Κορωνοϊός: «Δεν προβλέπονται διακοπές στο εξωτερικό το καλοκαίρι» λέει ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας

Κορωνοϊός: «Δεν προβλέπονται διακοπές στο εξωτερικό το καλοκαίρι» λέει ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας

Η κυβέρνηση προσπαθεί σταδιακά να ανοίξει διάφορους τομείς της οικονομίας όμως μια μορφή κοινωνικής αποστασιοποίησης θα απαιτείται για κάποιον χρόνο

nhs_britain
Οι Βρετανοί είναι μάλλον απίθανο να μπορέσουν να πάνε διακοπές στο εξωτερικό αυτό το καλοκαίρι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Ερωτηθείς στην τηλεοπτική εκπομπή του ITV, This Morning, αν οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό που συνηθίζουν να πηγαίνουν κατά την περίοδο των θερινών διακοπών δεν ισχύουν για φέτος ο υπουργός απάντησε: «Θεωρώ ότι έτσι έχει η κατάσταση».

Παρότι η κυβέρνηση προσπαθεί σταδιακά να ανοίξει διάφορους τομείς της οικονομίας, μια μορφή κοινωνικής αποστασιοποίησης θα απαιτείται για κάποιον χρόνο.

«Το συμπέρασμα από αυτό είναι ότι πιθανότατα οι πολυήμερες, πολυτελείς διακοπές στο εξωτερικό δεν προβλέπονται για αυτό το καλοκαίρι», απάντησε ο υπουργός.

Την Κυριακή ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό για να αποφύγει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας προκαλώντας την οργή των αεροπορικών εταιρειών που σχεδίαζαν να ξεκινήσουν και πάλι τις πτήσεις μέσα στους επόμενους μήνες.

Ειδήσεις σήμερα: 

«Να πώς οι Έλληνες αντέχουν καλύτερα» τονίζει σε βασικό της άρθρο εφημερίδα της Βοστώνης

Η αντίδραση της καθηγήτριας Μικροβιολογίας που διαπίστωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα

Ενθαρρυντικά τα πρώτα αποτελέσματα από τη δράση του φαρμάκου sarilumab
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ