Αγωγή $100 εκατ. από το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον για το ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

jack-new1

«Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες για να υπονομευτεί το ντοκιμαντέρ, τα σχέδιά μας δεν αλλάζουν. Θα προχωρήσουμε με τη μετάδοση του Leaving Neverland στις 3 και 4 Μαρτίου» απάντησε το ΗΒΟ

Αγωγή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων υπέβαλε το ίδρυμα Μάικλ Τζάκσον κατά του τηλεοπτικού δελτίου ΗΒΟ που ετοιμάζεται να μεταδώσει το ντοκιμαντέρ Leaving Neverland που αναβιώνει τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από τον «βασιλιά της ποπ».

Σύμφωνα με το ίδρυμα το τηλεοπτικό δίκτυο παραβίασε συμφωνία που είχε υπογράψει από το 1992 να μην προβάλει δυσφημιστικό περιεχόμενο για τον Τζάκσον τα επόμενα χρόνια. Το συμβόλαιο υποστηρίζει το ίδρυμα στην 53σελιδη αγωγή του είχε υπογραφεί όταν το ΗΒΟ είχε μεταδώσει την εκπομπή Michael Jackson in Concert in Bucharest: The Dangerous Tour.

Στο κείμενο της αγωγής το ντοκιμαντέρ περιγράφεται ως «ένας μονόπλευρος μαραθώνος προπαγάνδας προκειμένου να εκμεταλλευτούν έναν αθώο άνθρωπο που δεν βρίσκεται εν ζωή για να υπερασπιστεί τον εαυτό του».

Οι συντάκτες της αγωγής υποστηρίζουν ακόμα ότι ο πρόεδρος του ΗΒΟ, Ρίτσαρντ Πλέπλερ εργαζόταν ως αντιπρόεδρος του τμήματος επικοινωνίας του δικτύου και άρα «γνώριζε ή θα έπρεπε να γνωρίζει ότι υπήρχε συμβόλαιο του ΗΒΟ με τον Τζάκσον».

Από την πλευρά του το δίκτυο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η αγωγή δεν θα επηρεάσει τη στήριξή του στο επίμαχο ντοκιμαντέρ.

«Παρά τις απελπισμένες προσπάθειες για να υπονομευτεί το ντοκιμαντέρ, τα σχέδιά μας δεν αλλάζουν. Θα προχωρήσουμε με τη μετάδοση του Leaving Neverland στις 3 και 4 Μαρτίου».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Koklonis-spaliaras

Έχει ταξιδέψει την ελληνική σόου μπιζ στα πιο εξωτικά, τα πιο συναρπαστικά, τα πιο ασυνήθιστα μέρη –αλλά και σε αυτά που όλοι λατρεύουμε να πηγαίνουμε, ξεναγώντας μας εκεί όπως κανένας άλλος.