Εισαγγελική έρευνα για τον ροζ εκβιασμό δικαστή του ΣτΕ - Ο ρόλος της «Αυγής»

Εισαγγελική έρευνα για τον ροζ εκβιασμό δικαστή του ΣτΕ - Ο ρόλος της «Αυγής»

Διαπόμπευσαν δικαστή για προσωπική του υπόθεση - Αποτροπιασμός, ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, για την «Αυγή» που «έδωσε» πρωτοσέλιδα το όνομά του - Αλιβιζάτος: Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει!

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα προκειμένου να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Την έρευνα διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών και η διενέργειά της ανατέθηκε στον εισαγγελέα κ. Σπυρίδωνα Παππά.

Το απίστευτο κι όμως αληθινό είναι πως, μετά την πανελλαδική κατακραυγή, μετά την αντίδραση δύο δικαστικών Ενώσεων, μετά την ποινική και πειθαρχική  έρευνα που παρήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος, μετά την έρευνα την οποία  διέταξε το πρωί  η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστικού λειτουργού του Συμβουλίου της Επικρατείας στον ηλεκτρονικό Τύπο, σήμερα ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος, κάνοντας μεταστροφή 180 μοιρών, ζήτησε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, της αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας, κ.ά.

Υπενθυμίζεται, ότι ο εν λόγω δικαστής συμμετέχει στις διασκέψεις της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ειδικότερα, ο κ. Παρασκευόπουλος ανακοίνωσε σήμερα ότι διαβίβασε «στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες».

Ωστόσο, ο κ. Παρασκευόπουλος:
1) εν όψει της χθεσινής κρίσιμης διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες,
2) τις κατευθυντήριες γραμμές κομματικών εφημερίδων όπου ανέφεραν  ακόμα και το όνομα του επίμαχου δικαστή,
3) το πλαίσιο άσκησης ψυχολογικής  πιέσεις προς τους δικαστές που   συμμετέχουν στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και
4) την προσπάθεια του να περάσει μήνυμα  προς τους  απείθαρχους δικαστές του ΣτΕ,  48 μόλις ώρες πριν, είχε προβεί στην εξής ανακοίνωση για    το θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων δικαστικού λειτουργού του ΣτΕ:

«
Ως υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχω ήδη προβεί, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, σε ενέργειες που οδηγούν στη διερεύνηση των ενδεχόμενων παράνομων πράξεων που αφορούν τη Δικαιοσύνη. Σεβόμενος την επιταγή της μυστικότητας των ερευνών και το τεκμήριο της αθωότητας, δε θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Ωστόσο, καλώ όλους όσοι με δηλώσεις, αποκαλύψεις και λοιπές παρεμβάσεις επιχειρούν να επηρεάσουν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους».

Ακολούθησε χθες
σκληρή ανακοίνωση δύο δικαστικών Ενώσεων, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, όπου πλέον του ότι καταδίκασαν το γεγονός της διαρροής ζητούσαν εισαγγελική παρέμβαση.

Στο μεσοδιάστημα  ευρωβουλευτής από τον κυβερνητικό χώρο, καθηγητές Πανεπιστημίων  και νομικοί καταδίκασαν σε όλους τους τόνους το θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων ενός άριστου δικαστή, επέκριναν την εισαγγελική νωχελικότητα και την εισαγγελική αδράνεια, ενώ επέκριναν αυστηρά την κώφωση κι όχι  της Κυβέρνησης για το εν λόγω θέμα.

Όμως, χθες, το βράδυ η Κυβέρνηση έχασε τη δικαστική μάχη στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες κατά το πρώτο στάδιο και όπως όλα δείχνουν θα χαθεί και το συνταγματικό σκέλος  στις επόμενες διασκέψεις του ΣτΕ.

Μετά, την εξέλιξη αυτή ξεκίνησαν οι τούμπες κυβερνητικών στελεχών και η αναζήτηση λύσεων μέσω της Βουλής για την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Βέβαια δεν πρέπει να λησμονείται το
νομοσχέδιο μπουλντόζα κάποιων ωρών για το τηλεοπτικό τοπίο που έφερε στη δημοσιότητα ο κ. Παππάς και το οποίο στην συνέχεια μπήκε στο συρτάρι.....

Νομικοί κύκλοι πλέον του ότι καταδικάζουν παρόμοιες ενέργειες ,κάνουν λόγω για έντονη κυβερνητική προσπάθεια καθοδήγησης της Δικαιοσύνης. Μάλιστα έλεγαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι ότι κάποια κυβερνητικά στελέχη  έχουν στα χέρια του το τηλεχειριστήριο και κατευθύνουν εξ αποστάσεως ορισμένους δικαστές. Τη συνταγματικότητα του νόμου για τις άδειες θα εξετάσει πλέον το ΣτΕ

Η κυβέρνηση έχασε το πρώτο στάδιο της δικαστικής μάχης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες με ισχυρότατη πλειοψηφία 16 υπέρ έναντι 9 κατά, ενώ όπως λένε έμπειροι δικαστικοί λειτουργοί στην επόμενη διάσκεψη  (δεύτερο στάδιο) όπου θα κριθούν τα συνταγματικά και νομικά ζητήματα του νόμου Παππά, θα επέλθει η οριστική κατάρρευση των κυβερνητικών επιχειρημάτων και σχεδίων για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όμως, η κυβέρνηση διαβλέποντας -μετά από εσωτερική πληροφόρηση που είχε από το ΣτΕ- ότι καταρρέει το όλο νομικό και πραγματικό οικοδόμημα που έχτισε για να ξεπεράσει το συνταγματικά κατοχυρωμένο  Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), έκανε μέσω του πρόεδρου της Βουλής Νίκου Βούτση νέα απόπειρα για συγκρότηση του ΕΣΡ. Για το σκοπό αυτό  αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα η Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Χθες το βράδυ, μετά από μια πεντάωρη διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών της διευρυμένης Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι αντιπρόεδροι και οι σύμβουλοι Επικρατείας με μια ισχυρότατη πλειοψηφία ξεπέρασαν το σκόπελο των τριών αρχικών σημείων, που ήταν προϋπόθεσε για να προχωρήσουν οι δικαστές στην ουσία της υπόθεσης.

Συνολικά 16 δικαστές είπαν ότι πρέπει να ξεπεραστεί ο σκόπελος του παραδεκτού, του βάσιμου των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών κρίνοντας παράλληλα ότι έχουν το έννομο συμφέρον για προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Φυσικά η μειοψηφία των 9 δικαστών εξέφρασε την αντίθετή άποψη, ακολουθώντας την πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης, συμβούλου Επικρατείας Γεωργίου Παπαγεωργίου.

Μετά  την εξέλιξη αυτή, ο εισηγητής της υπόθεσης προχώρησε και ξεκίνησε να αναπτύξει τις θέσεις του επί των συνταγματικών και νομικών θεμάτων που έχουν θέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί με τις προσφυγές τους.

Η διάσκεψη διακόπηκε και η επόμενη ημερομηνία για την τέταρτη κατά σειρά νέα διάσκεψη θα οριστεί από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου.

Όπως, έλεγαν στο protothema.gr έμπειροι δικαστές η επόμενη ψηφοφορία της Ολομέλειας του ΣτΕ για τα συνταγματικά και άλλα νομικά ζητήματα  θα έχει πολύ μεγαλύτερη πλειοψηφία από ό,τι η χθεσινοβραδινή, υπέρ της αντισυνταγματικότητας του νόμου 4339/2015, με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Ακόμη, κατά την επόμενη διάσκεψη θα εξεταστεί και η νομιμότητα  υπουργικών αποφάσεων που εκδόθηκαν κατ' εφαρμογή του επίμαχου νόμου Παππά (νόμος 4339/2015).
 
Πάντως, έντονο πολιτικό και όχι μόνο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα διαδραματίστηκαν πριν την έναρξη των διασκέψεων της Ολομέλειας και ειδικά της χθεσινής διάσκεψης.

Δικαστές: Τα 10 μελανά σημεία που προηγήθηκαν

Δικαστές σημειώνουν ένα-ένα τα μελανά σημεία που προηγήθηκαν της έναρξης της πρώτης διάσκεψης και των άλλων που ακολούθησαν.

Τηλεγραφικά οι δικαστές, μεταξύ των άλλων, υπενθυμίζουν:
 
1) Τη συνάντηση στο Μαξίμου του Πρωθυπουργού με τους τρείς προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και τις εξαγγελίες του  περί χορήγησης ειδικού επιδόματος των 300 ευρώ περίπου στις κορυφές της δικαστικής πυραμίδας,

2) την εξαγγελία (που έγινε δια μέσου της πρόεδρο  του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου) για παράταση κατά τρία χρόνια  του ορίου συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών παρά τους συνταγματικούς περιορισμούς που υπάρχουν (μετά από έντονες αντιδράσεις του πολιτικού και δικαστικού κόσμου η έκανε μεταστροφή 180 μοιρών  η κυρία Θάνου στο ζήτημα αυτό),

3) την επιστροφή της φοροαπαλλαγής (25%) επί του εισοδήματος των δικαστικών λειτουργών,

4) τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Σακελλαρίου κατά την έξοδό του από το Μαξίμου,

5)  Την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Σακελλαρίου μετά την διακοπείσα πρώτη  διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ κατά την οποία αρνήθηκε   να δώσει τις προεισηγήσεις στα μέλη της διάσκεψης,

6) τις παραιτήσεις των αντιπροέδρων του ΣτΕ Χρήστου Ράμου και Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από μέλη του συνδικαλιστικού οργάνου, λόγω της ανακοίνωσης  που εξέδωσε και συνταυτίστηκε με τις θέσεις του κ. Σακελλαρίου,

7) την έντεχνη διαρροή προσωπικών δεδομένων στον ηλεκτρονικό Τύπο μέλους του ΣτΕ το οποίο συμμετέχει στις διασκέψεις για τις τηλεοπτικές άδειες,  μια ημέρα ακριβώς μετά την αρνητική τοποθέτησή του επί του νόμου Παππά,

8) την ανακοίνωση του υπουργού Δικαιοσύνης για άσκηση πειθαρχικής και ποινικής έρευνας σε βάρος του δικαστή που διαπομπεύτηκε από τον ηλεκτρονικό Τύπο και συμμετέχει στην διάσκεψη της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες,

9) το διπλό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας κατά την δεύτερη διάσκεψη της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες

10) την έντονη φιλολογία και την απόπειρα προσπάθειας για αναβληθεί επ΄  αόριστον ή για να μπει σε επαναζητήσει η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο κατάλογος των τυχαίων γεγονότων είναι αρκετά μακρύς και δεν σταματά εδώ, προσέθεταν οι δικαστές, προσθέτοντας ότι μεγάλος είναι και ο αριθμός των ανακοινώσεων που εκδόθηκαν από τις δικαστικές Ενώσεις και στηλιτεύουν κυβερνητικές εξαγγελίες και πράξεις.

Ο ρόλος της «Αυγής»

Η κίνηση της εφημερίδας να αποκαλύψει στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της το όνομα του εν λόγω δικαστικού έχει ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων, ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το σημερινό σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών που κάνει λόγο για «αδιανόητη δημοσίευση»: «Ακόμη κι αν πράγματι σε όλο το Διαδίκτυο ήταν από την προηγούμενη ημέρα το πλήρες όνομά του, αυτό δεν δικαιολογεί την εφημερίδα εφόσον με διακριτικό τρόπο ο αρμόδιος υπουργός είχε ήδη διατάξει ως όφειλε προκαταρκτική έρευνα». 


Αλιβιζάτος: Τέτοια πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει

Για άμεσο εκβιασμό του δικαστή του ΣτΕ αλλά και για ηχηρή απάντηση εκ μέρους του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε λόγο ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Αλιβιζάτος, είπε ότι τέτοια πράγματα σε βάρος ενός τέτοιου κορυφαίου δικαστή, όπως χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο αντιπρόεδρο του ΣτΕ, δεν έχουν ξαναγίνει.

«Μετά την πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ ήρθε η πρώτη προειδοποιητική βολή σε βάρος του με διάφορα δημοσιεύματα. Όταν είδαν ότι δεν τους φοβήθηκε και την περασμένη Παρασκευή τήρησε την ίδια έντιμη στάση έβγαλαν στη δημοσιότητα και το όνομά του. Όμως δεν πέτυχαν τον σκοπό τους γιατί απεδείχθη ότι σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι με σθένος».

Ο κύριος Αλιβιζάτος εκτίμησε ότι στην απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας του θέματος η πλειοψηφία θα είναι πολύ μεγαλύτερη γιατί οι παραβιάσεις του Συντάγματος είναι κραυγαλέες. Είπε επιπλέον πως αν βγει αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά θα πρέπει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ να ρυθμίσει το καθεστώς στα κανάλια συμπεριλαμβανομένου και του αριθμού τους.

Ο κ. Αλιβιζάτος επαίνεσε και τη στάση του ΣΚΑΙ γιατί ενώ πήρε άδεια επακολουθεί να αγωνίζεται υπέρ της νομιμότητας.
 
Οι δικαστές εκβιάζονται

Παράλληλα, η Ένωση  Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εξέδωσαν σκλήρη ανακοίνωση για τη διαρροή στον ηλεκτρονικό Τύπο προσωπικών δεδομένων του δικαστή που συμμετέχει στην εν λόγω διάσκεψη και έκαναν λόγο για «προσπάθεια εκβιασμού», ενώ υπογραμμίζουν ότι  οι «δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη».
          
Ακόμη, οι δύο Ενώσεις ζητούν την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης για το θέμα της  δημοσιοποίηση  στοιχείων της προσωπικής ζωής του δικαστή που συμμετέχει στην σημερινή διάσκεψη για της τηλεοπτικές άδειες.
          
Το πλήρες κείμενο της κοινής ανακοίνωσης των δύο εν λόγω Ενώσεων, έχει ως εξής:

«Οι δικαστές της χώρας παρακολουθούμε με αποτροπιασμό και εξαιρετική ανησυχία την κατάντια στην οποία διολισθαίνουν τα δημόσια ήθη. Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η  ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου  κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο Τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από  αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα .

Στην προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου  στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις, επιστρατεύεται το συνηθισμένο όπλο στην φαρέτρα μιας ακόμη μορφής διαπλοκής (κίτρινη δημοσιογραφία- οικονομικά ή και άλλα συμφέροντα) για την ικανοποίηση άνομων επιδιώξεών της.

Επομένως η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία.

Τέλος εν συνεχεία της χθεσινής  παραγγελίας  του Υπουργού Δικαιοσύνης, σχετικά με την έρευνα της υπόθεσης που βεβαίως  δεν άπτεται στην έτσι και αλλιώς συνταγματικά κατοχυρωμένη απαραβίαστη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, πιστεύουμε ότι με την  πρέπουσα αμεροληψία, νηφαλιότητα και μυστικότητα, όπως άλλωστε αρμόζει και ο νόμος ορίζει θα ενεργοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. Ανεξάρτητα όμως από την έρευνα αυτή και το αποτελέσματά της η συντελεσμένη ήδη βάναυση προσβολή στα ήθη και στον πολιτισμό της χώρας, πρέπει να βρει την άμεση απάντησή της τόσο στον ποινικό νόμο όσο και στη συνείδηση των πολιτών.

Οι πρόεδροι των Ενώσεων
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Εφέτης, Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΔΕ, ως αναπληρώνων τον απουσιάζοντα Πρόεδρο
Eιρήνη Γιανναδάκη, Πρόεδρος Εφετών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης Νικολάου Παρασκευόπουλου για την διενέργεια έρευνας σχετικά με την διαρροή προσωπικών δεδομένων δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως ήταν αναμενόμενο, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, τη διαβίβασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ειδικότερα στον εισαγγελέα Σπυρίδωνα Παππά, που θα διενεργήσει την σχετική κατεπείγουσα ποινική προκαταρκτική έρευνα.

ΣΧΟΛΙΑ (69)

eagle12

Η αληθινή δημοσκόπηση γίνεται μέσω facebook. Πέρυσι 7 στους 10 φίλους μου υποστήριζαν φωναχτά ΣΥΡΙΖΑ, τώρα καμιά 20αριά στους 300 που έχω... Ποιο 3%, ο κόσμος είναι έτοιμος να αρχίσει να σας κοπανάει όπου βρει... και δεν μιλάμε για συνταξιούχους... εκεί να δεις... μην πάτε από κανένα ΚΑΠΗ οι συριζαίοι θα φάτε πολύ βρισίδι

ΡΟΖ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Ο ΣΕΙΡΗΝΑΚΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ.....

Πανος

Το συριζα με τις αλητειες που κανει εχει τελειωσει πρωτα ηθικα και μετα πολιτικα

ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ; ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ; ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΛΩΣ ΤΗ ΠΙΠΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ. ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

ΧΟΥΝΤΑ

Απλα ΧΟΥΝΤΑ του 2% (οχι 4% ... υπαρχουν και στο ΣΥΡΙΖΑ δημοκρατες ) ...

Σταθης

Εχουμε φυγει απο πολυ πολυ παλια. Το 2002. Οταν εγινε... των "κινηματων" - δηλαδη "ολα στην σουπα" της λοβοτομισης

idiotikos tomeas

ΣΑΒΟΥΡΑ, ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ . ΝΑ ΔΩ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΑΝΩΡΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Νικος

Μαλλον μας κοροιδευουν νομιζοντας οτι ειμαστε χαζοι Αντε στα τσακιδια απατεωνες

Μιχάλης Μαυρομιχάλης

Ήμουν σχετικά προβληματισμενος που η επιλογή του επόμενου ηγέτη της χώρας θα ήταν καποιος από αυτούς τους δύο που εχουμε .. Τώρα που αναρωτιέμαι πως θα αισθανόμουν αν ήμουν Αμερικανός πολίτης και η επιλογή θα ήταν ένας από εκείνους τους δύο , σκέφτηκα .. Θα με κυβερνουσε αυτος που θέλει να πηδάει πάνω στο οβάλ γραφείο ή αυτή της οποίας ο άνδρας πηδουσε πάνω στο οβάλ γραφείο ? Τουλάχιστον οι δικοί μας είναι πιστοί στα στεφάνια τους .. Κι έχουν πιστούς ακόλουθους που γράφουν σχόλια υπέρ ή κατά του αλλου και προσπαθούν να πείσουν τους άλλους ότι αυτός που υποστηρίζουν είναι καλύτερους του άλλου. Με επιχειρήματα , καλή διάθεση , σεβασμό κι πάνω από όλα αληθινό ενδιαφέρον για το κοινό καλό , το καλό του τόπου. Όσοι σχολιάζουν η επικρινουν τους άλλους το κάνουν γι αυτόν και μόνο το λόγο και όχι για προσωπικό συμφέρον. Αυτό βλέπω όποτε διαβάζω τα σχόλια των αναγνωστών.

M

θελω την συνταγη αυτων που παιρνεις! :))

a

Kι'εγώ,κι'εγώ.Θέλω να το ζήσω κι' άς είναι ψέμα.

Συριζάκιας

Στα παληά καλά χρόνια, τους ατίθασους τους στέλναμε στη Σιβηρία να σπάνε πέτρες, στα νεότερα τους στέλναμε στον Αη-Στράτη για διακοπές. Προφανώς κάποιοι σημερινοί, αγνοούν την ιστορική συνέχεια. Δεν πειράζει, εμείς εδώ είμαστε, για να συνετίζουμε τους ατίθασους, μέχρι να γίνουν καλά και υπάκουα παιδάκια.

Συριζέϊκος ΑΥΓΗανισμός - Εμετός

Ο ΑΥΓΗανισμός ΔΕΝ θα περάσει. Όπως δεν πέρασε ο Αυριανισμός των Κουρήδων, έτσι δεν θα περάσει ούτε ο Αυγηανισμός των ΤσιπροΠαππάδων. Η Δημοκρατία ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

11-96-5-c

Mία 15χρονη, την οποία οι Βρετανοί υποπτεύονταν ως μέλος της ΕΟΚΑ, συνελήφθη από Τουρκοκύπριους αστυνομικούς, οδηγήθηκε σε ένα δάσος, όπου ξυλοκοπήθηκε, στη συνέχεια βιάστηκε και μετά οδηγήθηκε σε αστυνομικό σταθμό, όπου οι ανακριτές την πετούσαν «σαν μπάλα» από τον έναν στον άλλο - Κάποια στιγμή πέρασαν στο λαιμό της μία θηλιά και την έσφιξαν

συλληψη

Δυο αστυνομικοί κατέθεσαν ότι την Δευτέρα απείλησε με το κυνηγετικό όπλο του πατέρα του τους ηλικιωμένους γονείς και την σύζυγό του και στη συνέχεια έβγαλε αμμωνιοδυναμίτιδα που είχε θαμμένη στην αυλή και απείλησε να τους ανατινάξει μαζί με το σπίτι