Παραμένει στον Ευαγγελισμό ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Παραμένει στον Ευαγγελισμό ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης

Ενταλμα σύλληψης και για τον Πέτρο Κυριακίδη - Συνελήφθησαν και άλλα τρία υψηλόβαθμα πρώην στελέχη της τράπεζας - Παραδόθηκε συγκατηγορουμένη του Λαυρεντιάδη

Παραμένει στον Ευαγγελισμό ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης
Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός παραμένει φρουρούμενος ο επιχειρηματίας και πρώην μεγαλομέτοχος της Proton Bank Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος συνελήφθη στις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο κ. Λαυρεντιάδης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ενώ ανοιχτό παραμένει αν θα καταφέρει εντός της ημέρας να οδηγηθεί στην ανακρίτρια.

Κλείσιμο
Μετά την αιφνιδιαστική σύλληψη του επιχειρηματία, το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθησαν με την ίδια διαδικασία τρία υψηλόβαθμα  -πρώην- στελέχη της τράπεζας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ σήμερα βγήκε ένταλμα σύλληψης για τον Πέτρο Κυριακίδη και ένα ακόμη πρώην στέλεχος της τράπεζας
Διαβάστε περισσότερα

Η σύλληψη του κ. Λαυρεντιάδη έγινε έπειτα από ένταλμα της 2ης ειδικής ανακρίτριας κυρίας Ιωάννας Χατζάκη η οποία διενεργεί και την ανάκριση για την υπόθεση της Proton Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε καθώς ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης κρίθηκε ύποπτος φυγής.

Οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τον κ. Λαυρεντιάδη βρήκαν και κατέσχεσαν στο σπίτι του ένα σημαντικό ποσό σε μετρητά καθώς και πολύτιμα κοσμήματα, όπως και λογαριασμούς από τράπεζες σε  ολόκληρο τον κόσμο που περιλαμβάνονταν στο αρχείο του επιχειρηματία.
 
Η σύλληψη του επιχειρηματία έγινε μια ημέρα μετά δικαστική απόφαση με την οποία διατάχθηκε η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του Λ. Λαυρεντιάδη μέχρι του ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ και άλλων 29 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της Proton Bank.
 
Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει μέτοχοι της τράπεζας.
 
Στον επιχειρηματία έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σειρά κακουργημάτων για την υπόθεση της τράπεζας Proton Bank. Συνολικά για την υπόθεση κατηγορούνται 28 άτομα, τα οποία αντιμετωπίζουν, κατά περίπτωση, τα κακουργήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης σε βάρος του Δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, υπεξαίρεσης επίσης σε συνδυασμό με τον Ν.108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
 
Η ανάκριση που βρίσκεται σε εξέλιξη από την κ. Χατζάκη αφορά tα επισφαλή δάνεια ύψους 700 εκατ. ευρώ την περίοδο που ο επιχειρηματίας ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Proton Bank.

Παραδόθηκε συγκατηγορουμένη του Λαυρεντιάδη
Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης