Πανδημία-Κούβα: Αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων σε 24 ώρες

Πανδημία-Κούβα: Αρνητικά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων σε 24 ώρες

Ο απολογισμός των θυμάτων του  κορωνοϊού ανέρχεται μέχρι εδώ σε 2.351 νεκρούς και τα κρούσματα πλησιάζουν τις 333.000 

cuba_covid19_cases
Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 80 ασθενείς με την COVID-19 και διαγνώστηκαν 8.853 κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμοί άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο νησί της Καραϊβικής ανέρχεται μέχρι εδώ σε 2.351 νεκρούς επί συνόλου 332.968 επιβεβαιωμένων μολύνσεων.

Ο Παναμερικανικός Οργανισμός Υγείας, μέρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, χαρακτήρισε την περασμένη εβδομάδα «δραματική» την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στην Κούβα. Πάντως, παρά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης, ο απολογισμός στη χώρα παραμένει χαμηλός σε σύγκριση με αυτούς άλλων κρατών της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Η επαρχία της Αβάνας κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων το προηγούμενο 24ωρο (1.481), ακολουθούμενη από τη δυτική επαρχία Ματάνσας (1.461) και τη Σαντιάγο δε Κούμπα (735). Ο ιός εξαπλώνεται με ταχύ ρυθμό σε όλη τη χώρα πλην της Ίσλα δε λα Χουβεντούδ, σημειώνουν οι αρχές.

Ως εδώ 3,4 εκατ. πολίτες της Κούβας επί συνόλου πληθυσμού 11,3 εκατ. έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση των εγχωρίως παραγόμενων εμβολίων Abdala και Soberana 2. Σκοπός είναι να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού τον Αύγουστο.


Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Ποια νησιά είναι μια ανάσα πριν το «κόκκινο»

Τυνησία: Ο πρόεδρος ανέστειλε το Κοινοβούλιο και απέπεμψε τον πρωθυπουργό

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άλλαξε στάση η ΔΟΕ για τις μάσκες στο βάθρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα