Κορωνοϊός - Μαξίμου: Να αφήσει ο Πολάκης τους επιδημιολόγους να κάνουν τη δουλειά τους

Κορωνοϊός - Μαξίμου: Να αφήσει ο Πολάκης τους επιδημιολόγους να κάνουν τη δουλειά τους

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κόντρα στις προτροπές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είπε ότι οι εκτενείς έλεγχοι δεν έχουν πλέον νόημα και πως τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 40.000 - 50.000

5c4d7861825e632c353656a2

Την αντίδραση κυβερνητικών κύκλων προκάλεσε η τηλεοπτική εμφάνιση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, ο οποίος προέβη σε εκτιμήσεις για το εύρος της πανδημίας και τον αριθμό των κρουσμάτων.

«Ο κ. Πολάκης να αφήσει τους επιδημιολόγους να κάνουν τη δουλειά τους και αν θέλει πραγματικά να προσφέρει μπορεί να γραφτεί στην πλατφόρμα του υπουργείου Υγείας με τους εθελοντές», σχολίασαν κυβερνητικοί κύκλοι που ρωτήθηκαν για τις τοποθετήσεις του πρώην υπουργού, ο οποίος προ ημερών είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στο ΕΣΥ.

Σε σειρά καταγγελιών για το ύψος της αποζημίωσης που συμφώνησε η κυβέρνηση με τις ιδιωτικές κλινικές για τις κλίνες ΜΕΘ έχει προχωρήσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας στο OPEN.

Ο κ. Πολάκης ευχήθηκε να συνεχίσει ο ρυθμός αύξησης της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας ως έχει, αφού με τα υπάρχοντα δεδομένα, τα μέτρα περιορισμού αποδίδουν και πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται από όλους.

Όσον αφορά στους ελέγχους, ανέφερε ότι στην Ελλάδα χώρα μας επιλέχθηκε το σύστημα των στοχευμένων ελέγχων και δεν ακολουθήθηκε το μοντέλο της Νότιας Κορέας.

Ο ίδιος εκτιμά ότι τώρα τα κρούσματα είναι 40.000-50.000 και οι εκτενείς έλεγχοι δεν έχουν πλέον νόημα.

Εκ παραδρομής, ο τίτλος του άρθρου αποδόθηκε αρχικά ως: «Κορωνοϊός - Πολάκης: Εύχομαι να συνεχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων»  Ζητούμε συγγνώμη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παύλο Πολάκη, για την ατυχή, ψευδή και άστοχη ανάρτησή μας. Ουδέποτε ο κ. Πολάκης ανέφερε κάτι τέτοιο και ούτε θα μπορούσε να είχε προβεί σε τέτοια αναφορά.

Ειδήσεις τώρα:

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Αν αρθούν τα μέτρα, θα έχουμε εικόνα παρόμοια με της Ιταλίας

Κορωνοϊός: Στους 27 οι νεκροί στη χώρα μας

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σχεδόν 3.500 τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα