Eurovision: Η «Φουρέιρα» του Ισραήλ που κέρδισε το κοινό της Eurovision

Eurovision: Η «Φουρέιρα» του Ισραήλ που κέρδισε το κοινό της Eurovision

Η 22χρονη Noa Kirel ανέτρεψε τα πρώτα στατιστικά που την ήθελαν εκτός 5άδας, «τερμάτισε» 3η και αποθεώθηκε από την Ευρώπη

israil93483
Μία από τις εκπλήξεις της φετινής Eurovision ήταν η Noa Kirel από το Ισραήλ. Η 22χρονη τραγούδησε το «Unicorn» και ανέτρεψε τα αρχικά προγνωστικά που την ήθελαν να μην μπαίνει στην 5άδα.

Χωρίς φάλτσα, με τα δυναμικά χορευτικά της, αλλά και την εντυπωσιακή της εμφάνιση, η σούπερ σταρ του Ισραήλ πήγε στο Λίβερπουλ σαν μια άλλη Ελένη Φουρέιρα. 

Η performance της, που ήταν ομολογουμένως από τις αξιομνημόνευτες της βραδιάς, κέρδισε την 3η θέση και η Kirel αποθεώθηκε από το κοινό. 

Δείτε την εμφάνισή της 
Noa Kirel - Unicorn (LIVE) | Israel 🇮🇱 | Grand Final | Eurovision 2023


Λίγο μετά το τέλος του τελικού και την ανάδειξη της Loreen νικήτριας, η Kirel ευχαρίστησε όσους τη στήριξαν, μέσα από μία ανάρτησή της στο Instagram με στιγμιότυπα από τη μεγάλη μουσική βραδιά. 


Αναδημοσίευσε δε, και το τρυφερό στιγμιότυπο που ανάρτησε ο σύντροφός της, στο οποίο της δίνει ένα φιλί στο στόμα, λίγο μετά την performance της στον μουσικό διαγωνισμό, γράφοντάς της, πόσο περήφανος είναι για εκείνη. 
kirel920

Τα σχόλια στο Twitter
Ο ηλεκτρισμός της επί σκηνής, τα δυναμικά χορευτικά της και η φωνή της ήταν ο συνδυασμός που «μάγεψε», μεταξύ άλλων και το διαδικτυακό το κοινό.

Και το ελληνικό Twitter με τη σειρά του, υποστήριξε την 22χρονη από το Ισραήλ, μιας και το σόου που έδωσε θύμισε εποχές Φουρέιρα και «Fuego».

Κλείσιμο




Ποια είναι η Ισραηλινή που έβαλε «φωτιά» στο Λίβερπουλ
Ποια είναι όμως η Noa Kirel
Στην πατρίδα της, το Ισραήλ, η Noa είναι μία από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ με ένα αξιοζήλευτο για την ηλικία της κοινό.

Γεννημένη στις 10 Απριλίου 2001 στη Ra'anana του Ισραήλ, η Noa Kirel έδειξε το πάθος της για την ερμηνεία από πολύ νωρίς. Σε ηλικία μόλις 8 ετών, άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα τραγουδιού και χορού και δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή των επαγγελματιών του κλάδου. Το 2017, όταν συμμετείχε στον πρώτο κύκλο του δημοφιλούς ισραηλινού ριάλιτι σόου «The Next Star» έλαβε αμέσως μεγάλη απήχηση από τον κόσμο.

Μετά το «Next Star», που κομβικό σημείο στην καριέρα της, κυκλοφόρησε το πρώτο της single, «Drum», σε συνεργασία με τον συμπατριώτη της και ράπερ, Gil Hadad. Το τραγούδι γνώρισε άμεση επιτυχία, εκτοξεύοντας τη Noa στο προσκήνιο και συγκεντρώνοντας εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Αυτή τη στιγμή, ο λογαριασμός της στο Instagram μετρά 1,4 εκατομμύρια ακολούθους, αριθμός που μετά τη συμμετοχή της στη Eurovision και την ηχηρή της performance, αναμένεται να αυξηθεί.



Ηθοποιός και μοντέλο
Πέρα από την επιτυχία της στη μουσική βιομηχανία, η Noa έχει επίσης αφήσει το στίγμα της στην υποκριτική και το μόντελινγκ. Εμφανίστηκε στην ισραηλινή δραματική σειρά «Τzimerim» και έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στη μουσική κωμωδία «Just for Today». Το φυσικό ταλέντο και το χάρισμα της Noa στην οθόνη έχουν κερδίσει την αναγνώριση των κριτικών και συνεχίζει να εξερευνά ευκαιρίες για να διευρύνει τους καλλιτεχνικούς της ορίζοντες.

Τέλος, η 22χρονη έχει γίνει περιζήτητη και στον χώρο της μόδας. Τόσο η εξωτερική της εμφάνιση, όσο και το μεγάλο κοινό που διαθέτει αλλά και η επιρροή που ασκεί, την έχουν κάνει περιζήτητο μοντέλο, εντός και εκτός συνόρων Ισραήλ. Πολλές δημοφιλείς εταιρείες την «κυνηγάνε» για να φωτογραφηθεί με τα προϊόντα τους.

Η στρατιωτική θητεία της
Τον Μάρτιο του 2020, κατατάχθηκε στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Γεννημένη με ένα νεφρό, ο Kirel απαλλάχθηκε από την υποχρεωτική εθνική θητεία για ιατρικούς λόγους, αλλά επέλεξε να καταταγεί στο στρατό. Συμπλήρωσε δύο χρόνια στο IDF τον Φεβρουάριο, υπηρετώντας σε μια στρατιωτική μπάντα.

Η ίδια είχε εξηγήσει σχετικά με αυτό τότε: «Δεν υπήρχε ποτέ αμφιβολία στο μυαλό μου. Ο πατέρας μου και ο παππούς μου υπηρέτησαν και οι δύο σε σημαντικούς ρόλους, και ακόμη και αν η ιατρική μου κατάσταση θα εμπόδιζε τη στράτευση, θα προσφερόμουν εθελοντικά. Επηρεάζω πολλούς νέους εφήβους και είναι σημαντικό για μένα να τους ενθαρρύνω να καταταγούν και αυτοί».




נועה קירל -  הופעה בפארק הירקון | Noa Kirel - Live from Park Hayarkon 2022




Ειδήσεις σήμερα:

Η Loreen είναι πλέον η δεύτερη τραγουδίστρια μετά τον Τζόνι Λόγκαν που κερδίζει δύο Eurovision

Το Twitter τα έβαλε με τους Γερμανούς στη Eurovision - «Lordi δεν θα γίνετε»


Καλοκαίρι την Κυριακή - Στους 30 βαθμούς το θερμόμετρο, υψηλή η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης