Μόσιαλος (ΘΕΜΑ 104,6): Από το καλοκαίρι και μετά θα μειωθεί η ένταση της πανδημίας

Μόσιαλος (ΘΕΜΑ 104,6): Από το καλοκαίρι και μετά θα μειωθεί η ένταση της πανδημίας

To πρόβλημα με τα μονοκλωνικά αντισώματα είναι το πόσες ποσότητες υπάρχουν - Από τον Νοέμβριο η πιο δύσκολη περίοδος στην Ελλάδα

ilias-mosialos
Την εκτίμηση ότι «από το καλοκαίρι και μετά θα δούμε την μείωση της έντασης της πανδημίας του κορωνοϊού και αυτό θα είναι αποτέλεσμα των θεραπευτικών πρακτικών, των εμβολίων και των πολιτικών δημόσιας υγείας» έκανε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής του LSE Ηλίας Μόσιαλος.

Ερωτηθείς για τα μονοκλωνικά αντισώματα, την θεραπεία, δηλαδή, που έλαβε ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ότι «δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή αν αυτό το κοκτέιλ είναι η θαυματουργή θεραπεία που θα μας δώσει τη λύση γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρυενες φασης 3. Πάντως τα αποτελέσματα των φάσεων 1 και 2 είναι θετικά».

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «αν ο πρόεδρος Τραμπ γλίτωσε γιατί πήρε αυτό το κοκτέιλ ή ήταν πιθανό να μην είχε πρόβλημα παρά την ηλικία και 1-2 προβλήματα υγείας» καθώς, όπως είπε, «πάνω από το 92% των 70αρηδων γλιτώνει από τον κορωνοϊό».

«Να μην ανησυχούν οι 70αρηδες ότι αν νοσήσουν με κορωνοϊό θα πεθάνουν όλοι» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

«Το πρόβλημα είναι το πόσες ποσότητες (σ.σ. από τα μονοκλωνικά αντισώματα) θα έχουμε. Από ότι φαίνεται ότι δεν θα έχουμε τους επόμενους μήνες και πάμε για την άνοιξη. Είναι πιθανό να έρθουν για τους Αμερικανούς, αμφίβολο αν θα έρθουν στην Ελλάδα. Ο περιορισμός υπάρχει γιατι είναι πιο σύνθετες οι διασικασίες σε σχέση με π.χ. την ασπιρίνη και την παρακεταμόλη» πρόσθεσε ο κ. Μόσιαλος.

Εμφανίστηκε, πάντως, αισιόδοξος ότι «την επόμενη χρονιά θα χτίσουμε νίκες απέναντι στον κορωνοϊό στις ΜΕΘ, στα φάρμακα και στα εμβόλια».

Κλείσιμο
Όσον αφορά τα μέτρα για τον κορωνοϊό τόνισε ότι «θα πρέπει να εφαρμόζονται με προσοχή γιατί υπάρχει κόπωση σε πολλές χώρες. Κανείς δεν θέλει να πάει σε δεύτερο lockdown και σε όσες χώρες το κάνουν στοχευμένα. Η εμφάση πρέπει να δίνεται όπου υπάρχει μεγάλη ένταση κρουσμάτων».

Μιλώντας για την Ελλάδα είπε ότι «ο ιός είναι σε χαμηλά επίπεδα στη χώρα μας σε σχέση με άλλες χώρες. Σίγουρα, όμως, έχει αυξηθεί ο αριθμός των νεκρών».

Κάλεσε, δε, «πολιτεία και πολίτες να πάρουμε την υπόθεση σοβαρά ειδικά από τον Νοέμβριο και μετά καθώς όταν μπαίνουμε σε κλειστούς χώρους δυσκολεύει η κατασταση με τον κορωνοϊό».

Ειδικά, τέλος, για τη Βρετανία είπε ότι «καθυστέρησαν να κάνουν το lockdown με 40.000 νεκρούς και έπρεπε να το κρατήσουν παραπάνω με αποτέλεσμα να βλέπουμε δραματικό δεύτερο κύμα ειδικά στις βόρειες περιοχές και υπάρχει ένας πανικός σε κυβερνητικό επίπεδο».

Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα - Βροχές στα δυτικά της χώρας

Η ώρα των ποινών για τους Χρυσαυγίτες - Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου

Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός σε Κοζάνη, Ιωάννινα, Πέλλα - Πού «βράζει» ο ιός στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ