Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε βοήθεια στη Κύπρο

Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε βοήθεια στη Κύπρο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποίησε χθες τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για να συνδράμει την Κύπρο - Ανησυχία για τις πυρκαγιές που συνεχίζονται ασταμάτητες για τέταρτη ημέρα

Κομισιόν: Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε βοήθεια στη Κύπρο
Την πρόθεση για παροχή επιπλέον βοήθειας προς την Δημοκρατία της Κύπρου
αν της ζητηθεί, εξέφρασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Κλείσιμο
, σε ερώτηση του ΘΕΜΑτος στις Βρυξέλλες, σχετικά με τις πυρκαγιές που συνεχίζονται ασταμάτητες για τέταρτη ημέρα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινητοποίησε χθες τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας για να συνδράμει την Κύπρο, καλύπτοντας τα κόστη μεταφοράς και λειτουργίας των αεροσκαφών κατάσβεσης πυράς από Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία.  

Ο εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε πως «Κάνουμε βήματα για να παρέχουμε υποστήριξη στην Κύπρο μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Η Ελλάδα έχει στείλει 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, όπως και η Γαλλία και Ιταλία. Οι προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνεχίζονται και θα σας ενημερώσουμε αν υπάρξει νέο αίτημα για βοήθεια από τη πλευρά της Κύπρου».

Από τη πλευρά του ο Κύπριος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, αρμόδιος σε θέματα Ανθρωπιστικής βοήθειας και διαχείρισης κρίσεων, δήλωσε πως με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνεχίζεται η μάχη κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Κύπρο.

Παράλληλα το γραφείο του Επιτρόπου βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο εσωτερικών της Κύπρου και η Επιτροπή έχει κινητοποιήσει το κέντρο συντονισμού έτσι ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα για τη κατάσταση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης