Αγανάκτηση στις ΗΠΑ λόγω ελλείψεων σε τεστ Covid

Αγανάκτηση στις ΗΠΑ λόγω ελλείψεων σε τεστ Covid

Πολίτες που νόσησαν και εκδήλωσαν συμπτώματα δεν μπορούν να κάνουν το τεστ, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν είναι ασφαλές να επιστρέψουν στη δουλειά ή την καθημερινότητά τους

000_9VK6RQ
Σε ολόκληρη τη χώρα, Αμερικανοί δυσκολεύονται να κάνουν test Covid, την στιγμή που τα κρούσματα Όμικρον έχουν φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ μετά από την περίοδο των Χριστουγέννων κατά την οποία εκατομμύρια άτομα ταξίδεψαν με στόχο να περάσουν χρόνο με τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Η κυβέρνηση Biden σύντομα θα απαιτεί από τις ασφαλιστικές να καλύπτουν το κόστος έως και 8 test που θα γίνονται στο σπίτι κάθε μήνα. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα. Για τους περισσότερους είναι αδύνατο να βρουν έστω και ένα τεστ.

Πολίτες που νόσησαν και εκδήλωσαν συμπτώματα - τα οποία φαίνεται να υποχωρούν - δεν μπορούν να κάνουν το τεστ, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να γνωρίζουν εάν είναι ασφαλές να επιστρέψουν στη δουλειά ή την καθημερινότητά τους.

Η Jennifer Avegno, Διευθύντρια στο Τμήμα Υγείας στη Νέα Ορλεάνη, υπογραμμίζει πως δεν είναι πολλά αυτά που μπορούν να γίνουν σε τοπικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του εν λόγω προβλήματος. Θα πρέπει απλώς να περιμένουν τις προμήθειες των τεστ, ενώ υπογραμμίζει πως πριν από έναν μήνα το Τμήμα Υγείας παρήγγειλε δεκάδες χιλιάδες τεστ, τα οποία δεν έχει λάβει ακόμα. Τα εργαστήρια για PCR test είναι ανοιχτά, αλλά ο φόρτος είναι τεράστιος με αποτέλεσμα να παρατείνεται ιδιαίτερα ο χρόνος αναμονής για τα αποτελέσματα.

Η Avegno προσέθεσε πως αν και η Όμικρον έχει ηπιότερα συμπτώματα, η ταχύτητα με την οποία μεταδίδεται μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα, και να επιφέρει αναστάτωση σε μια ευρεία γκάμα υπηρεσιών και επιχειρήσεων.

Καθώς η αγανάκτηση κορυφώνεται, πολλοί αναρωτιούνται ποιος φταίει για τις ελλείψεις που καταγράφονται σε όλη τη χώρα σε home test kits, αλλά και την αδυναμία των εργαστηρίων να διαχειριστούν την ξαφνική εκτόξευση.

Κλείσιμο
Πολλοί ρίχνουν την ευθύνη στην κυβέρνηση Biden, με μόλις το 46,6% των Αμερικανών να εγκρίνουν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την πανδημία, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η FiveThirtyEight.com. Ιστορικά χαμηλό ποσοστό για τον Πρόεδρο.

Πάντως φαίνεται πως κάποιες βελτιώσεις ήδη είναι στα σκαριά, καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να λανσάρει μέσα στο μήνα μια ιστοσελίδα που θα οργανώσει τη διάθεση και την αποστολή 500 εκατομμυρίων test για το σπίτι.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε δρόμο και για άλλες χώρες η Ελλάδα με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, λένε διεθνή ΜΜΕ

Στον ανακριτή ο 32χρονος που κατηγορείται πως βίασε τη 14χρονη αδερφή της συντρόφου του στο Περιστέρι

Τζώρτζης Μονογυιός: Με «ξερογκαζιές» και τα ηλεκτρονικά OFF η Ferrari
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ