες της, αποφεύγει και την οργάνωση που πρέπει να έχει και να υποστηρίζει τα συστήματα. Πράγματι ο στρατός δίνει εναλλακτικές λύσεις αλλά προσωρινά για πολύ γρήγορα και για να καλυφτεί μια ανάγκη αλλά δεν είναι λύση αυτή».Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμοί, η νούμερο ένα αιτία θανάτου μικρών παιδιών - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Απόβαση εφοριακών σε νησιά - «Σύννεφο» το «κάρφωμα» για καφετέριες, φαρμακεία και μίνι - μάρκετ

«Του έβαλα λαδάκι στα εκζέματα» λέει ο ιερέας στη Ρόδο για τον τουρίστα που άλειψε γυμνό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης