Οι 10 καλύτερες ρομαντικές ταινίες που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες

Οι 10 καλύτερες ρομαντικές ταινίες που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες

Όσοι αγαπούν τις ρομαντικές ταινίες, δεν μπορούν να σκεφτούν καλύτερη επιλογή από αυτές, όταν έχουν όρεξη να παρακολουθήσουν κάτι στην τηλεόραση. Πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται για αληθινές ιστορίες...

the-vow
10. The Vow (2012)
Στην αμερικανική ρομαντική ταινία με πρωταγωνιστές τους Rachel McAdams και Channing Tatum, η Paige Collins (McAdams) παθαίνει αμνησία μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα. Η ταινία βασίζεται στην πραγματική ιστορία της Krickitt Carpenter, η οποία μετά από ένα τρομακτικό τροχαίο, έπεσε σε κώμα για τέσσερις μήνες και όταν ξύπνησε, δεν είχε απολύτως καμία ανάμνηση από τα τελευταία δύο χρόνια της ζωής της. Χωρίς να χάσει καμία ελπίδα, μαζί με τον σύζυγό της, άρχισαν να δημιουργούν νέες αναμνήσεις.
The Vow - Official Trailer


9. The Notebook (2004)
Το Notebook θεωρείται μία από τις καλύτερες ρομαντικές ταινίες και βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Nicholas Sparks. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ryan Gosling και Rachel McAdams και η υπόθεση αφορά την ιστορία δύο νέων που ερωτεύτηκαν τη δεκαετία του ’40. Η ταινία αυτή ωστόσο βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Jack Potter και της γυναίκας του Phyllis, η οποία έπασχε από άνοια.

8. The Theory Of Everything (2014)
Bιογραφική ταινία για τη ζωή του Stephen Hawking, με πρωταγωνιστές τους Eddie Redmayne και Felicity Jones. Το 1963, όταν ο Hawking σπούδαζε αστροφυσική, άρχισε σχέση με την Jane Wilde. Όταν αρρώστησε σοβαρά, η Wilde ομολόγησε την αγάπη της και υποσχέθηκε ότι θα μείνει μαζί του για πάντα. Ο Redmayne κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.

7. Boys Don’t Cry (1999)
H Hilary Swank υποδύεται έναν νεαρό άνδρα που ζει φυλακισμένος σε γυναικείο σώμα και προσπαθεί να βρει τον εαυτό του και την αγάπη. Η ταινία, για την οποία η Swank έλαβε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της, βασίζεται στη ζωή του Brandon Teena, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1993 σε έγκλημα μίσους.

6. The Edge of Love (2008)
Δύο ανεξάρτητες και έξυπνες γυναίκες μπλέκονται ερωτικά με τον θρυλικό ποιητή Dylan Thomas. Η ταινία μας αφηγείται το πάθος του Dylan Thomas μέσα από τις ζωές των δύο αυτών γυναικών. Πρωταγωνιστούν οι Keira Knightley και Sienna Miller.

5. A Beautiful Mind (2001)
O John Nash ήταν μια ιδιοφυΐα στα μαθηματικά. Ένα βράδυ, γνωρίζει την Alicia Larde και ερωτεύονται. Ο Νash όμως, είναι σχιζοφρενής και μπαίνει στο ψυχιατρείο. Η ιστορία περιγράφει την καριέρα του διάσημου μαθηματικού και οικονομολόγου αλλά και τον τρόπο που η σύζυγός του Alicia, τον βοήθησε και τον στήριξε. Η ταινία κέρδισε συνολικά 4 Όσκαρ.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης