Κύπρος: Δύο έρευνες για το εκκλησιαστικό σκάνδαλο - Αλληλοκατηγορίες Μητροπολίτη Ταμασού με μοναχούς του Οσίου Αββακούμ

Κύπρος: Δύο έρευνες για το εκκλησιαστικό σκάνδαλο - Αλληλοκατηγορίες Μητροπολίτη Ταμασού με μοναχούς του Οσίου Αββακούμ

Ο Μητροπολίτης κατηγορεί τους μοναχούς για εξαπάτηση πιστών - Οι μοναχοί από την πλευρά τους τον κατηγορούν για απαγωγή και πιέσεις, μέσω μπράβων, να υπογράψουν παραδοχή στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν

avvakoum-mak
Η Κυπριακή Αστυνομία διεξάγει δύο έρευνες σε σχέση με τα όσα αποκαλύπτονται τις τελευταίες ημέρες για την Μονή Οσίου Αββακούμ, λίγο έξω από τη Λευκωσία.

Η μία έρευνα γίνεται στη βάση κατάθεσης - καταγγελίας, που έκανε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, και αφορά την εξαπάτηση πιστών από δύο Μοναχούς, τον Ηγούμενο Νεκτάριο και τον Αρχιμανδρίτη Πορφύριο. Στην κατοχή τους βρέθηκε ποσό €807.000 σε μετρητά αλλά και ακίνητα στη Κύπρο και την Ελλάδα.

Η άλλη έρευνα αφορά καταγγελία των δύο μοναχών κατά του Μητροπολίτη Ταμασού, οι οποίοι υποστηρίζουν πως ο Ησαΐας, έστειλε στο μοναστήρι μπράβους, οι οποίοι έκαναν έρευνες στην παρουσία μελών της Αστυνομίας. Όπως ισχυρίζονται, οι μπράβοι ήταν κουκουλοφόροι και απήγαγαν του μοναχούς και τους μετέφεραν στην Μητρόπολη όπου απομονώθηκαν και ανακρίνονταν επί 14 ώρες για να υπογράψουν παραδοχή στις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν.

Οι μοναχοί υποστηρίζουν ότι παρόντες στην επιχείρηση που έστησε ο Μητροπολίτης ήταν πρώην ηγετικό στέλεχος της Αστυνομίας και Αρχηγός πολιτικού κόμματος.

Έχουν αποσύρει τις υπογραφές τους από τις δηλώσεις παραδοχής και υποστηρίζουν ότι ο Μητροπολίτης, τους παγίδευσε με στόχο να βάλει στο χέρι τα χρήματα της μονής. Αναφέρουν ότι πέρυσι κατά την προεκλογική εκστρατεία για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου, είχαν δώσει σε σακούλες και φακέλους €450.000 σε μετρητά στον Μητροπολίτη Ησαΐα για έξοδα υποστήριξης της υποψηφιότητάς του. Ισχυρίζονται ακόμα πως τα €807.000 που βρέθηκαν σε χρηματοκιβώτιο στο σπίτι της μητέρας του ενός είναι προσωπικά τους χρήματα και ουσιαστικά κλάπηκαν από τον Μητροπολίτη.

Σε εκκλησιαστικό επίπεδο οι δύο μοναχοί έχουν προσαχθεί σε εκκλησιαστικό δικαστήριο με εισήγηση για αποσχηματισμό τους, καθώς εναντίον τους υπήρξαν και καταγγελίες που αφορούν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι όσα διαδίδονται για καταγραφή σε βίντεο σεξουαλικών συνευρέσεων δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα και πρόκειται για μονταρισμένα πλάνα από το σύστημα ασφαλείας της Μονής. Καταγγέλλουν ως υπεύθυνο, έναν άλλο μοναχό, ο οποίος πήρε παρανόμως τα βίντεο και τα παρέδωσε στον Μητροπολίτη, ενώ καταγγέλλουν τον ίδιο μοναχό για σεξουαλική παρενόχληση δύο άλλων καλόγερων της Μονής.


Ειδήσεις σήμερα:

Όσκαρ 2024: Ο Λάνθιμος στάθηκε επάξια απέναντι στην «ατομική βόμβα» του Οπενχάιμερ

Η στιγμή της ισχυρότατης έκρηξης σε κάβα στην Καλλιθέα - Δείτε βίντεο

Νέο θρίλερ με την Κέιτ Μίντλετον: Πρακτορεία αποσύρουν ως «πειραγμένη» την πρώτη φωτογραφία μετά το χειρουργείο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης