Κορωνοϊός: Θετική στον ιό νοσηλεύτρια της ΜΕΘ του Θριάσιου
Η ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για μη τήρηση της καραντίνας των επαφών της γιατρού του Θριάσιου που βρέθηκε θετική προ ημερών
Παναγιώτα Καρλατήρα
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος έκανε γνωστό πως μια νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του Θριάσιου Νοσοκομείου βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και στάθηκε στη μη τήρηση του μέτρου της καραντίνας, όταν είχε βρεθεί θετική μια γιατρός στο ίδιο νοσοκομείο.
Ο κ. Γιαννάκος υπενθύμισε ότι στο πρώτο κρούσμα της γιατρού δεν εφαρμόστηκε το μέτρο της καραντίνας για τους συναδελφους που έρχονταν σε επαφή μαζί της. Ακολούθησαν τεστ σε όλους τους συναδέλφους της που ήταν αρνητικά.
Στον επανέλεγχο βγήκε θετική η νοσηλεύτρια. Η ΜΕΘ έχει τώρα 8 ασθενείς, στους οποίους θα γίνουν τεστ, ενώ σε λίγες ημέρες θα ελεγχθεί ξανά το προσωπικό, καθώς δημιουργήθηκε μια νέα επικίνδυνη κατάσταση εξαιτίας της κατάργησης της καραντίνας.
«Ποιος αναλαμβάνει τώρα την ευθύνη για τους ασθενείς στη ΜΕΘ και τη νέα αγωνία των συναδέλφων; Να επανέλθει άμεσα η 14ήμερη καραντίνα για τους υγειονομικούς. Έχει συμβεί πολλές φορές σε ασθενείς και προσωπικό το πρώτο τεστ να ξεγελάει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών