Κορωνοϊός - Σκόπια: Επτά οι νεκροί - 26 νέα κρούσματα

Κορωνοϊός - Σκόπια: Επτά οι νεκροί - 26 νέα κρούσματα

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο να ανέρχεται στους 285 - Πρότασή για μείωση των μισθών των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα από τον Ζόραν Ζάεφ

skopjie
Το έβδομο θύμα του κορωνοϊού στη Βόρεια Μακεδονία ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας. Ακόμη, σήμερα επιβεβαιώθηκαν 26 νέα κρούσματα του κορονοϊου, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τη νόσο να ανέρχεται στους 285.

Στο μεταξύ, ιδιαίτερα αισθητές γίνονται μέρα με την ημέρα οι συνέπειες στην οικονομία της χώρας από την διάδοση του κορονοϊού, με την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να επεξεργάζεται μέτρα,προκειμένου να μετριαστούν οι επιπτώσεις από την κατάρρευση των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού, τα οποία τον τελευταίο μήνα παρουσιάζουν υστέρηση της τάξης του 60%.

Από την μεριά του, ο αρχηγός του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDSM), Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξή σε ενημερωτική ιστοσελίδα των Σκοπίων διατύπωσε την πρότασή για μείωση των μισθών των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, στο επίπεδο του κατώτατου μισθού στη χώρα (235 ευρώ), προκειμένου να μην μεγαλώσει η "μαύρη τρύπα" του κρατικού προϋπολογισμού.

Σήμερα, ο μέσος μηνιαίος μισθός στον δημόσιο τομέα της Βόρειας Μακεδονίας υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 400 με 430 ευρώ. Ο αριθμός των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα της χώρας ανέρχεται στις 133.000.

«Καλύτερα να σφίξουμε όλοι τα δόντια για δύο μήνες, ώστε όλοι να έχουν ένα εισόδημα, παρά να τεθεί θέμα αδυναμίας καταβολής μισθών» σημείωσε ο Ζάεφ.

Όσον αφορά τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού, ο Ζόραν Ζάεφ πρότεινε να εξασφαλίσει το κράτος επίσης κατώτατο μισθό (235 ευρώ) προς τους εργαζομένους αυτών, κατά τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Κλείσιμο
Ο αρχηγός του SDSM αναμένει, όπως ανέφερε, από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της χώρας να υιοθετήσει αυτές τις προτάσεις, οι οποίες, όπως είπε, είναι μόνο αρχικές και θα ακολουθήσουν και νέες.

Ειδήσεις σήμερα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: «Βροχή» τα πρόστιμα - Άλλες 724 παραβάσεις


Κορωνοϊος - Κύπρος: Ένας νεκρός και 16 νέα κρούσματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ