Ισραήλ: «Θα επικρατήσουμε, δεν έχω καμία αμφιβολία» γράφει η δημοφιλής ποπ σταρ της χώρας, Noa Kirel

Ισραήλ: «Θα επικρατήσουμε, δεν έχω καμία αμφιβολία» γράφει η δημοφιλής ποπ σταρ της χώρας, Noa Kirel

«Αδερφοί μας σφαγιάστηκαν και απήχθησαν» έγραψε στους 1,8 εκατομμύρια ακολούθους της στο Instagram η εκπρόσωπος του Ισραήλ στη φετινή Eurovision

noakirel_israil9
Όλο και περισσότερο κλιμακώνεται η σύρραξη στο Ισραήλ και την περιοχή της Γάζας, με τους νεκρούς να αυξάνονται και τους επιζήσαντες να ψάχνουν αγωνιωδώς τους δικούς τους ανθρώπους, που αγνοούνται.

Η μπλε σημαία με το σύμβολο του Ισραήλ και τη φράση «Ι stand with Israel», δηλαδή «Είμαι δίπλα στο Ισραήλ» κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Σταρ με καταγωγή από την πληγείσα χώρα, δεν σταματούν να καλούν τον κόσμο να συμπαρασταθεί στην πατρίδα τους. Πρώτα η Netta της Eurovision και μετά η Χολιγουντιανή σταρ, Γκαλ Γκαντότ, εξέφρασαν την οδύνη τους για όσα περνά η χώρα τις τελευταίες ημέρες.

Το μεσημέρι της Κυριακής και ύστερα από ώρες «σιωπής» στα social media, η Noa Kirel, η δημοφιλέστερη νεαρή ποπ σταρ αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ, το οποίο και εκπροσώπησε στη φετινή Eurovision, πήρε θέση.

Κλείσιμο
Έγραψε στο Instagram με τους 1,8 εκατομμύρια ακολούθους:

«Οι τελευταίες 24 ώρες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για μένα να τις χωνέψω και ακόμα προσπαθώ να βρω τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράσω τον απέραντο πόνο που βιώνω εγώ και η χώρα μου. Χθες, νωρίς το πρωί πάνω από 3000 ρουκέτες εκτοξεύτηκαν εναντίον μας, 300+ αδελφοί και αδελφές μας σφαγιάστηκαν από τρομοκράτες που διείσδυσαν στις πόλεις μας, 1000+ τραυματίστηκαν, και στρατιώτες και πολίτες μας (συμπεριλαμβανομένων αθώων παιδιών και ηλικιωμένων) απήχθησαν και μεταφέρθηκαν στη Γάζα. Η καρδιά μου πονάει για τα θύματα και τις οικογένειες που επηρεάζονται από αυτή την καταστροφική σφαγή. Η καρδιά μου είναι μαζί σας και προσεύχομαι για την ταχεία επιστροφή των αδελφών μας στην πατρίδα.

Δεν έχω αμφιβολία, θα επικρατήσουμε».

Η ανάρτησή της



Μέσω Instagram, η Netta, η Ισραηλινή τραγουδίστρια που κέρδισε τη Eurovision το 2018 για λογαριασμό της πατρίδας της, ανέβασε μερικά Instagram stories περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο Ισραήλ, χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

«Ευχαριστούμε Τζο Μπάιντεν. Προσπαθώ να βρω τη δύναμη να σας εξηγήσω τι συμβαίνει εδώ πέρα» γράφει στους διεθνείς φίλους της που την ακολουθούν.

Επανήλθε με ένα ακόμη βίντεο, στο οποίο με τρεμάμενη φωνή λέει:

«Προσπαθώ να κάνω αυτό το βίντεο γιατί νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό, οι άνθρωποι να ξέρουν πραγματικά τι πραγματικά συμβαίνει εδώ. Μέχρι τώρα πάνω από 200 άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί, 15.000 έχουν τραυματιστεί. Άνθρωποι, δεν ξέρουμε ακόμη πόσοι, κρατούνται όμηροι, γυναίκες παιδιά, και στρατιώτες έχουν κρατηθεί όμηροι με τη βία. Άλλοι ψάχνουν τους αγαπημένους τους...» και ξεσπά σε κλάματα.

Τα βίντεο που ανάρτησε
Με λυγμούς η Netta της Eurovision - «Τους σκοτώνουν, παίρνουν ομήρους γυναίκες και παιδιά»



Ειδήσεις σήμερα

Άνοιξαν στις 7 οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές - Πώς και πού ψηφίζουμε

Ο Νετανιάχου ορκίζεται «εκδίκηση» για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ – Πάνω από 480 Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι νεκροί

Ανάλυση BBC: Πώς φτάσαμε στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς και η διαμάχη για το τέμενος αλ Άκσα

Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές 2023

Πώς ψηφίζω & Πού ψηφίζω: Μάθετε πού και πώς ψηφίζετε βήμα-βήμα
Οδηγός για τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές 2023
Όλες οι Ειδήσεις για τις Δημοτικές Εκλογές 2023
- Δείτε LIVE τα αποτελέσματα των Περιφερειακών & Δημοτικών Εκλογών 2023
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης