Κύμα συλλήψεων για την υπόθεση Λαυρεντιάδη

Κύμα συλλήψεων για την υπόθεση Λαυρεντιάδη

Σήμερα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Πέτρο Κυριακίδη και ένα ακόμη πρώην στέλεχος της Proton Bank.

Κύμα συλλήψεων για την υπόθεση Λαυρεντιάδη
Κύμα συλλήψεων στο πλαίσιο μιας γιγαντιαίας δικαστικο-αστυνομικής επιχείρησης για την υπόθεση της Proton Bank με κεντρικό πρόσωπο τον κρατούμενο στον Ευαγγελισμό επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Πέμπτης.  Σήμερα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον Πέτρο Κυριακίδη και ένα ακόμη πρώην στέλεχος της Proton Bank.

Κλείσιμο
Επίσης χθες το βράδυ συνελήφθησαν με την ίδια διαδικασία τρία υψηλόβαθμα  -πρώην- στελέχη της τράπεζας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Πληροφορίες αναφέρουν πώς η ανακρίτρια έχει εκδώσει κι άλλα εντάλματα σύλληψης στο πλαίσιο μιας επιχείρησης - μαμούθ, από αυτούς που τον τελευταίο χρόνο βλέπουμε στην Ελλάδα (υπόθεση Τσοχατζόπουλου, Energa κλπ). 

Για την υπόθεση, που σχετίζεται με τα αποκαλούμενα επισφαλή δάνεια που χορηγούσε η τράπεζα την περίοδο που πρόεδρος του ΔΣ ήταν ο επιχειρηματίας Λαυρεντιάδης, κατηγορούνται για σειρά κακουργημάτων 27 συνολικά πρόσωπα, ενώ το συνολικό σχηματικό ποσό των επισφαλών δανείων που φέρονται να δόθηκαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του επιχειρηματία, αγγίζει τα 701 εκατ. ευρώ.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης