Επική ερώτηση Σκούφα (ΣΥΡΙΖΑ): Τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο μήπως εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα;

Η κυρία Σκούφα  πιστεύει ότι εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο που προωθεί η κυβέρνηση κρύβει κάποιο άλλο ειδικό κρυμμένο συμφέρον

Αίσθηση προκάλεσε το επιχείρημα που ανέπτυξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Ελισάβετ Σκούφα  σχετικά με την «εκμάθηση» Αγγλικών στο νηπιαγωγείο.

Η κυρία Σκουφά  πιστεύει ότι εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο που προωθεί η κυβέρνηση, κρύβει κάποιο άλλο ειδικό κρυμμένο συμφέρον.

Και στη συνέχεια πρόσθεσε με νόημα: «Μήπως αποτελεί και αυτό επιταγή αμερικανικών σχολών, αμερικανικών πανεπιστημίων;»

Σκούφα: Τα αγγλικά μπαίνουν στα νηπιαγωγεία για να εξυπηρετήσουν αμερικανικά συμφέροντα


Διαβάστε αναλυτικά την τοποθέτηση της κυρίας Σκούφα:

«Κατανοώ ότι έχετε τελειώσει, έχετε ολοκληρώσει σημαντικό μέρος των σπουδών σας στην Αμερική, όμως, επιτρέψτε μου να σας πω, ότι όλοι εδώ μέσα είμαστε εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό, αυτόν πρέπει να υπηρετούμε και επίσης είστε Υπουργός στο Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας. Άρα, θα πρέπει να στηρίξετε ως επί το πλείστον την ελληνική εκπαίδευση, όχι, τα όποια καλά ή πιο χειρότερα ενδιαφέροντα επιχειρηματικά των αμερικανικών πανεπιστημίων.

Επιτρέψτε μου να πω, μία ακόμη πολιτική παρατήρηση. Όταν μιλάτε για ανάγκη διεθνών συνεργασιών των ελληνικών πανεπιστημίων με το εξωτερικό, φαντάζομαι ότι θέλετε να διορθώσετε την παράλειψή σας και να μην μας αναφέρετε την επόμενη φορά μόνο αμερικανικά πανεπιστήμια, εκτός αν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος.

Θέλω να πω, παρόλο που θα φανεί σκληρό, ότι με κάνετε να πονηρεύομαι ότι ακριβώς και η εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο κάποιο άλλο ειδικό κρυμμένο συμφέρον εξυπηρετεί. Μήπως αποτελεί και αυτό επιταγή αμερικανικών σχολών, αμερικανικών πανεπιστημίων; Διότι στα σίγουρα παιδαγωγικού σκοπούς δεν εξυπηρετεί, όπως έχουν πολλάκις τονίσει καθηγητές παιδαγωγικών σχολών στην Ελλάδα.

Σας ερωτώ, λοιπόν, ευθέως για ποιον λόγο θέλετε να επιβάλλετε, να καρατομήσετε την προσωπικότητα των νηπίων σε τόσο τρυφερή ηλικία, των τεσσάρων ετών, επιβάλλοντάς τους την εκμάθηση των αγγλικών; Δεν έχετε πείσει κανέναν σε αυτήν την αίθουσα ότι η συγκεκριμένη διάταξη εξυπηρετεί τον όποιο παιδαγωγικό σκοπό.

Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ακριβώς σκοπός της ίδρυσης και λειτουργίας του Νηπιαγωγείου είναι τα παιδιά να αναπτύξουν όλα τα ερεθίσματα, να ανακαλύψουν το σώμα τους, να μάθουν να μιλάνε, να αναπτύξουν στα πρώτα στάδια τις κοινωνικές σχέσεις, να κοινωνικοποιηθούν και όχι να αποκτήσουν απλά κάποιες δεξιότητες άνωθεν επιβεβλημένες.

Είναι αντιπαιδαγωγικό αυτό που κάνετε, κυρία Υπουργέ, με το δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου, όπως και πλήρως αντιπαιδαγωγικό είναι – για να μείνω σήμερα μόνο στην προσχολική ηλικία και την κατάλληλη ή μη κατάλληλη – η παντελώς ακατάλληλη προσχολική εκπαίδευση που μας πλασάρετε. Θα μου επιτρέψετε να πω, ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιον λόγο αυξάνετε τον αριθμό των νηπίων στα είκοσι πέντε.

Πιστεύετε, κυρία Υπουργέ, ότι μία ή ένας νηπιαγωγός μπορεί να δείξει την απαιτούμενη εξατομικευμένη προσοχή, στήριξη, φροντίδα που χρειάζονται τα παιδιά μας στην ηλικία των τεσσάρων και έξι ετών, όταν, μάλιστα, σε αυτή την τάξη υπάρχουν και συνομήλικά τους με ειδικές εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες, νήπια ΑμεΑ;

Για ποιον λόγο, κυρία Υπουργέ, φέρνετε αυτές τις δύο τελείως αντιπαιδαγωγικές και απαράδεκτες διατάξεις ουσιαστικά καταδικάζοντας τους αυριανούς πολίτες και σπρώχνοντας στο καλάθι των αχρήστων την πολύ σημαντική αγωγή και παιδεία, που πρέπει να λαμβάνουν τα παιδιά μας στην προσχολική ηλικία;»

Δείτε βίντεο: Επική ερώτηση Σκούφα (ΣΥΡΙΖΑ): Τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο μήπως εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα;
Επική ερώτηση Σκούφα (ΣΥΡΙΖΑ): Τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο μήπως εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα;


Ειδήσεις σήμερα:

Στη Σάμο ο Βασίλης Κικίλιας - Πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας αυτή τη δύσκολη στιγμή

«Εξαφανίστηκαν» οι ξαπλώστρες από τις παραλίες της Μυκόνου

Στα βήματα του Ιακώβου βαδίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ΕλπιδοφόροςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (127)

Kostas

Ετσι και αλλιως τα παιδια μας ειναι καταδικασμενα να μεταναστεψουν...ας ειναι τουλαχιστον προετοιμασμενα !

Έλληνας

Μήπως η πρώτη λέξη των παιδιών να είναι καλύτερα mommy? Ένα μόνο θα πω. Three birds were sitting. Μπράβο κυρά Νίκη μας. Βρήκες το πρόβλημα της παιδείας.

ΚαραΉττας Καρανίκας

τελικά στον Σύριζα έχουν μαζευτεί όλοι οι περίεργοι (για να το πω ευγενικά)

Αυτή η κιουρία

μπαίνει σε τάξη και κάνει μάθημα σε παιδιά!!!!!! Αμ εκείνη η ...καρατόμηση της ... προσωπικότητας!!! Σούργελααααααααα

Ιδιοκτήτης Χαρβαρντ

Και τους ειπα να το περάσουν χωρίς να ακουστεί. Μας κατάλαβαν τώρα. Καταστρέφετε όλο το επιχειρηματικο μας σχέδιο, θα μας φάνε τους ελληνες φοιτητές τα σπουδαία πανεπιστήμια της ελλάδας που τόσα χρόνια δεν καταφέρνουμε να τα φτάσουμε σε ποιοτητα.

απόφοιτος ΠΤΔΕ, μεταπτυχιακός ΠΤΔΕ

Στο δημοτικό σχολείο (και στο νηπιαγωγείο) απαγορεύεται ο πολυδογματισμός (πολλές γλώσσες, θρησκειολογία, παγκόσμια ιστορία, πολλοί διδάσκοντες). (Παρακαλώ να δημοσιευθεί.)

απόφοιτος ΠΤΔΕ, μεταπτυχιακός ΠΤΔΕ

Στο δημοτικό σχολείο (και στο νηπιαγωγείο) απαγορεύεται ο πολυδογματισμός (πολλές γλώσσες, θρησκειολογία, παγκόσμια ιστορία, πολλοί διδάσκοντες). (Παρακαλώ να δημοσιευθεί.)

Δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ

και θα μείνω στην ουσία. Αγγλικά μαθαίνουν από την πρώτη δημοτικού και επί της ουσίας τίποτα. Τόσα χρόνια χαμένα.

Μερκελ

Ευτυχώς που δεν βάλανε γερμανικά.. Ποιος θα τους άκουγε

Όχι στα Αγγλικά.Όχι στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.Όχι στα ανοιχτά σχολεία.Όχι στα Πρότυπα...

Όχι στα Πειραματικά.Όχι στην Αριστεία.Όχι στο πρωινό ξύπνημα.Όχι στους Η/Υ. Όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών. Όχι στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.Αυτός είναι ο δεκάλογος του ΣΥΡΙΖΑ.Τα σχόλια δικά σας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης