Μεγάλη ταλαιπωρία στους δρόμους από την απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ

Μεγάλη ταλαιπωρία στους δρόμους από την απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ

Δείτε πού παρατηρούνται τα σημαντικότερα προβλήματα σύμφωνα με την Τροχαία - Η 24ωρη απεργία θα επαναληφθεί την Παρασκευή

Μεγάλη ταλαιπωρία στους δρόμους από την απεργία σε μετρό, ηλεκτρικό, τραμ
Νέα ημέρα ταλαιπωρίας για το επιβατικό κοινό και οδηγούς στην Αττική καθώς για όλο το 24ωρο θα παραμείνουν ακινητοποιημένοι οι συρμοί του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ λόγω της απεργίας
των εργαζομένων στις Σταθερές Συγκοινωνίες.

Ήδη πριν από τις 8 το πρωί η εικόνα στους δρόμου του λεκανοπεδίου ήταν πολύ δύσκολη. Λίγο μετά τις 08:00 μάλιστα σημειώθηκε και καραμπόλα τεσσάρων αυτοκινήτων στην Λ. Κηφισίας στο «δαχτυλίδι», στο ρεύμα προς Αθήνα με αποτέλεσμα να είναι διαθέσιμη για τους οδηγούς μόνο η μία λωρίδα κυκλοφορίας.  

Κλείσιμο
Λίγο μετά τις 10:15 σύμφωνα με την Τροχαία η εικόνα από την κίνηση στους δρόμους της Αθήνας είχε ως εξής:



Αίτημα των εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ είναι να μην προχωρήσει η νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το υπουργείο Μεταφορών μειώνοντας -όπως υποστηρίζει το Σωματείο- τα έσοδα της Εταιρείας, απαξιώνοντάς την και ανοίγοντας το δρόμο για να πωληθεί σε ιδιώτες.

Νέα παρόμοια κινητοποίηση αναμένεται και την Παρασκευή ενώ κατά πληροφορίες οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε συνέχιση των απεργιών, πρόταση που, όμως, θα συζητηθεί σε γενική συνέλευση που θα έχουν τη Δευτέρα.

«Είναι προφανές ότι αυτή η ρύθμιση αποτελεί το 'δούρειο ίππο' για να διευκολύνει τα σχέδια των δανειστών ώστε να ιδιωτικοποιηθεί, ευκολότερα, η ΣΤΑ.ΣΥ. Οι αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνουν δημόσιες, παρέχοντας κοινωνικό έργο με όσο το δυνατόν δικαιότερη και φθηνότερη τιμολογιακή πολιτική» υποστηρίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης