«Τρεις δόσεις εμβολίου φαίνονται να εξουδετερώνουν σημαντικά την Omicron» δηλώνει ο Ουγούρ Σαχίν

«Τρεις δόσεις εμβολίου φαίνονται να εξουδετερώνουν σημαντικά την Omicron» δηλώνει ο Ουγούρ Σαχίν

«Εάν η Omicron συνεχίσει να εξαπλώνεται, θα ήταν λογική η ενισχυτική δόση έπειτα από τρεις μήνες» υπογραμμίζει ο συνιδρυτής της BioNTech

BIONTECH2
«Εάν η παραλλαγή Οmicron συνεχίσει να εξαπλώνεται, θα ήταν λογικό να προσφέρουμε τον ενισχυτικό εμβολιασμό έπειτα από τρεις μήνες, μετά τις πρώτες δύο δόσεις», δηλώνει στο περιοδικό Der Spiegel ο συνιδρυτής της BioNTech Ουγούρ Σαχίν.

«Η παραλλαγή είναι μόνο μερικής διαφυγής και μπορεί κατ' αρχήν να τεθεί υπό έλεγχο με τον εμβολιασμό», εξηγεί ο κ. Σαχίν και επισημαίνει ότι «σύμφωνα με τις έρευνές του, τρεις δόσεις εμβολίου φαίνονται να εξουδετερώνουν σημαντικά τον ιό».

«Το πόσο ισχυρή είναι η προστασία και ποια είναι η διάρκειά της, χρειάζονται ωστόσο περισσότερα στοιχεία για να το προσδιορίσουμε», προσθέτει.

Σε ό,τι αφορά το διάστημα που θα πρέπει να μεσολαβεί μεταξύ β' και γ΄δόσης εμβολίου, ο Γερμανός επιστήμονας τονίζει ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει και για την Omicron οι δύο δόσεις δεν θεωρούνται πλέον πλήρης εμβολιασμός με επαρκή προστασία.

«Εάν η Omicron συνεχίσει να εξαπλώνεται, επιστημονικά θα ήταν λογικό να προσφέρουμε ενισχυτικό εμβολιασμό έπειτα από μόλις τρεις μήνες. Αυτό γίνεται στη Βρετανία. Η απόφαση όμως δεν είναι δική μας. Το εμβόλιο θα παρείχε την καλύτερη δυνατή προστασία εάν όλοι ελάμβαναν ενισχυτική δόση μετά από τρεις μήνες από τον δεύτερο εμβολιασμό», εξηγεί ειδικότερα.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Ουγούρ Σαχίν εξηγεί ότι εάν τελικά επικρατήσει η Όμικρον, όλοι όσοι κάνουν τώρα το γ΄εμβόλιο, το καλοκαίρι θα χρειαστούν και άλλη ενισχυτική δόση. Και αυτός ο δ΄εμβολιασμός θα ήταν πραγματικά ενισχυτικός, μόνο εφόσον ο εμβολιασμός είναι τώρα πλήρης, με τρεις δόσεις. Ο δ' εμβολιασμός θα μπορούσε μάλιστα να είναι προσαρμοσμένος στην συγκεκριμένη παραλλαγή, διευκρινίζει και διαβεβαιώνει πάντως ότι, εφόσον ήταν αναγκαίο, τεχνικά είναι εφικτό να παραχθούν ταυτόχρονα περισσότερα εμβόλια εναντίον διαφόρων παραλλαγών του κορονοϊού.

«Αν χρειαζόταν , είμαι βέβαιος ότι θα μπορούσαμε να βρούμε μια εφαρμόσιμη λύση η οποία θα μας βοηθούσε να διαχειριστούμε καλύτερα την πανδημία», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Bloomberg: «Δύσκολα» στο «κλασικό» πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της EKT τα ελληνικά ομόλογα

Μέχρι τέλος Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας από ανέργους σε 4 περιφέρειες

Σε επικοινωνία η Ελλάδα με την AstraZeneca για την προμήθεια μονοκλωνικών αντισωμάτων
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα