Επικεφαλής του CSI της ΕΛ.ΑΣ.: Πιθανότατα δεν θα ταυτοποιηθούν ποτέ μερικές από τις σορούς στο Μάτι

Επικεφαλής του CSI της ΕΛ.ΑΣ.: Πιθανότατα δεν θα ταυτοποιηθούν ποτέ μερικές από τις σορούς στο Μάτι

Όπως είπε η Πηνελόπη Μηνιάτη στην τραγωδία του αεροπλάνου της Helios δεν βρέθηκαν ποτέ τρία από τα θύματα

csis
Το ενδεχόμενο μερικές από τις σορούς που βρέθηκαν ή θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι να μην ταυτοποιηθούν ποτέ, δεν αποκλείει η επικεφαλής του CSI της ΕΛ.ΑΣ., Πηνελόπη Μηνιάτη.

Από το βράδυ της Δευτέρας και σε αντίθεση με την ελαφρότητα που αντιμετωπίζουν την τραγωδία κυβερνητικά και άλλα στελέχη... η υποστράτηγος της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. οργάνωσε την ομάδα της που έχει αναλάβει τον άχαρο ρόλο της ταυτοποίησης των θυμάτων της πυρκαγιάς.

Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, περίπου στις 12:00 τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, έγινε η πρώτη σύσκεψη, όπου οργάνωσε την ομάδα της που εγκαταστάθηκε στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκεί όπου στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν όλα τα θύματα της τραγωδίας.

Η Πηνελόπη Μηνιάτη μετείχε και στις έρευνες για την πτώση της μοιραίας πτήσης 522 της «Helios Airways» η οποία εκτελώντας στο δρομολόγιο Λάρνακα-Πράγα, κατέπεσε στην περιοχή του Γραμματικού στην Αττική τον Αύγουστο του 2005.

Όπως είπε στην περίπτωση του «Helios» τρεις άνθρωποι δεν βρέθηκαν ποτέ, παρόλο που ήταν μια «κλειστή λίστα» σε ένα αεροπλάνο. Αυτή η περίπτωση στο Μάτι, είναι πολύ δυσκολότερη, τεχνικά το ονομάζουμε «ανοικτό σύστημα», δεν μπορώ να το αποκλείσω τίποτα».

Φωτιά στο Μάτι - Η υποστράτηγος Πηνελόπη Μηνιάτη για την διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης