Γεράσιμος Σιάσος στο ΘΕΜΑ 104,6: Προσοχή σε άτυπα συμπτώματα που υποδηλώνουν κρυφούς φορείς της νόσου

Γεράσιμος Σιάσος στο ΘΕΜΑ 104,6: Προσοχή σε άτυπα συμπτώματα που υποδηλώνουν κρυφούς φορείς της νόσου

Μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Αναπλ. Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας, Γεράσιμος Σιάσος

gerasimos-siasos
Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ορισμένοι ασθενείς με COVID-19 επισκέφτηκαν τον ιατρό τους λόγω καρδιολογικών συμπτωμάτων όπως αίσθημα βάρους στο στήθος και αίσθημα παλμών. Άλλοι πάλι ασθενείς εμφάνισαν πονοκέφαλο, κόπωση ή διάρροια σε μικρότερο φυσικά ποσοστό από τα κλασικά συμπτώματα εκδήλωσης της νόσου όπως είναι ο πυρετός, ο βήχας, η δύσπνοια.

Ακόμα Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι σε ορισμένους ασθενείς με COVID-19 απουσίαζαν τυπικά συμπτώματα και υπήρχε μόνο απώλεια της αίσθησης της όσφρησης ή της γεύσης. Στη Γερμανία διαπιστώθηκε ότι περίπου το 2/3 των ασθενών είχε μειωμένη ή απώλεια της όσφρησης όπως ακριβώς και το 30% των ασθενών στη Νότια Κορέα.

Φαίνεται ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε και συμπτώματα τα οποία αν και πιο σπάνια, μπορεί να υποδηλώνουν κρυφούς φορείς του SARS COV-2 οι οποίοι μπορεί να μην παρουσιάζουν πάντα τα τυπικά συμπτώματα αλλά να μεταδίδουν τη νόσο. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τον ιατρό μας και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Φυσικά ιδιαίτερη προσοχή σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως άτομα που πάσχουν από νοσήματα της καρδιάς (όπως έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, προηγούμενα χειρουργεία καρδιάς). Αυτοί οι ασθενείς εφόσον νοσήσουν έχουν υψηλότερο κίνδυνο να οδηγηθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ή να έχουν μια δυσμενή πρόγνωση.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Απατεώνες εξαπατούν πολίτες λέγοντάς τους πως είναι συνεργείο απολύμανσης


Κορωνοϊός- Ελλείψεις σε αίμα: Πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας από τους δήμους

Κορωνοϊός: Γεννήθηκε και δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από μητέρα θετική στον ιό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης