Το κρητικό και μεσσηνιακό καλοκαίρι Σαουδάραβα πρίγκιπα

Το κρητικό και μεσσηνιακό καλοκαίρι Σαουδάραβα πρίγκιπα

Για πολυήμερες διακοπές στην Κρήτη και ακολούθως στη Μεσσηνία έφτασε στην Ελλάδα από την περασμένη Τρίτη ο πρίγκιπας

arab01
Από νωρίς το πρωί της περασμένης Τρίτης μια αναστάτωση επικρατούσε στον κρατικό αερολιμένα «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο της Κρήτης. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου ήταν σε επιφυλακή για το αεροπλάνο που θα έφθανε από την Καζαμπλάνκα. Λίγα λεπτά πριν το πολυτελές αεροσκάφος Embraer Lineage 1000 προσγειωθεί χτύπησε συναγερμός. Ο λόγος ήταν  Σαουδάραβας πρίγκιπας ο οποίος έφθασε στην Κρήτη για πολυήμερες διακοπές.

prigkipas


Είναι άλλωστε γνωστό, ότι η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα και ειδικά ορισμένα μέλη της τα οποία επισκέπτονται τη χώρα μας σχεδόν κάθε καλοκαίρι για τις διακοπές τους και να απολαύσουν τον ήλιο, τη θάλασσα, τα φρέσκα ψάρια και την καλή μεσογειακή κουζίνα. Τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης τους προηγούμενους μήνες για την αντιμετώπιση της πανδημία του κορωνοϊού έχει λειτουργήσει αρκετά θετικά σε πρίγκιπες και ζάμπλουτους επιχειρηματίες του κόσμου που έχουν βάλει την Ελλάδα στην πρώτη επιλογή τους για αυτό το καλοκαίρι.  

Όταν άνοιξαν οι πόρτες του ιδιωτικού αεροσκάφους από μέσα της βγήκε ο πρίγκιπας, η 9μελής συνοδεία του αλλά και τα δυο του σκυλιά τα οποία έφερε μαζί του από το παλάτι του στο Μαρόκο όπου ζει. Ο αριθμός των αποσκευών του πραγματικά προκαλεί σοκ αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για πρίγκιπα και όχι για πριγκίπισσα αφού αν ήταν γυναίκα θα υπήρχε και μια δικαιολογία. Ούτε μια ούτε δυο ούτε τρεις ή δέκα, 65 βαλίτσες και χειραποσκευές!

prigkipas1
Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας (με το κινητό στο χέρι) κατά την άφιξή του στο Ηράκλειο
Κλείσιμο


Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν ο αντιδήμαρχος τουρισμού του Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης και ο σύμβουλος επιχειρήσεων Γιάννης Χορόζογλου, ενώ ο πρίγκιπας τηρώντας τα μέτρα φορούσε τη μάσκα του ενάντια στη διασπορά του κορωνοϊού. Από το αεροδρόμιο τον παρέλαβε λιμουζίνα με κατεύθυνση την Ελούντα όπου θα περάσει αρκετό καιρό εκεί. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Σαουδάραβας πρίγκιπας θα επισκεφθεί και τα Χανιά αλλά και το Ρέθυμνο. «Είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας θα μείνει για τουλάχιστον δυο εβδομάδες και θα γυρίσει το νησί μας με αυτοκίνητο, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει και ελικόπτερο. Η επίσκεψή του δείχνει πως τόσο η Ελλάδα, αλλά και η Κρήτη αποτελούν και θα αποτελούν τοπ προορισμό για τις καλοκαιρινές διακοπές και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολη εποχή με την πανδημία του κορωνοϊού» είπε στο ΘΕΜΑ ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιώργος Σισαμάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συγκεκριμένο μέλος της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας λατρεύει το γκολφ και έτσι στα σχέδιά του για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές είναι, μετά την Κρήτη, να επισκεφθεί το Costa Navarino όπου θα απολαύσει το αγαπημένο του παιχνίδι. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο συγκεκριμένο πρίγκιπας δεν έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μάλιστα πριν από κάποια χρόνια είχε φθάσει με την πολυτελή θαλαμηγό Elegant 007 στο λιμάνι της Πάτρας. Εκείνη την εποχή ήταν περίοδος καρναβαλιού και ο πρίγκιπας, σύμφωνα και με τοπικά μέσα είχε διασκεδάσει στον «λευκό χορό» όπου όλοι ντύνονται με λευκές στολές, ενώ είχε απολαύσει και χαλαρωτικό μασάζ σε γνωστό κέντρο αισθητικής της πόλης.

Το σκάφος Elegant 007 είναι μια από τις πολλές πολυτελείς θαλαμηγούς που διαθέτει μια από τις εταιρείες του η οποία ενοικιάζει τέτοιους είδους σκάφη σε εκατομμυριούχους, αθλητές και καλλιτέχνες. Η ενοικίασή του κοστίζει 550.000 ευρώ την εβδομάδα.



Ο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης