Με κινητοποιήσεις απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις εξαγγελίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις εξαγγελίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ

Μιλούν για ψεύτικες υποσχέσεις και σημειώνουν ότι με την πολιτική που ακολουθείται θα επεκταθεί περαιτέρω η ελαστική και κακοπληρωμένη εργασία, η ανεργία των υγειονομικών και η συνέχιση της ιατρικής μετανάστευσης 

Ψεύτικες υποσχέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη και ανακούφιση των πολιτών δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ, διαπιστώνει το προεδρείο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).
 
Όπως επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών, αντί των μεγάλων εξαγγελιών του κ. Τσίπρα
αυτό που έρχεται είναι η διαιώνιση των μνημονιακών ρυθμίσεων, μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα για 45 χρόνια, εφαρμογή μιας σειράς αντιλαϊκών νόμων που ψηφίστηκαν το προηγούμενο διάστημα και προβλέπουν δραστική αύξηση φόρων και νέες περικοπές στις συντάξεις.
 
Σε ό,τι αφορά την Υγεία, η ΕΙΝΑΠ εκτιμά πως θα επεκταθεί περαιτέρω η ελαστική και κακοπληρωμένη εργασία, η ανεργία των υγειονομικών και η συνέχιση της ιατρικής μετανάστευσης.

«Η επιστροφή νέων επιστημόνων, ανάμεσα στους οποίους είναι και πολλοί γιατροί,  από το εξωτερικό, στην οποία είπε ότι στοχεύει ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να γίνει με την πολιτική που ακολουθείται» τονίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί και παραθέτουν τους επτά λόγους που εντείνουν την ήδη μελανή εικόνα της υγείας.
 
Γιατί δεν μπορεί να ανακάμψει το δημόσιο σύστημα υγείας
 
Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, το ΕΣΥ και όλος ο χώρος της υγείας ταλανίζεται από μείζονα προβλήματα όπως:
    -Μειωμένοι προϋπολογισμοί. Το τελευταίο 10% των προϋπολογισμών των νοσοκομείων έχει πιστωθεί και τα κονδύλια φτάνουν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.
    -Μη επαρκείς προσλήψεις που γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση και δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε καν τις συνταξιοδοτήσεις του επόμενου διαστήματος.
    -Κλειστές κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), με τα κρεβάτια ακόμα να μη λειτουργούν, λόγω έλλειψης προσωπικού.
    -Η αλλαγή του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας που θα φέρει κυριολεκτική αναστάτωση στη ζωή των γιατρών κυρίως των νέων.
    -Μείωση μισθών. Τα όποια χρήματα δόθηκαν με το νέο μισθολόγιο εξανεμίστηκαν με τον διπλασιασμό έως και τον τριπλασιασμό του φόρου εισοδήματος.
    -Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα καρκινοβατεί. Δεν μπορεί με χρήματα του ΕΣΠΑ να δώσει καμιά απάντηση στο τεράστιο αυτό πρόβλημα.
    -Για την ψυχική υγεία όχι μόνο δεν δόθηκε καμία υπόσχεση αλλά το Υπουργείο Υγείας έστρωσε το χαλί για να διαιωνιστεί η άθλια κατάσταση στις ψυχιατρικές κλινικές και στα ψυχιατρικά νοσοκομεία.
 
Η απάντηση της ΕΙΝΑΠ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και στην  απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας θα είναι «η επαγρύπνηση και οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190620181731019827313

Απορρίφθηκε από την τουρκική δικαιοσύνη και το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισής τους που κατετέθη σήμερα - Παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης

tee19

Συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου και του γ.γ. Γιώργου Αγγελόπουλου με τους προέδρους των Σχολών του Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΑΠΘ και της Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας - «Η όποια ιδιαίτερη μεταχείριση δεν συνάδει με την αρχή της νομιμότητας και της ισονομίας», δήλωσε η πλευρά του υπουργείου

cre19

Έχουν καταμετρηθεί τουλάχιστον 452 επικίνδυνα σημεία - «Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε τον ανάδοχο και το νέο χρόνο θα ξεκινήσει σε όλη την Κρήτη αυτό το μεγάλο έργο», δήλωσε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης

kontonis_main01

Δείτε το βίντεο - Άγριες αποδοκιμασίες στον υπουργό Δικαιοσύνης και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη - Χαμογελούσε ο Σταύρος Κοντονής - Διαψεύδει η Κουντουρά ότι από το φόβο επεισοδίων ακυρώθηκαν συναντήσεις της στην Κρήτη - Και στη Λάρισα αποδοκίμασαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο

336