Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν απολύθηκε από την εταιρία του μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν απολύθηκε από την εταιρία του μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο παραγωγός κατηγορείται από αρκετές γυναίκες, ανάμεσά τους οι ηθοποιοί 'Ασλεϊ Τζαντ και Ρόουζ Μακ Γκόουαν, ότι επιχείρησε να τις θωπεύσει

Ο Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν απολύθηκε από την εταιρία του μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Σοκαρισμένο παρακολουθεί το Χόλιγουντ την υπόθεση του ισχυρού άνδρα των οσκαρικών παραγωγών, Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση που αποκαλύφθηκαν σε έρευνα της εφημερίδας New York Times.

Το βράδυ της Κυριακής, προσπαθώντας, προφανώς, να διασώσουν το κύρος της εταιρίας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Weinstein Company, ο Λανς Μέροφ, ο Ρίτσαρντ Κένινγκσμπεργκ, ο Ταράκ Μπεν Αμάρ, αλλά και ο αδελφός τού Χάρβεϊ, Ρόμπερτ Γουάινσταϊν, αποφάσισαν να απολύσουν τον ιδρυτή τους, στέλνοντας και μια δήλωση στα media: «Με την αποκάλυψη νέων δεδομένων για την ανάρμοστη συμπεριφορά τού Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες, οι διευθυντές τής Weinstein Company αποφάσισαν - κι ενημέρωσαν τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν - ότι η συνεργασία του με τη Weinstein Company τερματίζεται άμεσα.»

Σύμφωνα με πληροφορίες τού Hollywood Reporter, την Κυριακή έγινε μια εκρηκτική συνεδρίαση στη TWC, όπου η εταιρεία προσέφερε στον Χάρβεϊ τη δυνατότητα να αποχωρήσει οικειοθελώς (με το αζημίωτο φυσικά), αλλά εκείνος αρνήθηκε, λέγοντας ότι σε λίγο καιρό το σκάνδαλο θα ξεθυμάνει. Το Διοικητικό Συμβούλιο είχε διαφορετική άποψη κι αποφάσισε την απόλυσή του, ενημερώνοντας, ταυτόχρονα, τους σταθερούς συνεργάτες σκηνοθέτες και ηθοποιούς για την παύση του, σε μια απόπειρα ταχύτατου ελέγχου ζημιών.

Κλείσιμο
Ο παραγωγός κατηγορείται από αρκετές γυναίκες,
ανάμεσά τους οι ηθοποιοί 'Ασλεϊ Τζαντ και Ρόουζ Μακ Γκόουαν, ότι επιχείρησε να τις θωπεύσει, τις εξανάγκασε να τον βλέπουν γυμνό ή τους υποσχέθηκε βοήθεια στην καριέρα τους έναντι σεξουαλικών ανταλλαγμάτων.

Ρόουζ Μακ Γκόουαν


«Συνειδητοποιώ ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρθηκα σε συναδέλφους κατά το παρελθόν προκάλεσε πολύ πόνο και ζητώ ειλικρινά συγνώμη», δήλωσε ο Γουαϊνστάιν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της έρευνας χθες, Πέμπτη.

«Στόχος μου θα είναι στο εξής να γνωρίσω τον εαυτό μου και να δαμάσω τους δαίμονες μου. Σκοπεύω να πάρω άδεια από την εταιρία και να ασχοληθώ με αυτό το πρόβλημα κατά προτεραιότητα.  Μεγάλωσα τις δεκαετίες του 1960 και του 1970, όταν όλοι οι κανόνες συμπεριφοράς και οι χώροι εργασίας ήταν διαφορετικό», δήλωσε.

Ασλεϊ Τζαντ


Σύμφωνα με τη δικηγόρο του Λίζα Μπλουμ, ο Γουαϊνστάιν χαρακτηρίζει ωστόσο ορισμένες από τις κατηγορίες αυτές «παντελώς ψευδείς». Η δικηγόρος τον περιγράφει ως έναν «παλιό δεινόσαυρο που μαθαίνει νέους τρόπους» και δηλώνει ότι ο πελάτης της «διαβάζει βιβλία και ακολουθεί ψυχοθεραπεία».

Ο Τσαρλς Χάρντερ, άλλος δικηγόρος του Γουαϊνστάιν, δηλώνει ότι το άρθρο της εφημερίδας «είναι γεμάτο από ψεύδη και δυσφήμιση» και είπε ότι η ομάδα του ετοιμάζει μήνυση κατά της εφημερίδας.

Την ίδια στιγμή, όλες οι πλευρές που σχετίστηκαν ποτέ με τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν κόβουν δημόσια τους δεσμούς τους μαζί του, τρομοκρατημένοι, όπως είναι προφανές, μην καούν από τη φωτιά: η δικηγόρος του, Λίσα Μπλουμ, αποσύρθηκε, ενώ επώνυμοι Δημοκρατικοί επικρίνουν στεντόρεια τη συμπεριφορά του, μια και από το 1992 ως σήμερα, ο Γουάινσταϊν έχει χρηματοδοτήσει με περίπου ενάμισι εκατομμύριο δολάρια την παράταξη. Χωρίς, βέβαια, κανείς να δείχνει έκπληκτος, για μια συνήθεια του Χάρβεϊ Γουάινσταϊν που ξαφνικά όλοι μοιάζει να γνώριζαν εδώ και δεκαετίες...
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης