Κρίσιμη αλλά σταθερή κρίνεται η κατάσταση του ζευγαριού από την Έδεσσα που νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ με οξεία ηπατική ανεπάρκεια έπειτα από κατανάλωση μανιταριών.
«Είναι λίγο κρίσιμη η κατάσταση, πρέπει να γίνει η μεταφορά στην Ιταλία για μοσχεύματα. Θα πάω και εγώ ως συνοδός. Δεν ήταν από τη γιορτή ήταν από το βουνό. Άγρια μανιτάρια. Πήγε ο πατέρας μου και τα μάζεψε άγρια μανιτάρια», λέει στο MEGA ο γιος του ζευγαριού.
Εξηγώντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν, ο γιος του ζευγαριού ανέφερε: «Πήγε επειδή μένουμε κοντά σε βουνό αλλά έτυχε τα μανιτάρια που μάζεψε να ήταν δηλητηριώδη».
Αναφορικά με τα συμπτώματα που είχε το ζευγάρι, ο γιος τους εξηγεί: «Εμετοί, ναυτία και ζαλάδα του έπιασαν μετά από κάποια ώρα».
«Δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνει και μαζεύει μανιτάρια»
Από την πλευρά της, η νύφη του 65χρονου περιέγραψε όσα συνέβησαν:
«Πήγε τα μάζεψε ο άνθρωπος. Δεν είναι η πρώτη φορά που πηγαίνει και μαζεύει μανιτάρια, αλλά αυτή τη φορά βγήκαν δηλητηριώδη. Δεν ξέρω. Ένα μανιτάρι βγήκε μαύρο. Στις τρεις τα ξημερώματα άρχισε να πονάει και στους δύο η κοιλιά. Τώρα τους μετέφεραν στο ΑΧΕΠΑ. Είναι πάρα πολύ καλοί άνθρωποι, τώρα πώς έγινε, τι έγινε, έγινε το κακό».
«Δεν έχει βρεθεί ακόμα μόσχευμα»
Το ζευγάρι αναμένεται να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος στην Ιταλία. Σύμφωνα με τον υφυπουργό υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, προς το παρόν δεν έχει βρεθεί μόσχευμα, ενώ αναμένεται να μεταφερθούν σε δύο ξεχωριστά μεταμοσχευτικά κέντρα, ο σύζυγος στην Πίζα και η σύζυγος στη Ρώμη.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.