Καταγγελία: Τουλάχιστον 30 ασθενείς στην αναμονή για ένα κρεβάτι ΜΕΘ την Παρασκευή
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ζητά απο την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προβεί στις αναγκαίες επείγουσες ενέργειες ώστε να διακινηθούν άμεσα σε ΜΕΘ αυτοί οι ασθενείς
Δεκάδες ασθενείς περιλαμβάνονται στη θλιβερή λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ και του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) για ενα κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ
), με ό,τι αυτο συνεπάγεται για την έκβαση της υγείας τους ή και της ζωής τους.
Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), την περασμένη Παρασκευή η έλλειψη ΜΕΘ «χτύπησε» κόκκινο στο σύστημα υγείας, με τουλάχιστον 30 ασθενείς που περίμεναν διασωληνωμένοι σε θαλάμους και διαδρόμους για το πολύτιμο κρεβάτι εντατικής νοσηλείας στην Αττική.
«Κάποιοι από αυτούς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ πλέον των τριών ή και περισσότερων ημερών» επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ, και ζητά απο την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να προβεί στις αναγκαίες επείγουσες ενέργειες ώστε να διακινηθούν άμεσα σε ΜΕΘ αυτοί οι ασθενείς καθώς επίσης να στελεχωθούν οι ΜΕΘ με προσωπικό.
Ο χαλκός περιλαμβάνεται στο ευρύτερο σύνολο των μετάλλων που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ενεργειακή μετάβαση και τον ψηφιακό μετασχηματισμό
To Γυμνάσιο της Εκπαιδευτικής Αναγέννησης αποτελεί έναν εκπαιδευτικό φορέα που διαμορφώνει σκεπτόμενα άτομα, με γνώσεις που συνδέουν τη μάθηση με τη ζωή και με αξίες που κάνουν τη διαφορά τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.