Εξάρχεια: Καρέ-καρέ το ξήλωμα του «ΚΕΠ» των αντιεξουσιαστών

Εξάρχεια: Καρέ-καρέ το ξήλωμα του «ΚΕΠ» των αντιεξουσιαστών

Μπακογιάννης: Δεν θα αφήσουμε καμία ημέρα να πάει χαμένη - Το κοντέινερ βρισκόταν παράνομα στην πλατεία Εξαρχείων από τον Απρίλιο του 2017 - Μετά την απομάκρυνσή του, εργάτες του δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού

eks00
Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγη ώρα με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων το κοντέινερ που είχαν στήσει από το 2017 αντιεξουσιαστές στην πλατεία Εξαρχείων προκειμένου, όπως έλεγαν τότε, να αποτελέσει «πολιτικό περίπτερο» για την ενημέρωση των πολιτών που δεν αναγνωρίζουν την πάσης φύσεως εξουσία.

Όπως εξηγεί ο δήμος Αθηναίων στην ανακοίνωσή του «οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την νέα δημοτική αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και ξεκίνησε ήδη η εφαρμογή του».

Η επιχείρηση ξεκίνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που επιτηρούσαν την περιοχή προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

_DSC6989
_DSC7038
_DSC7059
_DSC7071
_DSC7088
_DSC7074


Μετά την απομάκρυνση του κοντέινερ και των τσιμεντένιων βάσεών του, εργάτες του δήμου Αθηναίων ξεκίνησαν να καθαρίζουν την πλατεία Εξαρχείων.

Κλείσιμο
Από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του τονίζει ότι «στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Αθηναίων, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών. Συνεχίζουμε την μάχη της καθημερινότητας παντού στην πόλη».

Το κοντέινερ είχε στηθεί τον Απρίλιο του 2017 καταλαμβάνοντας παράνομα τον χώρο.

Απομάκρυνση κοντέινερ από την πλ. Εξαρχείων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης