Ορεινοί αγώνες στη Δράμα: Ανακοινώθηκαν οι «Frozen Peaks – Ψυχρές Κορυφές» του 2020

Ορεινοί αγώνες στη Δράμα: Ανακοινώθηκαν οι «Frozen Peaks – Ψυχρές Κορυφές» του 2020

Οι αγώνες βουνού «Frozen Peaks – Ψυχρές Κορυφές» θα πραγματοποιηθούν για 3η συνεχή χρονιά στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου από τις 30 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου 

Ορβηλος__2_
Πλαγιές και κορυφές βουνών στο βόρεια άκρο του νομού Δράμας, που κατά τον Β΄ Π.Π. έγραψαν «ιστορία» με τα θρυλικά οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» που έκρυβαν στα «σωθικά» τους και τελικά δεν μπόρεσαν να καταλάβουν οι εισβολείς.

Οι αγώνες βουνού «Frozen Peaks – Ψυχρές Κορυφές», που θα πραγματοποιηθούν για 3η συνεχή χρονιά στο δήμο Κάτω Νευροκοπίου, αποτελούν μοναδικό αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα, συνδυάζοντας διαδρομές σε ψυχρές κορυφές, με μεγάλη υψομετρική διάφορά, που διασχίζουν πεδία μαχών, ή περνούν δίπλα από αντιαρματικά εμπόδια και μέσα από υπόγειες στοές οχυρών του Β’ Π.Π.

Οι αγώνες βουνού «Frozen Peaks – Ψυχρές Κορυφές» δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, να γνωρίσουν ένα άγνωστο κομμάτι της πατρίδας μας, στα βόρεια σύνορα της χώρας, που οι περισσότεροι γνωρίζουν από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, αλλά και από τις φημισμένες πατάτες του. Ο δήμος Κάτω Νευροκοπίου δεν έχει μόνο πλούσια ιστορία, που περηφανεύεται και αναδεικνύει, αλλά διαθέτει και ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, που αξίζει ο επισκέπτης να το ανακαλύψει και να το εξερευνήσει μέσα από αθλητικές δραστηριότητες σε … ψυχρές κορυφές, που κάνουν την αδρεναλίνη να χτυπήσει «κόκκινο».

''Frozen Peaks''  Music by V-Sag


Κλείσιμο
Αυτός είναι και ο στόχος της διοργάνωσης «Frozen Peaks – Ψυχρές Κορυφές» που πραγματοποιείται από τον Πεζοπορικό Ορειβατικό Σύλλογο Κάτω Νευροκοπίου σε συνεργασία με τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, στη Δράμα, προωθώντας μεθοδικά τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή. Να σημειωθεί πως ανάμεσα στους τέσσερις συνολικά αγώνες της διοργάνωσης, είναι και ο Υπερμαραθώνιος «PANORAMA» που θεωρείται ο μεγαλύτερος και απαιτητικότερος του είδους στην Ελλάδα και από τους πλέον ανταγωνιστικούς με αντίστοιχους αγώνες του εξωτερικού.
Ήδη περισσότεροι από 200 εθελοντές εργάζονται για την άρτια διοργάνωση του 2020 που ελκύει το ενδιαφέρον δεκάδων αθλητών από την Ελλάδα και εξωτερικό.

Στην τελετή βράβευσης της περασμένης διοργάνωσης, είχε παραβρεθεί και ο σημερινός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που εξήρε την πρωτοβουλία του Π.Ο.Σ.Κ.Νευροκοπίου.

Οι «Frozen Peaks – Ψυχρές Κορυφές» του 2020 ανακοινώθηκαν για το χρονικό διάστημα 30 Απριλίου έως 3 Μάϊου και περιλαμβάνουν τέσσερις αγώνες ορεινού τρεξίματος στην ευρύτερη περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου.
Αγιος_Κωνσταντινος__Περιθωρι

Συγκεκριμένα :

1) Υπερμαραθώνιος Αγώνας Βουνού με την επωνυμία «PANORAMA» 261 χιλιομέτρων και 11.000 μ. θετικής υψομετρικής διαφοράς με τρείς διαφορετικές διαδρομές των 85 περίπου χιλιομέτρων η κάθε μία.

2) Υπερμαραθώνιος Αγώνας Βουνού με την επωνυμία «HIGHLAND» 93 χιλιομέτρων και 4.738 μ θετικής υψομετρικής διαφοράς, ο οποίος αποτελεί ένα τμήμα της διαδρομής των 261 χιλιομέτρων.

3) Μαραθώνιος Αγώνας με την επωνυμία «HEROES» 47 χιλιομέτρων και 2.000μ θετικής υψομετρικής διαφοράς, ο οποίος ενώνει όλα τα οχυρά της Γραμμής Μεταξά και είναι αφιερωμένος στους ήρωες υπερασπιστές των οχυρών στον πόλεμο του 1941.

4) Λαϊκός αγώνας δρόμου 12 χιλιομέτρων με την επωνυμία «LISSE» ο οποίος περνά μέσα από τα ιστορικά οχυρά ΛΙΣΣΕ.

Οι αγώνες είναι πιστοποιημένοι στην I.T.R.A (International Trail Race Association) και βρίσκονται στο διεθνές καλεντάρι αγώνων της Διεθνούς ομοσπονδίας Αγώνων Βουνού. Επίσης ο αγώνας ΠΑΝΟΡΑΜΑ της διοργάνωσης αποτελεί μέρος του πρώτου πρωταθλήματος αγώνων ορεινού τρεξίματος με την επωνυμία LEGENDARY ULTRA TRAIL.

Οι εγγραφές για την επόμενη διοργάνωση, έχουν ξεκινήσει. Πληροφορίες στο https://frozenpeaks.gr/.
DSC_0887
Αγιος_Παυλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης