Σκούφα στον ΘΕΜΑ 104,6 για τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία: Δεν έπρεπε να μιλήσω για «αμερικανική επιταγή», αλλά για «προτροπή»

Σκούφα στον ΘΕΜΑ 104,6 για τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία: Δεν έπρεπε να μιλήσω για «αμερικανική επιταγή», αλλά για «προτροπή»

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις της για τα αγγλικά, η Μπέτυ Σκούφα, μέσω του ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6», ανασκεύασε τις δηλώσεις της περί αμερικανικών συμφερόντων, που εξυπηρετούνται από τη διδασκαλία αγγλικών στο νηπιαγωγείο

skoufa_he
Τα «μάζεψε» η βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Μπέτυ Σκούφα, περί αμερικανικής επιταγής για τη διδασκαλία των αγγλικών στα νηπιαγωγεία, μια τοποθέτηση που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις εντός αλλά και εκτός Κοινοβουλίου.  

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 και στον Μάκη Πολλάτο, η κυρία Σκούφα υποστήριξε ότι λόγω των σπουδών της στη φιλοσοφική σχολή του Ρεθύμνου και του μεταπτυχιακού της στη φιλοσοφία, που έκανε στη Γερμανία «αρκετές φορές στις τοποθετήσεις μου διακατέχομαι, εάν θέλετε, από ένα πνεύμα φιλοσοφίας, από ένα πνεύμα θεωρητικών επιστημών».

Η βουλευτής υποστήριξε ότι η ερώτησή της προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν είχε στόχο να καταδείξει αμερικανικά συμφέροντα πίσω από τη διδασκαλία των αγγλικών, αλλά να δει εάν η εκμάθηση ξένων γλωσσών στις μικρές ηλικίες κρίνεται σκόπιμη από συγκεκριμένες αμερικανικές παιδαγωγικές σχολές.

Δεν θα ξαναέγραφα τη λέξη «επιταγή» αλλά «ακαδημαϊκή επιρροή»

«Αυτό που ρώτησα μεταξύ άλλων την αξιότιμη κυρία υπουργό είναι κατά πόσον η επιμονή για την εισαγωγή των αγγλικών στο νηπιαγωγείο αποτελεί “επιταγή” -πολύ σκληρή λέξη, εάν το ξανακοιτούσα το κείμενο δεν θα ξαναέγραφα τη λέξη “επιταγή”, θα έγραφα ίσως τη λέξη “προτροπή”, “επιρροή ακαδημαϊκή”- αν αυτή η επιμονή για εισαγωγή των αγγλικών στο νηπιαγωγείο αποτελεί “επιρροή" εντός πολλών εισαγωγικών από αμερικανικές σχολές στα πανεπιστήμια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η ερώτηση δεν είχε αντιαμερικανικό περιεχόμενο. «Προσωπικά, το τονίζω αυτό με έμφαση, δεν έχω απολύτως τίποτε, απολύτως εναντίον, εάν όντως σε θεωρητική επιστημολογική βάση μας ανέφερε η κυρία υπουργός ότι “ναι, όντως, στην Αμερική υπάρχουν συγκεκριμένες παιδαγωγικές σχολές που κρίνουν σκόπιμο να διδάσκονται οι ξένες γλώσσες στις μικρές ηλικίες”», είπε.

Όπως είπε, η ίδια δεν θεωρεί ότι έγινε κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση ενημέρωση από καθηγητές παιδαγωγικής από πανεπιστήμια για το πότε ενδείκνυται να μαθαίνουν τα παιδιά ξένες γλώσσες.




Ειδήσεις σήμερα:

Αλεξάντερ Ρίμπακ: «Όταν κέρδισα στη Eurovision ξεκίνησα τα αντικαταθλιπτικά»

ΑΑΔΕ: Έτσι λαμβάνουν ενημερότητα οι φορολογούμενοι όταν δεν έχουν πιστωθεί οι πληρωμές τους

Νατάσα Θεοδωρίδου για το «πάρτι» της κόρης της: Ήταν όλα ψέματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης