Στις Βρυξέλλες αύριο ο Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει στην έκτακτη συνάντηση για την κρίση στην Ουκρανία

Στις Βρυξέλλες αύριο ο Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει στην έκτακτη συνάντηση για την κρίση στην Ουκρανία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει και στις εργασίες της 6ης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αφρικανικής Ένωσης

mitsotakis-synodos-koryfis-645
Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται αύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και για τη συνάντηση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κρίση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετέχει στις εργασίες της 6ης Συνόδου Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Αφρικανικής Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη υπό τον κ. Μισέλ με τους ηγέτες της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Φινλανδίας για το θέμα.

Η ελληνική πλευρά έχει εκφράσει τη θέση ότι απαιτείται άμεση αποκλιμάκωση στο πεδίο και εξεύρεση διπλωματικής λύσης σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, μιας και μια πολεμική εμπλοκή δεν είναι ευκταία. Πρόκειται για θέση που έχει εκφράσει ο κ. Μητσοτάκης σε "νεκρό" χρόνο και κατά την επίσκεψή του στο Σότσι, όπου είδε τον Δεκέμβριο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και στο τηλεφώνημα που είχε προ εβδομάδων με τον κ. Σολτς.

Σημειώνεται ότι την ευκαιρία να αξιολογήσουν τα δεδομένα και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία θα έχουν αύριο το μεσημέρι, στις 13:30, οι 27 ηγέτες της Ε.Ε., πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της Ε.Ε. με τις χώρες της Αφρικανικής Ένωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το ραντεβού έκλεισε σήμερα, μιας και δεν ήταν... νοητό οι 27 ηγέτες να βρεθούν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο και να μην κάνουν μια συζήτηση, προκειμένου να αξιολογήσουν τα δεδομένα και τις επόμενες κινήσεις όλων των εμπλεκομένων μερών. Θα ήταν, με άλλα λόγια, σαν να γινόταν μια Σύνοδος με... έναν ελέφαντα στο δωμάτιο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συζήτηση ο προεδρεύων της Ε.Ε., Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, οι οποίοι είχαν επαφές με Ρωσία-ΗΠΑ-Ουκρανία όλες τις προηγούμενες μέρες, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα ενημερώσουν για την πορεία των πραγμάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

«Ναι» των ειδικών στην όρθια διασκέδαση, την αύξηση της χωρητικότητας στα γήπεδα στο 50% και τις σχολικές εκδρομές

Ρωσικές δυνάμεις κινούνται αλλά δεν απομακρύνονται από τα σύνορα με την Ουκρανία, λέει ο Μπλίνκεν

To 40% των ατόμων που δέχονται ηθική παρενόχληση στη δουλειά παθαίνουν κατάθλιψη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης