«Ξαναχτύπησε» η Σκούφα: «Κομφορμιστικό» το σχολείο - «Αφήστε τα νήπια να χαρούν την ηλικία τους»

«Ξαναχτύπησε» η Σκούφα: «Κομφορμιστικό» το σχολείο - «Αφήστε τα νήπια να χαρούν την ηλικία τους»

Τα αγγλικά φταίνε για την κακή χρήση των ελληνικών, υποστήριξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

skoufa
Απτόητη από τη θύελλα αντιδράσεων για την τοποθέτησή της ως προς την απόρριψη της διδασκαλίας των Αγγλικών εμφανίστηκε χθες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Μπέτυ Σκούφα.

Μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, η κ. Σκούφα εξέφρασε «τη συνολική της αντίθεση» προς το κατατεθειμένο από την κυβέρνηση Νομοσχέδιο, αφού η ίδια διαπιστώνει πως «είναι προφανές από τις διατάξεις και τις αλλαγές που εισηγείται το νομοσχέδιο, ότι στοχεύει στο να δημιουργηθεί ένα σχολείο προσαρμοσμένο απολύτως και μονομερώς στις ανάγκες της αγοράς, ένα σχολείο κομφορμιστικό, νεοσυντηρητικό, ένα σχολείο που εξοστρακίζει την ανάπτυξη κριτικής κοινωνικής σκέψης, ένα σχολείο τιμωρητικό και ζήτησε την απόσυρσή του».

Επιστρέφοντας, μάλιστα, στο θέμα της διδασκαλίας των αγγλικών στα νηπιαγωγεία η κ. Σκούφα υποστήριξε ότι «θα πρέπει να διστάσουμε να αφήσουμε τα νήπια να χαρούν τη νηπιακή τους ηλικία. Το Νηπιαγωγείο είναι ο πρώτος χώρος κοινωνικοποίησης. Το νήπιο ακόμη και στο εξελικτικό ψυχολογικό στάδιο που βρίσκεται, δύσκολα αποχωρίζεται από τη μητέρα του. Πολλές φορές ταυτίζει το πρόσωπο της νηπιαγωγού με την μητέρα ή λειτουργεί η νηπιαγωγός ως υποκατάστατο. Άρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο, και ίσως παρακινδυνευμένο, να εισάγουμε και άλλες ειδικότητες στο Νηπιαγωγείο».

Η κα Σκούφα τόνισε επίσης ότι η κακή χρήση της ελληνικής από τους εφήβους, μπορεί να συνδέεται με τη συχνή τριβή τους με την αγγλική γλώσσα. «Άρα, τι πρέπει να κάνουμε; Να διδάξουμε καλύτερα τα ελληνικά και στα σίγουρα να προσεγγίσουμε διαφορετικά τη νηπιακή ηλικία πάνω σε γερή επιστημονική, παιδαγωγική γνώση και όχι βιαστικά να φέρνουμε ρυθμίσεις», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Δείτε φωτογραφίες: Ο Μπραντ Πιτ στις διαδηλώσεις για τον Τζορτζ Φλόιντ

Οι προβληματισμοί και τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα τεστ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Τα μοναχικά 99α γενέθλια του πρίγκιπα Φίλιππου: Θα τα περάσει μόνο με την βασίλισσα Ελισάβετ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης