Τηλεδιάσκεψη Αγγελοπούλου με τον δήμαρχο Κοζάνης: Ποιες δράσεις προχωρούν για το «Ελλάδα 2021»

Τηλεδιάσκεψη Αγγελοπούλου με τον δήμαρχο Κοζάνης: Ποιες δράσεις προχωρούν για το «Ελλάδα 2021»

Η ψηφιακή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει η Επιτροπή με τους ΟΤΑ, προκειμένου να συνεχιστεί η προετοιμασία για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821

tilediaskepsi_giannas_aggelopoulou_me_dimarxo_kozanis
Τηλεδιάσκεψη με τον δήμαρχο Κοζάνης, Λάζαρο Μαλούτα, είχε την Παρασκευή η πρόεδρος της Eπιτροπής «Ελλάδα 2021», κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η ψηφιακή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών που κάνει η Επιτροπή με τους ΟΤΑ, προκειμένου να συνεχιστεί η προετοιμασία για τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

Από τη συζήτηση, προέκυψε ότι η επιλογή που είχε κάνει εξαρχής η Επιτροπή -οι δράσεις που θα οργανωθούν σε όλη την Ελλάδα να έχουν σχέση, όχι με φιέστες και πανηγύρια, αλλά με ανάπτυξη και να αφήνουν παρακαταθήκη για το μέλλον- είναι όχι απλώς επίκαιρη, είναι και αναγκαία, μετά τη δοκιμασία της χώρας μας, αυτήν την εποχή.

Ο δήμαρχος Κοζάνης εξήγησε ότι έχουν εργαστεί συστηματικά, προκειμένου το 2021 να δρομολογηθεί μία σειρά από δράσεις ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα σχέδια για τη δημιουργία ενός βιοκλιματικού σχολείου το οποίο θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθώς και την ίδρυση μιας ενεργειακής κατασκήνωσης που θα δίνει δυνατότητα στους κατασκηνωτές να συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες και στις διαδικασίες παραγωγής που είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Κοζάνης μετέφερε στην κυρία Αγγελοπούλου τη δημιουργία ενός Δυναμικού Πολυλειτουργικού Αγροκτήματος, το οποίο θα αποτελέσει πρότυπο άσκησης της γεωργίας με αποκλειστική χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, αλλά και κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης για την οικολογικά φιλική αγροτική παραγωγή.

Κλείσιμο
Τέλος, το ευτυχές, όπως τόνισε ο κ. Μαλούτας, είναι πως πέρα από τα προφανή θετικά αποτελέσματα των δράσεων αυτών, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας.

Η πρόεδρος της Επιτροπής, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, διαβεβαίωσε τον κ. Μαλούτα ότι η Επιτροπή θα βοηθήσει ενεργά την προσπάθεια του Δήμου Κοζάνης, όπως και κάθε άλλη παρόμοια δράση, που θα έχει ως στόχο, το 2021 να αποτελέσει αφετηρία μίας νέας ώθησης της χώρας προς τα εμπρός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης