Από 5-8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια είναι το κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία Exxon Mobil.
Είναι το τρίτο κοίτασμα υδρογονανθράκων που εντοπίζεται στη θαλάσσια ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προηγήθηκαν το κοίτασμα «Αφροδίτη» στο τεμάχιο 12 (περίπου 4 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια) και το κοίτασμα «Καλυψώ» στο τεμάχιο 6, για το οποίο η κοινοπραξία Total/ENI δεν ανακοίνωσαν ποσότητα αλλά οι πληροφορίες το τοποθετούν κοντά στα 4 tcf (τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια). Με βάση τα τελευταία στοιχεία, το κοίτασμα στον στόχο «Γλαύκος» στο οικόπεδο 10 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης είναι το μεγαλύτερο από τα τρία που έχουν εντοπιστεί στην Κύπρο.
Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας και Εμπορίου, Γιώργος Λακκοτρύπης χαρακτήρισε το κοίτασμα ως τη μεγαλύτερη ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ και ανέβασε βίντεο στο twitter από τη στιγμή που το τρυπάνι φτάνει στα βάθος 2.070 μέτρων και αρχίζει να τρυπά τον πυθμενα της θάλασσας για να πιστοποιηθεί η ύπαρξη του κοιτάσματος.
Η θέση σου στο Final Four της EuroLeague σε περιμένει. Πώς; Διαβάζεις τη συνέχεια και… φεύγεις για το κορυφαίο μπασκετικό τριήμερο της Ευρώπης με δύο ΔΙΠΛΑ εισιτήρια!
Παραμένοντας πιστή στις περιβαλλοντικές της δεσμεύσεις για μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος, η ΔΕΗ συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης
Στη νέα της καμπάνια, η MISKO εμπνέεται από τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας όπου οι άνθρωποι, παρά τις διαφορές τους, βρίσκουν τρόπους να συνδεθούν γύρω από ένα πιάτο ζυμαρικών. Ένα δέσιμο που γίνεται και τίτλος της: «Όλη η νοστιμιά είναι στο δέσιμο»