Ουκρανία: Έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών - Ενημέρωση από Μακρόν και Σολτς

Ουκρανία: Έκτακτη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών - Ενημέρωση από Μακρόν και Σολτς

Η Αθήνα, τόσο κατά την προ δύο μηνών επίσκεψη Μητσοτάκη στο Σότσι όσο σε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Γερμανό καγκελάριο Σολτς, έχει εκφράσει τη θέση ότι απαιτείται άμεση αποκλιμάκωση στο πεδίο και εξεύρεση διπλωματικής λύσης σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, μιας και μια πολεμική εμπλοκή δεν είναι ευκταία

macron_me_soltz
Την ευκαιρία να αξιολογήσουν τα δεδομένα και την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ουκρανία θα έχουν αύριο το μεσημέρι, στις 13:30, οι 27 ηγέτες της Ε.Ε., πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής των χωρών της Ε.Ε. με τις χώρες της Αφρικανικής Ένωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το ραντεβού έκλεισε σήμερα, μιας και δεν ήταν... νοητό οι 27 ηγέτες να βρεθούν στον ίδιο γεωγραφικό χώρο και να μην κάνουν μια συζήτηση, προκειμένου να αξιολογήσουν τα δεδομένα και τις επόμενες κινήσεις όλων των εμπλεκομένων μερών.

Θα ήταν, με άλλα λόγια, σαν να γινόταν μια Σύνοδος με... έναν ελέφαντα στο δωμάτιο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη συζήτηση ο προεδρεύων της Ε.Ε., Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, οι οποίοι είχαν επαφές με Ρωσία-ΗΠΑ-Ουκρανία όλες τις προηγούμενες μέρες, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ θα ενημερώσουν για την πορεία των πραγμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη υπό τον κ. Μισέλ με τους ηγέτες της Ολλανδίας, της Πολωνίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Φινλανδίας για το θέμα.

Η ελληνική πλευρά έχει εκφράσει τη θέση ότι απαιτείται άμεση αποκλιμάκωση στο πεδίο και εξεύρεση διπλωματικής λύσης σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, μιας και μια πολεμική εμπλοκή δεν είναι ευκταία. Πρόκειται για θέση που έχει εκφράσει ο κ. Μητσοτάκης σε "νεκρό" χρόνο και κατά την επίσκεψή του στο Σότσι, όπου είδε τον Δεκέμβριο τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά και στο τηλεφώνημα που είχε προ εβδομάδων με τον κ. Σολτς.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρση μέτρων: «Ανοίγει» η διασκέδαση, παραμένει η μάσκα - Συνεδριάζει η επιτροπή

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Θα γίνουν ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

«Θεέ μου, καρχαρίας τρώει άνθρωπο, είναι τρελό!» - Βίντεο-σοκ από επίθεση λευκού καρχαρία που πάγωσε την Αυστραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης