«Narcos»: Το τέλος του Αμάδο Καρίγιο Φουέντες και η αρχή της βασιλείας του Ελ Τσάπο

«Narcos»: Το τέλος του Αμάδο Καρίγιο Φουέντες και η αρχή της βασιλείας του Ελ Τσάπο

Το ερώτημα τι θα απογίνουμε χωρίς το Narcos μετά το τέλος της τρίτης σεζόν ηχεί βασανιστικό στα εκατομμύρια φανατικών της σειράς, που «έχτισε» τον μύθο του Netflix

narcos-mexrico3main
Εκείνη την Πέμπτη που το ημερολόγιο έδειχνε 3 Ιουλίου του 1997, ο καιρός ήταν σχετικά μουντός και η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους είκοσι βαθμούς.

Ελάχιστοι έδωσαν προσοχή στα δύο θηριώδη τζιπ με τα φιμέ μαύρα τζάμια, που μπήκαν στο υπόγειο πάρκινγκ της ιδιωτικής κλινικής «Σάντα Μόνικα», κάτι συνηθισμένο για το συγκεκριμένο νοσοκομείο που ειδικευόταν στις πλαστικές επεμβάσεις για διάσημους πελάτες. Μόνο που ο συγκεκριμένος διάσημος ο οποίος επέβαινε στο δεύτερο τζιπ, δεν ήταν ούτε κάποιος τηλεοπτικός αστέρας, ούτε μια πασίγνωστη τραγουδίστρια.

Ήταν ο διαβόητος ναρκοβαρώνος Αμάδο Καρίγιο Φουέντες, o υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος από τις αρχές του Μεξικού και των ΗΠΑ, αυτός που είχε το παρατσούκλι «El senor de los cielos» δηλαδή «ο κυρίαρχος των ουρανών». Το συγκεκριμένο προσωνύμιο του το είχαν κολλήσει επειδή ο Φουέντες είχε ένα στόλο από ιδιωτικά αεροσκάφη που μετέφεραν την κοκαΐνη που αγόραζε από τα καρτέλ της Κολομβίας.

Εκείνο το καλοκαίρι ήταν ο πιο ισχυρός ναρκέμπορος στο Μεξικό, αρχηγός του καρτέλ της Χουάρες ο οποίος είχε μείνει σχετικά αμέτοχος στον πόλεμο των άλλων καρτέλ. Όταν ο κλοιός έσφιξε γύρω του προσπάθησε να διαφύγει αεροπορικώς από έναν αεροδιάδρομο που χρησιμοποιούσε για τις μεταφορές, αλλά οι δυνάμεις ασφαλείας του Μεξικού τον εντόπισαν.
narcos-mexico-season-_2
Μετά από μάχη κατάφερε να ξεφύγει, και αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγή προσώπου και λιποαναρρόφηση ώστε να φύγει με νέα ταυτότητα και διαβατήριο στο εξωτερικό. Ούτως ή άλλως ο άνθρωπος που διαδέχθηκε ουσιαστικά τον Φέλιξ Γκαγιάρδο στον θρόνο των ναρκοβαρώνων του Μεξικού, δεν είχε οικονομικά προβλήματα. Όταν είσαι σαράντα ενός ετών και έχεις «παρκαρισμένα» περίπου 25 δισεκατομμύρια δολάρια έχεις λύσει όλα τα προβλήματά σου και το μόνο που σου μένει είναι να γίνεις κάποιος άλλος και να φύγεις για έναν τροπικό παράδεισο.

Ταξίδι χωρίς επιστροφή

Τα είχε σχεδιάσει όλα ο Αμάδο Καρίγιο Φουέντες που την Παρασκευή 4 Ιουλίου μπήκε χαμογελαστός στο χειρουργείο συνοδευόμενος εκτός από το ιατρικό team και από δύο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας, οι οποίοι θα παρακολουθούσαν τους γιατρούς. Μπήκε, ναρκώθηκε αλλά δεν ξύπνησε ποτέ, αφού κατά την διάρκεια της εγχείρησης παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στον αναπνευστήρα που του χορηγούσε οξυγόνο.
narcos-mexrico3main
Ο «κυρίαρχος των ουρανών» ταξίδεψε για πάντα στους αιθέρες ενώ οι δυο γιατροί που είχαν αναλάβει την εγχείρηση εξαφανίστηκαν μετά από λίγο καιρό. Βρέθηκαν στις 7 Νοεμβρίου του 1997, χωμένοι μέσα σε μεταλλικά βαρέλια και με εμφανή τα σημάδια του βασανισμού στα κορμιά τους, πληρώνοντας το τίμημα της εγχείρησης που έστειλε στον άλλο κόσμο τον ναρκοβαρώνο που ήταν η κυρίαρχη περσόνα στον τρίτο κύκλο του Narcos.

Κλείσιμο
Με τον θάνατό του έπεσαν οι τίτλοι τέλους στην σειρά που έχτισε τον μύθο του Netflix και απέκτησε εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. Θαυμαστές που ήδη ρωτάνε αν θα υπάρχει τέταρτος κύκλος της επικής αληθινής ιστορίας για τους πιο αδίστακτους βαρώνους ναρκωτικών που ανδρώθηκαν στην Κολομβία και το Μεξικό.
Narcos_Mexico_2_2
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πλάνο για τέταρτο κύκλο του Narcos στο Netflix αλλά με δεδομένη την δημοτικότητα του ποτέ μη λες ποτέ, ειδικά αν αυτή η συνέχεια εστιάσει στον Χοακίν Γκουσμάν, γνωστός σε όλο τον κόσμο ως Ελ Τσάπο, δηλαδή «ο κοντός». Μετά το τέλος του Φουέντες η διάδοχη κατάσταση ξεκαθάρισε μέσα από έναν πόλεμο των αδερφών Φέλιξ με τον Ελ Τσάπο που παρά την σύλληψή του το 1993, συνέχισε να κινεί τα νήματα μέσα από την φυλακή.

Η διαδρομή του είναι αν μη τι άλλο μυθιστορηματική, γεμάτη από όλα αυτά τα συστατικά που «γοητεύουν» τον μέσο τηλεθεατή παρακολουθώντας τα. Θα είχε σίγουρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προσέγγιση του Ελ Τσάπο σε έναν τέταρτο κύκλο του Narcos, που προς το παρόν έκλεισε έναν κύκλο που ξεκίνησε με το story του Πάμπλο Εσκομπάρ-αναμφίβολα ο πιο διάσημος όλων-και έκλεισε με την κυριολεκτική ανάληψη στον ουρανό του Αμάδο Καρίγιο Φουέντες, του «κυρίαρχου των αιθέρων».
narcos_mexico_3_2


Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρός εργάτης στον ΗΣΑΠ: Πώς έγινε το σοκαριστικό δυστύχημα στο ηλεκτρικό

Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς παρέλαβε το μεταπτυχιακό της κόρης της: «Κοίτα, τα κατάφερε το κορίτσι μου!»

Εκλογές στη Βουλγαρία: Οι σαραντάρηδες από το Χάρβαρντ που έκαναν την έκπληξη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης