Στην Ευρώπη για απεξάρτηση από το σεξ ο παραγωγός που παρενόχλησε δεκάδες ηθοποιούς

Στην Ευρώπη για απεξάρτηση από το σεξ ο παραγωγός που παρενόχλησε δεκάδες ηθοποιούς

Τον εγκαταλείπει και η γυναίκα του - Τζολί και Πάλτροου μεταξύ των θυμάτων του - Ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν εκδιώχθηκε από την εταιρία του και αντιμετωπίζει κατακραυγή, καθώς οι αποκαλύψεις για σεξουαλική παρενόχληση, ακόμα και βιασμούς, δεν έχουν τέλος

Στην Ευρώπη για απεξάρτηση από το σεξ ο παραγωγός που παρενόχλησε δεκάδες ηθοποιούς
Χάνει τα πάντα όπως φαίνεται ο οσκαρικός παραγωγός ταινιών του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, μετά την καταιγίδα αποκαλύψεων για την δράση του εις βάρος δεκάδων γυναικών στο χώρο της δουλειάς του
. Αφού εκδιώχθηκε από την εταιρία του, αν και ο ίδιος παρακαλούσε να μείνει, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν καλά, τώρα και η γυναίκα του, η 41χρονη σχεδιάστρια μόδας Τζορτζίνα Τσάπμαν ανακοίνωσε πως τον εγκαταλείπει.

Την ίδια ώρα ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, σύμφωνα με πληροφορίες του TMZ, έφυγε για την Ευρώπη με το ιδιωτικό του τζετ, προκειμένου να υποβληθεί σε... απεξάρτηση από το σεξ και σε θεραπεία για την συμπεριφορά του! Θα μείνει έγκλειστος σε ειδικό κέντρο και θα παρακολουθήσει σεμινάρια προκειμένου να βελτιώσει τον εαυτό του, δήλωσε μια πηγή κοντά στον Γουάινσταϊν, ενώ τόνισε πως διατηρεί την ψυχραιμία του και δεν μοιάζει καθόλου «χαμένος». 

Κλείσιμο
Η είδηση ήρθε την ίδια μέρα που οι New York Times, η εφημερίδα που έφερε στο φως την κρυφή επί δεκαετίας δράση του σεξομανούς παραγωγού
, φιλοξένησε
δηλώσεις τόσο της Αντζελίνα Τζολί όσο και της Γκουίνεθ Πάλτροου, πως είχαν πέσει θύματά του και οι ίδιες, στην αρχή της καριέρας τους. 

Η Αντζελίνα Τζολί έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης του Γουάινσταϊν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Playing By Heart, το 1998. Όπως η ίδια αποκάλυψε, της ζήτησε με ιδιαίτερα επίμονο τρόπο να κάνουν έρωτα, αφού πρώτα την ξεμονάχιασε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Η ίδια αρνήθηκε, ωστόσο η «άσχημη εμπειρία» που είχε με τον παραγωγό σε πολύ νεαρή ηλικία την οδήγησε στην απόφαση να μην ξαναδουλέψει ποτέ μαζί του. «Προειδοποιούσα τις γυναίκες που μου έλεγαν ότι θα συνεργαστούν μαζί του να έχουν το νου τους. Αυτού του είδους η συμπεριφορά απέναντι στις γυναίκες είναι απαράδεκτη σε οποιοδήποτε κλάδο», είπε η Τζολί μιλώντας στους New York Τimes.

Αντζελίνα Τζολί

Την δική της τραυματική εμπειρία με τον Γουάινσταϊν μοιράστηκε και η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου, που επίσης είχε γίνει στόχος του σεξομανούς παραγωγού σε νεαρή ηλικία. Όπως αποκάλυψε, είχε λάβει τότε ένα fax από ένα πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν, το οποίο της ζητούσε να συναντήσει τον παραγωγό σε ένα ξενοδοχείο. Μόλις έφτασε, κατά τον προσφιλή του τρόπο, ο Γουάινσταϊν άρχισε να της κάνει μασάζ και της ζήτησε να τον ακολουθήσει στην κρεβατοκάμαρα. Εκείνη αρνήθηκε κατηγορηματικά και έφυγε τρέχοντας από το δωμάτιο. «Ήμουν παιδί, ένιωθα τρομοκρατημένη», είπε στους NYT η ηθοποιός περιγράφοντας εκείνη την τραυματική νύχτα. Σύμφωνα με την ίδια η απόρριψη του Γουάινσταϊν παραλίγο να της στοιχίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Emma», ενώ αμέσως μετά το περιστατικό εκμυστηρεύτηκε όσα είχαν συμβεί στον - τότε φίλο της - Μπραντ Πιτ, ο οποίος πήγε έξαλλος στον παραγωγό για να του ζητήσει τον λόγο. 

Μετά τον καυγά, ο Γουάινσταϊν πήγε στην Πάλτροου και της έβαλε τις φωνές, απαιτώντας να μην αποκαλύψει ποτέ ξανά σε κανέναν τι συνέβη. «Όλοι ήθελαν από εμένα να κρατήσω το μυστικό», είπε η ηθοποιός περιγράφοντας τον παραγωγό «πότε φιλικό και υποστηρικτικό, πότε επιθετικό και νταή».

Όσο για την απόφασή της να μιλήσει τώρα, μετά από τόσα χρόνια σιωπής, λέει χαρακτηριστικά: «Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που οι γυναίκες πρέπει να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Αυτού του είδους η συμπεριφορά πρέπει να τελειώσει τώρα».

Γκουίνεθ Πάλτροου

Οι καταγγελίες για την δράση του ασυγκράτητου ως φαίνεται άντρα δεν έχουν τέλος, αφού λιγότερο διάσημες από την Τζολί και την Πάλτροου ηθοποιοί, διηγούνται τι πέρασαν κοντά του: Όλες μιλούν για σεξουαλική παρενόχληση και εκβιασμούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, περιγράφουν και βιασμούς! 

Η ηθοποιός Άσια Αρτζέντο είπε στην εφημερίδα New Yorker ότι ο παραγωγός την βίασε σε ένα ξενοδοχείο, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι της Miramax το 1997. 
Όπως καταγγέλλει η κόρη του διάσημου σκηνοθέτη ταινιών τρόμου Ντάριο Αρτζέντο, ο βιασμός της έλαβε χώρα στο Hotel Du Cap-Eden-Roc, κατά τη διάρκεια ενός πάρτι όπου είχε παρευρεθεί η 21χρονη τότε ηθοποιός. 

Ειδικότερα, ο Γουάινσταϊν φέρεται να την οδήγησε σε ένα άδειο δωμάτιο και εκεί να της ζήτησε να του κάνει μασάζ. Παρά την αρχική της άρνηση ο παραγωγός επέμεινε και η νεαρή κοπέλα δέχτηκε απρόθυμα να του κάνει τη χάρη. Στη συνέχεια, ωστόσο, εκείνος την ακινητοποίησε και της έκανε στοματικό σεξ παρά τη θέλησή της, και παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της να σταματήσει. «Ήταν πολύ μεγαλόσωμος, δεν μπορούσα να τον σπρώξω από πάνω μου. Ήταν ένας εφιάλτης», λέει η 41χρονη σήμερα ηθοποιός.



Εκτός από την Άσια Αρτζέντο, ο παραγωγός κατηγορείται ότι είχε βιάσει δύο ακόμα γυναίκες, την ηθοποιό Λούσια Έβανς και άλλη μια γυναίκα της οποίας το όνομα δεν έχει αποκαλυφθεί. Συνολικά 13 γυναίκες έχουν αποκαλύψει ότι έπεσαν θύματα των ασυγκράτητων ορέξεων του παραγωγού, μεταξύ των οποίων και οι Ροζάνα Αρκέτ και Μίρα Σορβίνο. Οι δύο τελευταίες μάλιστα ισχυρίζονται ότι η καριέρα τους υπέστη σοβαρό πλήγμα μετά τα περιστατικά, αφού ο παραγωγός τις σαμποτάρισε ενεργά, προσβεβλημένος από την απόρριψη εκ μέρους του.

Η ηθοποιός Άσλεϊ Τζαντ


Η Ρόουζ ΜακΓκόουαν



Τον εγκατέλειψε η γυναίκα του
«Η καρδιά μου σπάει για όλες τις γυναίκες που βίωσαν τεράστιο πόνο εξαιτίας αυτών των ασύλληπτων πράξεων. Επέλεξα να αφήσω τον άντρα μου», δήλωσε η Τζορτζίνα Τσάπμαν στο περιοδικό People. «Η φροντίδα των μικρών παιδιών μου είναι η πρώτη μου προτεραιότητα και ζητώ από τα μίντια να σεβαστούν την ιδιωτικότητά μας αυτές τις στιγμές», συμπλήρωσε. 
Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2003 και παντρεύτηκαν το 2007, ενώ έχουν δύο παιδιά ένα επτά και ένα τεσσάρων χρονών. Η Τσάπμαν είναι ιδιοκτήτρια της μάρκας ρούχων Marchesa και πλέον φοβάται πως κανείς δεν θα αγοράζει πια τα προϊόντα της... 











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης