Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Μαύρες μέρες πένθους» ακολούθησαν μετά τον θάνατο της Νταϊάνα

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Μαύρες μέρες πένθους» ακολούθησαν μετά τον θάνατο της Νταϊάνα

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ προέβη σε μια βαθιά εξομολόγηση για το πώς βίωσε τον θάνατο της μητέρας του

22371541
Για τις «μαύρες μέρες πένθους» που ακολούθησαν αφότου έμαθε για τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, μίλησε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σκωτία.

Ο Δούκας του Κέιμπριτζ, κατά την επίσκεψή του στη Σκωτία, περιέγραψε με έντονο συναισθηματισμό τη στιγμή που έμαθε ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα απεβίωσε αλλά και τη χαρά που ένιωσε όταν συνάντησε για πρώτη φορά τη σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον.

24210685


Μόλις λίγες μέρες νωρίτερα, ο αδελφός του, πρίγκιπας Χάρι, κατηγόρησε τη βασιλική οικογένεια για «απόλυτη αδιαφορία», σε μια βαθιά προσωπική εξομολόγηση στη νέα σειρά ντοκιμαντέρ του AppleTV+ με τίτλο «The Me You Can't See», την οποία συνδημιούργησε μαζί με την Όπρα Γουίνφρεϊ.

Συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε ότι στράφηκε στο αλκόολ και τα ναρκωτικά προκειμένου να ξεπεράσει τον θάνατο της μητέρας του.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Σκωτία σήμερα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προέβη σε μια εξίσου βαθιά εξομολόγηση, λέγοντας πως στη χώρα αυτή έχει τις πιο ευχάριστες και τις πιο δυσάρεστες αναμνήσεις της ζωής του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δούκας του Κέιμπριτζ ανέφερε ότι βρισκόταν στο κάστρο του Μπαλμόραλ όταν έμαθε ότι απεβίωσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ανακάλεσε, μάλιστα, τις «μαύρες μέρες πένθους» που ακολούθησαν.

diana_harry


Ωστόσο, παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στη χώρα, η Σκωτία ήταν και το μέρος όπου βρήκε την ευτυχία καθώς εκεί γνώρισε τη του σύζυγό του ακριβώς 20 χρόνια πριν.

Ο ίδιος είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του: «Ο δεσμός που με ενώνει με τη Σκωτία θα είναι πάντα βαθύς. Πέρα από τη θλιβερή ανάμνηση του θανάτου της μητέρα μου, με βρήκε μια μεγάλη χαρά καθώς εδώ στη Σκωτία γνώρισα τη σύζυγό μου 20 χρόνια πριν. Δεν χρειάζεται καν να πω ότι το μέρος που συναντά κανείς τον μελλοντικό του σύζυγο κατέχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Ο Τζωρτζ, η Σαρλότ και ο Λουίς γνωρίζουν πόσο μας αρέσει η Σκωτία και ξεκινάνε και οι ίδιοι να χτίζουν εδώ τις δικές τους αναμνήσεις».

Ο Δούκας θυμήθηκε επίσης την περίοδο που και εκείνος και η γυναίκα του σπούδαζαν στο Πανεπιστήμιο St Andrews, και είπε: «Πέρασα τέσσερα ευχάριστα και δημιουργικά χρόνια κατά τη διάρκεια των σπουδών μου εδώ. Η πόλη και οι φοιτητές μου επέτρεψαν να σπουδάσω εδώ, να μοιραστώ τις ελευθερίες τους -και τις μπαμπ τους».

«Η Σκωτία είναι πολύ σημαντική για μένα και πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ερχόμουν εδώ από μικρό παιδί», είπε. «Η παιδική μου ηλικία ήταν γεμάτη διακοπές, βόλτες στον καθαρό αέρα, κολύμπι στη λίμνη, οικογενειακά μπάρμπεκιου με αρχηγό τον παππού μου», συνέχισε.

24210681


Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα περάσει μια εβδομάδα στη χώρα ως Ύπατος Αρμοστής της Γενικής Συνέλευσης της Εκκλησίας της Σκωτίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του θα ενημερωθεί για τον ρόλο της Εκκλησίας στις τοπικές κοινότητες. Η δούκισσα του Κέιμπριτζ θα φτάσει στις 24 Μαΐου και θα επισκεφθούν μαζί το Εδιμβούργο και το Φάιφ.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα 4 «όπλα» απέναντι στους πλειστηριασμούς

Φωτογραφίες: «Ξεχύθηκαν» στις παραλίες και στην Ερμού οι Αθηναίοι

Σχεδόν διπλασιάστηκαν οι έφηβοι με εθισμό στο διαδίκτυο λόγω καραντίνας!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης