Το δάκρυ του Τσίπρα στην κηδεία του στενού του συνεργάτη Θοδωρή Μιχόπουλου

Το δάκρυ του Τσίπρα στην κηδεία του στενού του συνεργάτη Θοδωρή Μιχόπουλου

«Είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψουμε για εμάς που δεν πολυπιστεύουμε ότι θα υπάρξει συνάντηση στο μέλλον», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που εκφώνησε τον επικήδειο

Το δάκρυ του Τσίπρα στην κηδεία του στενού του συνεργάτη Θοδωρή Μιχόπουλου
Συγκίνηση στο ύστατο χαίρε του δημοσιογράφου Θοδωρή Μιχόπουλου,  με τον Αλέξη Τσίπρα
να μην μπορεί να κρύψει το δάκρυ του για την ξαφνική απώλεια του φίλου αλλά και στενού του συνεργάτη.

Ο Θοδωρής Μιχόπουλος  έφυγε απρόσμενα από ανακοπή καρδιάς, αφήνοντας τον μοναχογιό του Παύλο συντετριμμένο να πρωτοστατεί στο κατευόδιο του πατέρα του.

Κλείσιμο
Στο πλευρό του βρίσκεται σύσσωμη η κυβέρνηση. Η συντριπτική πλειονότητα των υπουργών άφησε στην άκρη τα καθήκοντα της-παρά την ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου- για να αποχαιρετήσουν έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο στον χώρο της Αριστεράς, αλλά όχι μόνο.



Παρόντες  εκτός από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και το Δημήτρη Τζανακοπουλο που και αυτός ήταν ιδιαίτερα συγκινημένος,  εργαζόμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου, από τον Άγγελο Τσέκερη μέχρι και τον τελευταίο κλητήρα που έχει έρθει για να τιμήσει τον συνεργάτη και φίλο του. Ο Νίκος Παππάς, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Παύλος Πολάκης, η Έφη Αχτσιόγλου, η Θεανώ Φωτιου, ο Πάνος Καμμένος, ο Τερενς Κουίκ, ο Νίκος Βούτσης, η Τασια Χριστοδουλοπούλου, ο Δημητρης Βίτσας, ο Νίκος Φιλης, όπως και σύσσωμη σχεδόν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ αυτή τη μουντή ημέρα του Ιανουαρίου.






Το «παρών» έδωσαν και τα περισσότερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, με τον Ευκλειδη Τσακαλώτο να βρίσκεται σε ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση. Τους δύο άνδρες έδενε μια στενή φιλία, πέρα και έξω από την πολιτική. Τα περισσότερα στελέχη της Κουμουνδούρου, μεταξύ αυτών ο Πάνος Ρήγας, η Ράνια Σβίγκου και πολλοί ακόμα είναι εδώ, καθώς δεν θα μπορούσαν να λείπουν. Και πρώην σύντροφοι που στην πορεία επέλεξαν ξεχωριστό δρόμο από τον Θοδωρή έχουν κατακλύσει το νεκροταφείο, με εμφανή τα σημάδια της συγκίνησης στα πρόσωπά τους. Ένας από αυτούς είναι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, για τον οποίο ο Θοδωρής υπήρξε κάτι σαν μέντορας. Εξάλλου, παράκληση της οικογένειάς του, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν στη Διεθνή Αμνηστία, επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της οποίας είναι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Στελέχη της ΕΡΤ, παρουσιαστές και δημοσιογράφοι, στην οποία ο εκλιπών είχε εργαστεί. Ακόμα και ο Διονύσης Τσακνής έχει έρθει για να αποχαιρετήσει τον αγαπητό δημοσιογράφο. Σχεδόν όλο το δυναμικό της Αυγής και της εφημερίδας Εποχής παρόντες και αυτοί,  δίνοντας κουράγιο ο ένας στον άλλον για την μεγάλη απώλεια.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε νωρίτερα με τον μοναχογιο του για να του εκφράσει τα βαθιά του συλλυπητήρια. Εμφανώς συγκινημένος ο Αλέξης Τσιπρας, ενώ οι πολιτικές διαφωνίες εκμηδενίζονται μπροστά στον θάνατο. Πρώην και ΝΥΝ σύντροφοι αντάλλαξαν λόγια παρηγοριάς, με τον Τάσο Κορωνακη να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του.

«Είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψουμε για εμάς που δεν πολύ πιστεύουμε ότι θα υπάρξει συνάντηση στο μέλλον», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλωτος που εκφώνησε τον επικήδειο. «Ιδιαίτερα δύσκολο για μας να αποχαιρετούμε τον φίλο Θοδωρή. Σε φυλές της Αφρικής υπάρχουν θρύλοι που λένε ότι υπάρχει συνεχεία με τους νεκρούς, θα συνεχίσουμε να μιλάμε μαζί του, θα του απαντάμε και θα μας απαντάει σε εσωτερικούς διαλόγους και θα γινόμαστε πλουσιότεροι από αυτούς».  «Μιχό» (παρατσούκλι) και είχες χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Είχε το δικαίωμα να μας κάνει κριτική και να μας τραβάει το αυτό γιατί το ίδιο έκανε και στον εαυτό του. Πρώτα από όλα ο Μιχο ήταν επαγγελματίας, είχε την αναγνώριση των συναδέλφων του. Ήταν άνθρωπος με βαθιά αριστερή συνείδηση και πρακτική. Μας βοήθησε με τη διαπραγμάτευση όσο δεν μπορώ να σας περιγράψω. Στις δύσκολες στιγμές μας έδινε κουράγιο με το χιούμορ. Στη δημοσιογραφία τον στεναχωρούσε ότι δεν υπάρχουν πια καλές πένες. Πιο πολύ από όλα θα θυμόμαστε τον Μίχο ως άνθρωπο, με τις πλαστικές σακούλες γεμάτες εφημερίδες μασώντας ένα κουλούρι, με τη λαιμαργία του. Εύχομαι κουράγιο στην Κατερίνα και τον Παύλο και σε όλους εμάς που δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Πολλοί τον αγαπούσαν, όλοι τον σέβονταν».

Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ Σταύρος Καππάκος: «Θοδωρή μας αν κ πρέπει να σε αποχαιρετήσω εκ μέρους του δημοσιογραφικού κόσμου δεν μπορώ να μείνω στα τυπικά. Γνωριστήκαμε στο Ρήγα, σαράντα χρόνια πριν. Μας ένωσε η κοινή πορεία στη μεγάλη περιπέτεια της ανανεωτικής Αριστεράς που έμελλε να μας οδηγήσει στη δημοσιογραφία. Ο Θοδωρής ρουφούσε τη ζωή μέχρι το μεδούλι και τη δημοσιογραφία με πάθος και ευαισθησία. Έφυγε όρθιος έχοντας κερδίσει την αναγνώριση των ανθρώπων της δημοσιογραφίας και της πολιτικής. Ο Θοδωρής ήταν ταγμένος στο χρέος. Δεν άνηκε σε τζάκι»



Τον πρόδωσε η καρδιά του
Τον Θοδωρή Μιχόπουλο τον περίμεναν το βράδυ του Σαββάτου οι φίλοι του από τον Ant-1, στην καθιερωμένη ετήσια συνάντηση. Παλαιοί δημοσιογράφοι του σταθμού, οι φίλοι του ο Τσιακανίκας, ο Κώστας Θωμάκος, ο Γιώργος Νικολόπουλος, ο Γιώργος Βλαβιανός και άλλοι πολλοί, μαζεύονταν μια φορά το χρόνο, για χάρη των χρόνων που δούλεψαν μαζί στο σταθμό, στο παρελθόν, σε εποχές καλύτερες. Είχε δουλέψει σχεδόν σε όλα τα κανάλια ο Θοδωρής και είχε κάνει φίλους και παρέες παντού.

Αυτή τη φορά ο Μιχόπουλος δεν πήγε στη συνάντηση. Αποφάσισε να πάει στο στέκι του, στο Musique Café στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, ένα μπαρ- καφέ και εστιατόριο, γνωστό από τους παλαιότερους ως Ναξιώτης, από το οποίο περνούν τα τελευταία χρόνια στελέχη της κυβέρνησης και μαζεύονται σύντροφοι του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μιχόπουλος εμφανίστηκε κατά τις 9.30 το βράδυ και λόγω έλλειψης τραπεζιών κάθισε έξω, παρέα με τον υπολογιστή του. Ο Μάκης, ο μαγαζάτορας, και φίλος του, τον άφησε να δουλέψει, τον ήξερε, του σέρβιρε το φαγητό του, τον κάλεσε μέσα, στο γραφείο να εργαστεί στα ζεστά, εκείνος απάντησε περιμένει παρέα, θα μείνει έξω. Συνέχισε να σκαλίζει το λάπτοπ, ώσπου έφτασε η παρέα του, ο Γιάννης και άλλοι φίλοι. Σηκώθηκε να πάνε όλοι μαζί μια βόλτα.
Λίγα λεπτά αργότερα, ένιωσε την αδιαθεσία. Συχνά ένοιωθε αδιαθεσίες το τελευταίο διάστημα, η καρδιά δεν λειτουργούσε καλά. Πήρε το χάπι το υπογλώσσιο, όπως συνήθιζε, αυτή τη φορά δεν δούλεψε. Φώναξαν το ΕΚΑΒ, ήρθε γρήγορα, τον πήρε, τον μετέφερε στο νοσοκομείο.

Όμως δεν πρόλαβαν, η καρδιά τον πρόδωσε.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας


Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος


Η Έφη Αχτσιόγλου


Ο Γιώργος Κατρούγκαλος


Ο Σταύρος Θεοδωράκης


Η Όλγα Γεροβασίλη


Ο Νίκος Βούτσης


Ο Πάνος Σκουρλέτης


Ο Χρήστος Σπίρτζης


Ο Τέρενς Κουίκ


Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος


Η Τασία Χριστοδουλοπούλου


Ο Σταμάτης Μαλέλης


Ο Διονύσης Τσακνής




Η Αννέτα Καββαδία



Ο Αντρίκος Παπανδρέου



Ο Αλέξης Παπαχελάς


Η Πόπη Τσαπανίδου


Ο Γαβριήλ Σακελαρίδης


Η Ράνια Τζήμα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης