Σιδηρόφρακτη η πρώτη επίσκεψη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη μετά το Σκοπιανό: Ένταση και τραυματίες στις διαδηλώσεις

Σιδηρόφρακτη η πρώτη επίσκεψη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη μετά το Σκοπιανό: Ένταση και τραυματίες στις διαδηλώσεις

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της συμφωνίας στο Σκοπιανό- Η επίθεση κουκουλοφόρων στα ΜΑΤ και τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης - Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός

foto-mat-new
Σιδηρόφρακτη ήταν η πρώτη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη μετά τη συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό καθώς η ισχυρότατη αστυνομική παρουσία και τα κιγκλιδώματα που είχαν στηθεί δεν επέτρεψαν σε διαδηλωτές να πλησιάσουν κοντά στο σημείο που διεξαγόταν η τετραμερής σύνοδος κορυφής παρά τις εξάωρες προσπάθειες που έκαναν.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, οι συμμετέχοντες λίγο μετά τις 11 το βράδυ κινήθηκαν μέσω των οδών Π. Μελά και Τσιμισκή προς την Πλατεία Αριστοτέλους, απ' όπου μπήκαν στην Εγνατία, για να επιστρέψουν από την Ίων. Δραγούμη και την παραλιακή λεωφόρο Νίκης στο σημείο της αφετηρίας.

Πολλοί εξ αυτών έλαβαν νωρίτερα μέρος σε διαμαρτυρία που έγινε στον τερματικό σταθμό «ΙΚΕΑ» του ΟΑΣΘ, στην ανατολική πλευρά της πόλης, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο  Hyatt όπου διεξήχθη η τετραμερής σύνοδος Ελλάδας - Βουλγαρίας - Σερβίας - Ρουμανίας.

Ένταση σημειώθηκε προς στιγμήν και στο ύψος της οδού Βασιλέως Γεωργίου πριν την έναρξη της πορείας, μεταξύ ατόμων που κατευθύνονταν με μηχανοκίνητη πομπή από το «ΙΚΕΑ» προς το Λευκό Πύργο και ατόμων που ήταν συγκεντρωμένα στην κατάληψη «κοινωνικός χώρος Σχολείο». Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Άγνωστοι πέταξαν αντικείμενα σε διμοιρία της Αστυνομίας - Τραυματίας ένας αστυνομικός

Κουκουλοφόροι, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία, πέταξαν αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός στο πρόσωπο και να μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Κλείσιμο
Τα επεισόδια ευτυχώς έληξαν δίχως να πάρουν μεγαλύτερες διαστάσεις, ενώ λίγα λεπτά μετά η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης αποκαταστάθηκε και οι δρόμοι άνοιξαν.

«Πολιορκία» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν δημιουργήσει κλοιό έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκατοντάδες διαδηλωτές νωρίτερα βρέθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» που συμφωνήθηκε μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ και φώναξαν συνθήματα κατά πολιτικών αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ .

Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:

Thestival.gr γραφεία ΣΥΡΙΖΑ

Thestival.gr Πορεια για Μακεδονία Γραφεια ΣΥΡΙΖΑ


Η πορεία στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής 

Λίγο πριν τις 7.00 το απόγευμα οι διαδηλωτές που πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία, στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής, στην ανατολική Θεσσαλονίκη σταμάτησαν μπροστά στα ΜΑΤ .

Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί στον κόμβο μετά τον τερματικό σταθμό των αστικών λεωφορείων στο ΙΚΕΑ, όπου τελικά απέτρεψαν τους διαδηλωτές από το να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο Hyatt όπου εκείνη την ώρα διεξαγόταν η τετραμερής σύνοδος παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Οι διαδηλωτές παρέμειναν για περίπου μία ώρα στο σημείο, φώναξαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά των πολιτικών και στη συνέχεια αποχώρησαν προκειμένου να κατευθυνθούν προς τον Λευκό Πύργο, όπου ήταν προγραμματισμένη στις 20:00 νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μηχανάκια Θεσσαλονίκη


Θεσσαλονίκη συνθήματα Τσίπρας


Θεσσαλονίκη συνθήματα

Συλλαλητήριο Μακεδονία


θεσσαλονίκη



Συλλαλητήριο Μακεδονία για συμφωνία


Ένταση στην κατάληψη «Σχολείο»

Ένταση επικράτησε και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Όλγας στο ύψος της κατάληψης «Σχολείο» μεταξύ των καταληψιών και διαδηλωτών που συμμετείχαν νωρίτερα στη διαμαρτυρία για τη Μακεδονία στη Λεωφόρο Γεωργικής σχολής και κατευθύνονταν προς το Λευκό Πύργο για να συμμετάσχουν στη νέα διαμαρτυρία.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές σταμάτησαν έξω από την κατάληψη και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά των καταληψιών οι οποίοι αντέδρασαν πετώντας πέτρες εναντίον των διαδηλωτών. Και εκείνοι με τη σειρά τους άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες προς το σημείο της κατάληψης με αποτέλεσμα στο σημείο να κατευθυνθούν δυνάμεις των ΜΑΤ. Ο δρόμος στο σημείο, κατά τη διάρκεια των επεισοδιών είχε κλείσει.

Δείτε το video του Thestival.gr

Thestival.gr Ένταση Βασιλέως Γεωργίου

police_sxoleio
police_sxoleio2
police_sxoleio3

Η συγκέντρωση στο ΙΚΕΑ

Νωρίτερα, στο κάλεσμα του Φορέα ανταποκρίθηκαν περισότερα από 700 άτομα τα οποία συγκεντρώθηκαν αρχικά στο ΙΚΕΑ. Οι συγκεντρωμένοι που κρατούσαν ελληνικές σημαίες φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.


4500262


89a0a741 656f 4264 9496 decb83ebb659



1.500 μοτοσικλετιστές


Οπως ανέφερε η Αστυνομία, πραγματοποιθηκε και μοτοπορεία στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.500 μοτοσικλετιστές.

Η διαδήλωση ξεκίνησε από τη δυτική είσοδο της πόλης και μέσω της παραλιακής οδού κατέληξε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.


mot_02
motoporeia_01




Μπλόκο από κούβες των ΜΑΤ


Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε το seleo.gr αντιμέτωποι με έναν ολόκληρο στρατό ήρθαν οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν πορεία στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη θέλοντας να διαμαρτυρηθούν στον ίδιο τον πρωθυπουργό για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Πεντακόσια μέτρα μετά το ΙΚΕΑ είχαν παραταχθεί κλούβες τον ΜΑΤ φράζοντας τον δρόμο ενώ δεξιά κι αριστερά βρίσκονται δυνάμες των μέτρων τάξης. Πίσω από τις κλούβες εχουν παραταχθεί αστυνομικοί μέτρων τάξης αλλά και των ΜΑΤ προκειμένου να μην περάσει κανένας διαδηλωτής από το σημείο και να πλησιάσει το ξενοδοχεία όπου γινόταν η τετραμερής σύνοδος.

36719749_10156448631953685_2390157486431666176_n
36723821_10156448632003685_5585926270656446464_n


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης