Νότια Αφρική: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19

Νότια Αφρική: Ξεπέρασαν τους 100.000 οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού είναι πάνω από 3,7 εκατομμύρια

south_africa_covid
Η Νότια Αφρική έχει πλέον καταγράψει πάνω από 100.000 θανάτους εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς που δημοσιοποιήθηκαν χθες Τετάρτη· όμως ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων θεωρείται σίγουρο πως είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο βαρύς.

Τα δεδομένα του νοτιοαφρικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Λοιμωδών Νόσων δείχνουν ότι από την εκδήλωση της πανδημίας, πριν από δύο χρόνια, έχουν καταγραφεί 100.020 θάνατοι.

Ερευνητές επισημαίνουν ωστόσο ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στην αφρικανική χώρα ενδέχεται να είναι τριπλάσιος από τον επίσημο απολογισμό.

Δεδομένα του νοτιοαφρικανικού Συμβουλίου Ιατρικής Έρευνας δείχνουν ότι οι λεγόμενοι πλεονάζοντες θάνατοι αφότου άρχισε η υγειονομική κρίση ξεπέρασαν τους 300.000.

«Από την 3η Μαΐου 2020, έχουμε συνολικά 303.400 πλεονάζοντες θανάτους αποδιδόμενους σε φυσικά αίτια, ανθρώπων όλων των ηλικιακών κατηγοριών», διευκρίνισε το Συμβούλιο σε έκθεσή του που δημοσιοποιήθηκε προχθές Τρίτη.

«Μεγάλο ποσοστό της τρέχουσας πλεονάζουσας θνησιμότητας που παρατηρείται στη Νότια Αφρική μπορεί πιθανόν να αποδοθεί στην COVID-19», πρόσθεσε στην έκθεση αυτή, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Η Νότια Αφρική είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία στην αφρικανική ήπειρο. Μέχρι χθες, είχαν επιβεβαιωθεί πάνω από 3,7 εκατομμύρια μολύνσεις από τον SARS-CoV-2.


Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν είδαμε κάτι πραγματικά ελπιδοφόρο στις συνομιλίες» με το Κίεβο, λέει η Μόσχα

H οικογενειακή τραγωδία πίσω από το θάνατο της 40χρονης στη Μαγνησία - Είχε χάσει αιφνίδια τον αδερφό της

Ειδικοί πιστεύουν ότι o Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε με χλωροπικρίνη ή με μικρή δόση Νόβιτσοκ, λέει δημοσιογράφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ